Selektor mi je gotivan,al' malo je reci.

Legenda...
Petković: Mi smo zla kob Brazilaca
stana - 8. decembar 2005.
Specijalni status koji smo dobili od FIFA uoči žreba za Mondijal 2006. godine u Nemačkoj ne treba da nas plaši, naprotiv, to može da nam bude dodatni motiv da pružimo više od igre, a možda je to u neku ruku i privilegija zbog rezultata koje smo ostvarili u kvalifikacijama, rekao je Ilija Petković, selektor reprezentacije Srbije i Crne Gore, uoči puta u Lajpcig, gde se u petak (20.15) održava žreb grupa za SP 2006. Petković u svom govoru ne strepi od protivnika kao što su Brazil, Argentina ili Meksiko. „Poseban šešir je i poseban motiv, jer mi želimo da se na prvenstvu predstavimo kao dobra ekipa koja ima poštovanja za svakog protivnika, ali se ne plaši izazova. Nema tog šešira koji može da bude jači od nečije fudbalske sposobnosti ili timskog jedinstva. Utakmica sa Brazilom, uostalom, predstavljala bi vrhunski sportski spektakl”, kaže Petković.
Selektor zna šta čeka Brazilce ukoliko završimo u njihovoj grupi.
„Znam da smo četiri puta igrali sa Brazilom na svetskim prvenstvima i oni posle našeg susreta nijednom nisu postali svetski prvaci. Znači, ni njima neće biti svejedno. Mi ćemo se spremati za Mondijal u ilegali, a sigurno ću naći neki način na koji može da se igra i s njima ukoliko ih dobijemo na žrebu.”
Šef struke plavog tima u Lajpcigu neće imati posebnih želja.
„To je lutrija, pa šta ti zapadne. Znam samo da bih ja želeo da igramo u finalu, ali to ne ide tako. Najradije bih sastavio grupu u kojoj želim da igramo, pa bih je prosledio u FIFA, ali ni tako ne ide.”
Petković je uputio poruku i Francu Bekenbaueru, predsedniku Organizacionog komiteta SP 2006.
„Danci su 1992. godine otišli umesto nas na EP, ali ovog puta ne šaljemo nikog - nego dolazimo mi. Bilo bi dobro da na startu izbegnemo Brazil ili Argentinu, ali mi smo sorta pobednika i neće biti lako nijednom našem protivniku”, zaključio je Ilija Petković. (Blic)
TO DIE for!!!