Iako inace ne pratim hrvatski fudbal, ovu utakmicu sam gledao .. objektivno dinamo je mogao i bolje proci .. imali su i vise prilika a i bolju igru u dobrom dijelu utakmice, ali sad - sta je tu je :)
_________________ Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.
Pridružio se: 07 Jul 2004, 19:34 Postovi: 116 Lokacija: Sjedinjene Bosanske Drzave
V@nja je napisao:
Iako inace ne pratim hrvatski fudbal, ovu utakmicu sam gledao .. objektivno dinamo je mogao i bolje proci .. imali su i vise prilika a i bolju igru u dobrom dijelu utakmice, ali sad - sta je tu je
Nemoj zajebavat`,priznaj da ih pratis,nece ti niko nista.
Da ih pratim rekao bih to .. zasto bi krio? Koga da se bojim da ce mi nesto uraditi? Smijesno ...
_________________ Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.
NAS derbi je los, o tome sam i pisao, ali njihov je katastrofa te apelujem makar na SRPSKU populaciju ovde, da ne kude i ne blate kako nase nista ne valja bla bla...
onaj derbi, pitari, burekdzije i ostale sarajevske zanatlije, njihov me i ne zanima....
NAS derbi je los, o tome sam i pisao, ali njihov je katastrofa te apelujem makar na SRPSKU populaciju ovde, da ne kude i ne blate kako nase nista ne valja bla bla... onaj derbi, pitari, burekdzije i ostale sarajevske zanatlije, njihov me i ne zanima....
_________________ Upravi u inat, uvek uz PARTIZAN!!!
Ne znam ima li posebna tema za Hajduk, može i ova.
Hajduk na putu ka stečaju, "Torcida" "zakazala" novu sednicu za spas kluba!
Fudbalski klub Hajduk iz Splita trebalo je da ide u stečaj nakon što mu čelnici grada nisu odobrili garancije za kredit u iznosu od oko četiri miliona evra.
Spoiler:
Protest navijača fudbalskog kluba Hajduk, popularne Torcide, nakon što je objavljeno da bi taj klub mogao u stečaj pošto su gradske vlasti odbile garancije za kredit od 30 miliona kuna (četiri miliona evra) urodio je plodom, pa je zakazana nova sednica na kojoj će se po najavama doneti drugačija odluka.
Ni obilna kiša nije sprečila Hajdukove navijače da tokom popodneva masovno dođu pred Banovinu, zgradu gde je smeštena gradska uprava i gradske vlasti "nateraju" da revidiraju stav. U razgovoru s dvojicom predstavnika Torcide zamenica gradonačelnika Anđelka Visković obećala je da će Kerumova HGS u ponedeljak sazvati novu sednicu gradskog veća na kojoj će se ipak dati garancija.
Predstavnici Torcide najavili su da će se ponedeljak ujutro pre početka ponovljene sednice okupiti pred Banovinom i na taj način ohrabriti gradske većnike da izglasaju odluku o kojoj zavisi budućnost Hajduka, čija bi egzistencija nakon 101 godine postojanja bila ugrožena.
Podsećanja radi, na sednici splitskog Gradskog veća želju Hajduka ispoštovali su članovi HDZ-a i troje nezavisnih odbornika, no na kraju je glasova "protiv" bilo više, jer su se tom predlogu usprotivili odbornici SDP-a i HNS-a.
"Šokiran sam, nisam očekivao ovakvu odluku. Hajduk će sada ići u stečaj", rekao je predsednik Upravnog odbora Hajduka Marin Brbić za "Slobodnu Dalmaciju".
Hajduk je u velikim finansijskim problemima, grad mu je već bio odobrio dvostruko veći kredit, ali nije bilo banke koja bi pristala da isplati tih 60 miliona kuna, odnosno oko osam miliona evra. Kada su čelnici kluba zatražili garancije za dvostruko manji iznos, usledila je burna rasprava.
"Ovo nije kredit, jasno je da idemo na to da Hajduku damo donaciju", usprotivio se želji popularnog splitskog kluba odbornik SDP-a Ivo Baldasar, sa kojim se saglasila i većina, pa će Hajduk morati pod stečaj, što je već izazvalo burne reakcije širom Hrvatske, ako je suditi po komentarima na svim relevatnim internet portalma.
Komentar jednog od čitalaca "Slobodne Dalmacije" koji se potpisao sa "Grunf".
"Stari plac, 18.05.1975.
Hajduk - Sloboda 1:1
Moja prva utakmica. Moj otac mi je za 6. rođendan poklonija Hajduka. Ušli smo na zapad, diga me na ogradu, a on se popeja na petu, šestu skalinu da bi bolje vidija igru i ka pravi ”trener amater” komentira taktiku. A redar bi nas tira sa ograde, pa kad on prođe mi opet gori. A ja san zapamtija Jerkovića, gospodina Luketina i Frfu Mužinića koji je uklizava protivnicima na par metri isprid mojih očiju. Nisan ja zna šta je Hajduk, koja je to veličina, koja radost i tuga, zna san samo da igramo u bilim majicama i da smo najbolji na svitu i okolici. Posli utakmice, pape me odveja na pašte u Bobisa. ”Kiriginovog” Bobisa. Nisan ja zna ništa o Hajduku tada, ni ko je direktor, ni ko je sportski, a nije me bilo ni briga. Bili smo najbolji na svitu i okolici. Nisan zna ništa, ka šta nisi ni ti pape zna da san uteka mali miljun puta iz škole da bi gleda Hajduka. Nisi zna da san uteka kad je na Poljudu igra Metz i da san dobija pendrek po kostima bez razloga. Ali bolje i pendrek po kostima nego asa u školu, prije će proć modrica od pendreka nego od tvoje triske. Ne, nebi ti mene udrija zbog toga šta san iša na Hajduka. Znan da nebi, udrija bi me ti zato šta san laga da san bija školi. Ali zato si zna za HSV, Torina, Valenciu, Bordeaux, zna si da sa starijin braton iden gledat Prištinu, Budućnost, da se iden divit Čelićevin udarcima sa 30 metara kad bi mu se balun jedva do gola dobacija. Ili Mehmedalićevoj bombi iz slobodnjaka kad mu niko nije tija stat u živi zid. Evo i sad 27 godina posli, još se trese prečka na sjevernom golu od tog udarca. A sićan se kad smo Paco, Dara i ja 82. bili kraj nekih starijih koji su govorili da bi sad bili najsritniji da mogu doć sa kanaderom punim g***** pa sve to prosut po maximiru. A sićan se i Miškovića iz Budućnosti. Ajme koja je to zaj*****ija bila. A Šure, a Prka i njhovi prijenosi utakmica. Ajme meni. A sićan se pape moj kad si 2002. umira od raka, kad smo gledali Roma-Barcelona, pa si ka svaki ”trener amater” govorija šta oni Rivaldo pimpla balun, šta se zaj*****e. Onda si me pita s kim igramo u subotu, a ja nisan pojma ima. Nije mi bilo briga za Hajduka kad bi te vidija kako se gasiš. A sad me straj pape moj da se i ON gasi ka šta si se ti gasija. Straj me da tvoji unuk i unuka koje nisi ni upozna neće imat koga gledat na Poljudu. Naučija san ih neke pisme pa uvik kad prođemo kraj Poljuda, oni pivaju ale, ale, ali mi se čini da je jeka sa stadiona sve tiša. Straj me pape zato šta sad znan i ko je direktori i ko je sportski, i sve ono šta nisan zna kad san bija mali. I zato pape, zamoli svoga imenjaka, svetog Antu koji je zaštitnik dice, da čuva tvoje unuke, svu dicu svita, i dite puka - našega Hajduka. Pozdrav ocu na nebu! P.S. Ako me gledaš odgori, ovu subotu me ne traži na istoku, bit ću na SJEVERU". sport.blic.rs
Pridružio se: 20 Avg 2012, 18:45 Postovi: 921 Lokacija: SS
Ipak je hajduk institucija ako njega izbace u trecu ligu mogu slobodno ukinuti i prvu hnl ko voli da gleda onaj posrani dinamo na onom ruglu od stadiona
Pridružio se: 20 Avg 2012, 18:45 Postovi: 921 Lokacija: SS
Pa da je svet normalan nebi bilo citave Engleske premijer lige klubovi duguju tamo 970 milijardi funti pa nikom nista Real Madrid takodje dosta duguje sta je sa tim a ima ih jos mnogo
Morate nauciti da ne poredite kada duguje Real, Manchester ili neki veliki klub koji ima pokrice i koji realno otplacuje svoje kredite i dugove sa ovim nasim klubovima koji su zaduzeni debelo preko svojih mogucnosti. Kad kazem preko mogucnosti, njihova dugovanja prelazu ukupnu vrijednost kluba tako da je nerealno i sto im se dozvoljava opstanak.
Evo primjer Hajduka. Duzni su 27 miliona eura a sveukupna vrijednost kluba se procjenjuje na 13-15. Sve i da je dug 2 miliona oni nemaju od cega da ga otplacuju dok su veliki klubovi velike masinerije koje stvaraju novac i zato im banke i odobravaju sredstva i zaduzenja.
Split je juče gledao scene građanskog rata. Policija je bila spremna evakuirati vlast iz Banovine, gradonačelnik je u bijegu, a na ulice je izašlo više od 500 navijača. Iz Dubrovnika za Split krenulo čak 15 navijačkih kombija. Prekinuli su prosvjed nakon što su od druge zamjenice Željka Keruma, Anđelke Visković, dobili jamstvo da će se u ponedjeljak reprizirati sjednica Gradskog vijeća. index.hr, dalmacijasport
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu