banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Maj 2025, 06:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2005, 10:49
Prvi dio
Bio,vidio,vratio se u jednom komadu....
koga ineresuje moje impresije nek procita,bujrum!

Krenusmo put Beograda oko osam sati. Iz Sarajeva sa parkinga na Vrbanji krenulo je 7 autobusa(koliko sam ja uspio da prebrojim). Prva bakljada za zagrijavanje, i poslije natezanja oko ostalih karata, svi u autobuse.Ekipa u autobusu do **ja, bilo je najvise Rodjenih iz Mostara i BH Fanaticosa(Bengal i ekipa), nema price momci su provala, zajebancija i navijacko pjevanje tokom citavog puta bilo je visokog nivoa. Bilo je tu i Dragana i Sasa, i Emira i Davora, i Mića i Vedrana, al ne znam da li to i treba spominjati,al eto samo zbog onih koji su nas najavljivali kao neke "muslimanske navijace" iz Fedracije, mi smo svi skupa bili samo ponosni Bosanci i Hercegovci, spremni da damo Sergeju i ostalim, bezuslovnu podrsku na grotlu Marakane, samo to i nista vise!

Poslije par sati voznje dosli smo do raskrsnice Sicki most(blizu Tuzle) tu smo se sastali sa pridoslim Fukarama i Robijasima. Sve je bilo zuto-plave boje, pjevalo se, skandiralo iz svog glasa, uvjezbavale nove pjesme. A delirijum je nastao kad je naisao jedan stari fico, koga je vozio neki simpaticni dedo sa francuskom kapicom, raja iskoci pred ficu neki su ga poceli ljubiti(ficu vjerovali ili ne)malo ljuljanja istog, dedo nam zasvira par put i odveze se ka jednom od obliznjih sela. Zanimljivo neko predlozi da ficu zajedno sa dedom "instaliramo" na nekom od autobusa, lafo za srecu,hahahahha.

A onda ka Orasju, prodjosmo u Gradačcu pored kule Zmaja od Bosne, pomislih u tom trenutku ima tu neke simbolike, mozda je to znak da ovaj put nije uzaludan i da ce teska bitka koja nam slijedi biti dobivena!
Vec na granicnom prelazu uocismo par Srbenda iz tkz.Rebublike Sumske(svima nama mrske), koji su prvo onako stidljivo a onda polako divljacki poceli da se plaze i pokazuju svoja tri prsta. Neke smo cak ispratili i aplauzom uz skandiranje koje aludira na primitivizam i bedastocu postupaka nacionalisticko opijenih ludaka("Glupane,glupane....napusi se****....")
Malo su nas peglali na Hrvatskoj granici, mada nismo kontali zasto jer smo samo u tranzitu, a sta cete glume ljudi Evropljene.Smile Tu smo vidjeli jedan zanimljiv par casnih sestara koje su picile prilicno brzo na svojim biciklima, tako im se podigao onaj plast pa gledajuci ih kako nestaju u daljini cinilo mi se kao da su Batman i Robin, pohitali u akciju. Hrvatsku smo prozujali gotovo neopazeno, radnici koji su krpili pojedine dionice autoputa dali su nam podrsku naravno i mi smo njima uzvratili sa par sirena.

Dodjosmo i do srbijanske granice, e tu je vec bio znatan priliv gore spomenuti zivotinjki sa troprstim znakom raspoznavanja, jedan je cak izasao iz auta("zamotanog" u trobojku sa SDS znakom) da nam pokaze svoje junacko srpsko dupe, al ajd dobro covjek ponosan sto ima dupe i to naravno niko drugo doli srpsko. Policajac koji nam je pogledao dokumente bio skroz korektan, van svakog ocekivanja cak nam je pozelio srecu i uz zelju da pobjedi bolji.

Na granici srbijanska zandarmerija obucena u one nindja-kornjace odjelo nas je sacekala i formirala kolonu, bila je to scena kao iz filmova: 9 autobusa u koloni i izmedju svakog se nalazilo po jedan dzip sa specijalcima, iznad nas helikopter je kruzio cijelo vrijeme, svi pobocni putevi(na kojima su kolone divljaka iz RŠ"rezale" na nas) su bili blokirani, na svakom od nadvoznjaka ispod kojih smo prolazili bilo je nekoliko policajaca. Nema govora sve je ukazivalo je ce nasa bezbjednost(barem onoliko koliko se ocekuje po nekim kriterijima) biti na nivou, medjutim pokazalo se "nesto" drugacije, al o tom poslije...
Dok smo jurili u koloni autoputom "Bratstva i jedinstva", polako smo poceli da se spremamo, oblacimo dresove, salove, zastave...mada me je ubijala u pojam i stvarala nervozu voznja,duga gotova sat vremena, kroz onu monolitnu ravnicu.

Napokon tabla - Beograd 20km, uh bice vrelo,blizi se ulazak u grad "predstolnicu svih Srba". Prelazimo Savu, splavovi, neboderi, trosne "real-socijalisticke" zgrade, veliki sjajni bilbordi, milicijske stojadinke, veleljepna beogradska Arena, stvarno cudan mix...Zbunjeni pogledi ljudi izgleda nisu nas ocekivali u ovolikom broju, al eto ima i nas sa **udima- BH Fanaticosa! Zastave stavljamo sirom na prozore, pjesma odjekuje iz nasih autobusa stvrano smo im pokazali onaj nas inat i ponos silni bosanski!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2005, 10:49
Drugi dio
Auobusi su se probijali polako kroz policijske sigurnosne konrole, i zaustavili se nekih stotinjak metara od marakane. Dok smo mi prilazili stadionu iz obliznjeg zbunja i drveca izbijale su glave "ukrasene" miroljubivim obiljezijima "srpskog pacifizma", bilo je cak i djece od nekih deset godina koja su nosila na glavama sajkace i subare sa kokardama, to kad sam vidio stvarno mi se smucilo, jer nisam mogao nikako da
skontam kako je moguce da neko vaspitava sopstvenu djecu da im glavno i jedino u zivotu bude hranjenje mitologijske mrznje prema svemu sto je iole drugacije. A ova slika: glava sa kokardama koje se javljaju iz sumaraka vise je nego dobra metafora, ali ostavljam svakom da to protumaci na sopstveni nacin.

Ispred ulaza 19 i 20 (sektor 1) smo cekali dok je obezbjedjenje prepipavalo nase momke do gaca(ali doslovno) mnogima su trazili da se cak i izuju, ne bil stagod nasli.Poslije torture sa obezbjednjem ulazak na marakanu, nema govora izgleda skroz zajebano, ogromna je, simbol nekadasnje nam drzave, veliko,silno a opet jadno s obzirom ko su domaci navijaci(pogotovo na ovoj utakmici). Mi smo svi usli(nekih dva sata prije pocetka tekme),poceli smo pjevati iz sveg glasa nase pjesme, koje su sadrzale uvijek i samo uvijek rijec Bosna! Bio je dobar osjecaj, citavom maraknom je odjekivalo: "Bosnom behar probeharao...", naravno ovo zadovoljstvo nam se pruzilo jer domaci navijaci nisu bili jos usli, ali svejedno ipak je to u usred Beograda,u po marakane.

Kako se blizio pocetak utakmice stadion se poceo puniti, odmah po ulasku na istok i jug navijaci(ako se to tako zove) iz Republike Šumske, poceli su sa atacima prvo verbalnim a onda i sitnim predmetima (upaljaci, gvozdenjaci...) da bi pola sata prije pocetka nasrnuli na nas sa kamenjem i stolicama, ali icemo redom.

Kada su nasi izasli na zagrijavanje prisli su nasoj tribini kolko je to bilo moguce, jer su rizikovali da ih pogode divljaci sa istoka, pozdravili nas sto nam je dalo jasan znak da cijene sav nas trud i izlaganje riziku, mada je Barbarezov pogled imao najvise tezine.

Sto se tice nasih zastava i obljezja svi veliki transparenti su bili obojeni u zuto-plavo mogli su samo asocirati na nesto sto je bosansko. U pravu je momak iz novog sada koji je rekao da je bila jedna zelena zastava sa 3 polumjeseca(dimenzija 50x30cm) vidio sam jednog frajera sa majicom, turske zastave i jednog koji je imao palestinsku zastavu(ne znam da li su za nekog ova obiljezja teroristicka, ali ono sto je sigurno da to niko nije bio od ekipe BH Fanaticosa i pravih BH patriota). Uostalom ja nisam duzan da odgovaram sta su drugi radili jer ovo pisem u svoje ime, kao sto sam u svoje ime i ime moje domovine isao tamo.OK!?

Od jutros sam pricao sa par drugova koju su pratili TV prenos, nisam mogao vjerovati kako je reziser ovog prenosa dobro "izreziro" ono sto se moglo vidjeti preko TV. Na kraju ispade mi smo bili ti koji su izazvali incidente, mi smo bili ti koji smo poceli razbijati glave jedni drugima, strasno!!!! Cak je u jednom trenutku spiker na stadionu "zamolio domace navijace da ne nasjedaju na provokacije gostiju" Ej!!!!!da poludis!
Naravno, vi niste mogli vidjeti veliki transparent na jugu "Noz,zica, Srebrenica" koji je bio "ukrasen" sa dva skorpiona(odvratno to se zove fasizam!!!), transparent iste tematike je bio izmedju sjevera i zapada, gomila pijanih i nacionalizmom podojenih cetnika(nije nikakva uvreda vec naprosto jasna identifikacija) sa subarama i ostalim nama vrlo poznatim znakovljem, majicama ratnih zlocinaca,...
Sigurno niste mogli vidjeti kada su, uz nijemo dopustanje policajaca, presli tampon zonu i skinuli neke nase transparente(Jablanica, Kozarac ovaj su poslije i zapalili uz opste divljacko odusevljenje mase)Isti su probali uraditi i sa transparentima na frontalnoj ogradi, medjutim kada su se priblizili ogradi, uskacuci u onaj kanal na dnu tribina, docekao ih jedan celavi Robijas koji je pridoslici bukvalno razvalio brnjicu, vjerujem da ni do sada nije doso sebi i uspio prebrojati zube u sopstvenoj glavi. Laughing

Jutros citam u novinama i na netu da je na kraju bilo podjednako stradali, ali bojim se da to nije ni blizu realnoj slici na tribinama, jer ono sto sam ja vidio su bili da mi je poznanik s kojim sa zajedno putovo gotovo izgubio oko i nakraju zavrsio u hitnoj, vidio desetak momaka sa zavojima oko glave, osjetio kovanicu po sopstveno tintari(koju sam ponjio kao "suvenir") kamencinu na butini(njega nisam ponio ali zato masnicu masala jesam). Optuzbe na nas racun su vise nego maliociozne jer prvo su nas u potpunosti istresli na ulazu, tako da nismo imali stabacati, drugo mislim da je bilo vise nego ocigledno koje prvi poceo odkidati stolice....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Zivotinje sa 3 prsta...

Jeb ga, i poslije kukate zasto je nesto zakljucano.

J'ai dit, Aicha, prends, tout est pour toi

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]