Pazite ljudi,
sa ovim pravilima se uopste neslazem. Aj' to sto se tice motora i u redu je, ALI ako su mislili povecati sigurnost nisu smjeli uvesti ovo pravilo sa gumama (zbog svoje sigurnosti vozi 310 km/h sa istrosenim gumama) - ovim mogu uciniti samo kontraproduktivnu stvar. To pravilo je bas u nedelju nako trke zestoko osudjeno od mnogih strucnjaka iz oblasit F1. Ja procjenjujem da ce se za 5-6 trka najvise to pravilo promjeniti (jer tesko je da ce proizvodjaci guma napraviti takvu cvrstu, a mekanu smjesu koja ce na temperaturama koje slijede da izdrzi 300 km pri prosjecnoj brzini od 220 km/h) i da ce se moci raditi barem jedna normalna izmjena guma
F1 ima nadimak "najbrzi cirkus na svijetu" i zadatak svakog vozaca je stici prvi na cilj pa tako NIKO, NIKO i jos jednom NIKO od njih nece usporiti ma po bilo koju cijenu - cisti dokaz toga jeste Raikonen i nedeljna trka (iako je trebao usporiti malo i pustiti da ga Alonso u zdanjem krugu presitgne te tako osovji drugo mjesto; a on je jos ubrzao).
V@nja je napisao:
Mislim da su ova nova pravila (ma koliko djelovala glupo) upravo glavni faktor za dinamicnost ove sezone. Za razliku od proslih nekoliko se zona stvarno se radujem svakoj sledecoj trci ..
To ti se cini. Sezona jeste dinamicna, daleko od toga da nije, ali i prosle sezone su bile dinamicne ako se izuzme Ferari (koji je zestoko dominirao)
tj. ako gledas borbe za 3,4,5... mjesto. Ja navijam za Ferari pa mi je zanimnjivo bilo gledati kad ce obici onog drugog ili treceg za citav krug
V@nja je napisao:
Inace, prijatno su me iznenadili vozaci RBR-a ..
Takodje. Svaka im cast.
V@anja je napisao:
Onaj Kultard magarac kad je imao jedan od najboljih bolida u F1 serijalu nije nista radio kako treba, sad kad je u debitantskom/manje - vise nekonkurentnom bolidu skoro svaku trku uzima poene

Takodje mi je drago sto je se i BMW malo "trznuo"
Ni sa ovim se nebih bas slozio. Kad je imao jedan od najboljih bolida to je bilo dok je Hkinen vozio, i tada je on bio drugi vozac i nista znacajnije i nije mogao uraditi od onoga sto jeste (iako ja mislim da je vrlo dobro vozio i dobra mjesta osvajao). Kad je Hkinen otisao imali su jos kao konkurentan bolid ali daleko od onog dok je on bio, tako da tek ove sezone imaju dobar bolid.
V@nja je napisao:
Pa upravo zbog "celavosti" guma oni moraju taktizirati/razmisljati kad i u kojem segmentu trke da bolid forsiraju do maksimuma, da naglo koce isl. .. jer sve te radnje opasno uticu na gume.
To (taktizirati) oni nikad nece raditi. Njihovo je da voze a za taktiku je zaduzena logistika. Dovoljna taktika jest kad ce ko ulaziti u box, a jos kad bi taktizirali i rekli: "Od 5 do 25 kruga vozi maksimalno 250 km/h od tog do tog toliko..." to se nebi trebalo zvati formula 1 nego matematika.
V@nja je napisao:
Npr za VN Monaka Alonso je forsirao bolid od samog pocetka tako da je pri kraju ostecenje njegovih guma bilo vidno, dok to nije uopste bio slucaj u prethodnim trkama ...
NE. Konfiguracija staze je takva da ne odgovara renoovim bolidima jer imaju drugacije odradjen zadnji ovjes i prije trke (ako si gledao treninge i "uvode" u trku) se smatralo da ce to biti glavni problem renoa i to su ostali timovi vidjeli kao svoju sansu.
kobas je napisao:
Ma to su sve uradili u namjeri da sjebu Ferari shto su i uspjeli nakon nekih 5-6 godina, svaka im chast!!!
To je ocigledno.
zerocool je napisao:
Ma kakav nije ferrari zbog toga sjeban, sjeban je zato sto je bridgestone puno losiji nego zadnjih godina .. evo ferrari nema sanse na kvalifikacijama zato sto ebenom bridgestonu treba 1000 krugova da se zagrije.
Djelimicno je i to uticalo, ali ne presudno.