banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 15:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Budimo realni
PostPoslato: 02 Okt 2004, 10:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Pozdrav svima,,,
Posto vidim da se velike tenzije po gradu dizu radi tekme BiH-SCG voliji bi samo da budemo realni a ne da mrznju neku stvaramo,,

Prvo najbolje bi bilo da te dvije repke nisu istoj grupi jeli do ovoga svega nikada nebi doslo...
Bijo sam u Zenici protiv spanije sa rajom bilo je nas mjesavina i neko nije nikakvih problema u Zenici imao,,,niko nas vredao nije super dozivljaj....
A mislim da së previse politike umjesalo u ovu utakmicu sto je najgore,,,ovo ide u prilog SDA i SDSU, blize se izbori nista se bolje im nije moglo desiti,,,i sada samo bacaju benzin na vatru,,,Mislim da je zalosno sto mi narod koji se bor,i posteno radi i dalje pada na iste nazionalisticke fazone dok oni zajedno se provede i zaraduju debelo na nasim glupostima,,,

Sto se tice tekme,,neka svako navija za koga hoce to je svacija privatna stvar,,,''

Pozdrav raji!!!

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2004, 19:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Moj Banjalucki beharu, mogu samo reci kamo srece da smo mi svi kao ti!

Na zalost, ja znam da ce na Kosevu hiljade ljudi skandirati "Gazi, gazi Srbe..." i ako slucajno dodje navijaci iz RS-a velicace se zlocin na Srebrenici i psovat cemo balijsku i cetnicku mater... i dokle ce nas to voditi?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2004, 20:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Odvest ce nas na prvenstvo.Zalosno je ali to je tako i sumnjam da se tu moze nesto popraviti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2004, 21:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tekma ce se na Grbavici igrati bice bolji ambijent nego na Kosevu...

Ja znam da necu nikoga provocirati niti skandirati te gluposti nacionalisticke..To je stvar ja mislim svacijega odgoja,,,

Vjerovatno ce biti nekih provokacija sa svih strana mada ja mislim da je to manjina koja se istice,,,a baca ljagu na sve nas,,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 11:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Jul 2004, 18:08
poptpuno se slazem da je moja stvar za koga navijam...

A normalan Srbin nikad nece navijati za bih, kako i svaki musliman, normalno da navija za bosnu i voli zastavu od prije par godina (druge i nema) ali dobro.. postujem, mora covjek na nesto da se lozi[/quote]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 11:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
patriot boys_rs_serbia je napisao:

A normalan Srbin nikad nece navijati za bih, kako i svaki musliman, normalno da navija za bosnu i voli zastavu od prije par godina (druge i nema) ali dobro.. postujem, mora covjek na nesto da se lozi
[/quote]
Slazem se da Srbin nece navijati za BH ali Bosanski Pravoslavci,Katolici,Muslimani i ostali naravno da ce navijati za svoju Bosnu.Zar ne?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 12:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Merhaba je napisao:
patriot boys_rs_serbia je napisao:

A normalan Srbin nikad nece navijati za bih, kako i svaki musliman, normalno da navija za bosnu i voli zastavu od prije par godina (druge i nema) ali dobro.. postujem, mora covjek na nesto da se lozi

Slazem se da Srbin nece navijati za BH ali Bosanski Pravoslavci,Katolici,Muslimani i ostali naravno da ce navijati za svoju Bosnu.Zar ne?[/quote]

BOSANSKI PRAVOSLAVCI??!!!! Ma sunce ti tvoje metiljavo, sta to treba da znaci? Da se ponasam k`o vi muslimani koji drzavu nemate, vec se bosnjacima zovete? I jezik vam je bosnjacki, jel? KAKO VAS NIJE SRAMOTA!!??? jeb`o me svak ako ne odem na tekmu i budem vam svima jeb`o mater!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik

evo, ove nase rasprave vec pokazuju kako cemo se ponasati na stadionima... divljaci smo svi! I, sta ces?

A, kako bi bilo recimo da SiCG igra u Pazaru. Bil onda ljudi sa Sandzaka navijali za BiH ili SiCG, ja mislim da bi navijali za SiCG. A, ne ko ovdje... RS nema nikakve veze sa Srbijom i sto onda oni da navijaju za SiCG!?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 17:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
bosnjak061 je napisao:
evo, ove nase rasprave vec pokazuju kako cemo se ponasati na stadionima... divljaci smo svi! I, sta ces?

A, kako bi bilo recimo da SiCG igra u Pazaru. Bil onda ljudi sa Sandzaka navijali za BiH ili SiCG, ja mislim da bi navijali za SiCG. A, ne ko ovdje... RS nema nikakve veze sa Srbijom i sto onda oni da navijaju za SiCG!?

Ja mislim da bi Bosnjaci iz Sandzaka navijali za BiH (sa mozda par pojedinaca koji bi za SiCG) Isto tako ako bi pitao Albance sa Kosova dal' bi navijali za SiCG ili Albaniju, mozes 100% garantovati da 98% ce za Albaniju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neznam raja sta da vam kazem,,

Bijo sam jednom u Beogradu i gledo SCG,,bun nas je bus biji iz Banja Luke,,,
Kada smo stigli na tekmu poceli su nas beogradani provocirati da smo bosanci i sto dalazimo na njihove utakmice,,,zamalo frka nije ispala murija uletila smirila,,,a vecina je srba u busu sa mnom bila,,,Nisam se nimalo osjeco prijatno a ni ostala raja,,,

Ali opet bi najbolje bilo da BIH i SCG nisu u istoj grupi ta tekma nista nece dobroga doniti,,,,,Najsretniji bi bijo kada bi obadvije repke dalje otisle!!!!

Pozdrav raji,,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Neznam raja sta da vam kazem,,

Bijo sam jednom u Beogradu i gledo SCG,,bun nas je bus biji iz Banja Luke,,,
Kada smo stigli na tekmu poceli su nas beogradani provocirati da smo bosanci i sto dalazimo na njihove utakmice,,,zamalo frka nije ispala murija uletila smirila,,,a vecina je srba u busu sa mnom bila,,,Nisam se nimalo osjeco prijatno a ni ostala raja,,,

Ali opet bi najbolje bilo da BIH i SCG nisu u istoj grupi ta tekma nista nece dobroga doniti,,,,,Najsretniji bi bijo kada bi obadvije repke dalje otisle!!!!

Pozdrav raji,,,

Pa naravno da nisi se osjecao prijatno, Damire. Isto kao sto navijaci Millwalla nisu osjecali prijatni kad su igrali protiv Ferencvarosa. Isto tako Srbi nebi osjecali prijatni ako bi bili na autobusom sa Bosnjacima koji navijaju za BiH i koji pjevaju "Gazi, gazi Srbe"
Takav je fudbal, gdje god da budes, negdje vise huliganstva, negdje manje, ali bez obzira, bice toga svugdje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 19:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2004, 19:34
Grigori,nekontam ti ovo poredjenje Madjara i Engleza sa nasim medjuljudskim odnosima??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 21:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nisam stari ja imao problema sa srbima u busu to je sve moja raja,,cijeli smo zivot zajedno,,,,,negao sa beogradanima,,,oni mrze srbe iz Rs,,,nezkontam samo zasto,,,,,

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 21:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

AGNOSTIC FRONT je napisao:
Grigori,nekontam ti ovo poredjenje Madjara i Engleza sa nasim medjuljudskim odnosima??

Pa, Bosnjaci kad idu u Srbiji Beogradjani njih mrze i tkd, znaci huliganstvo. Isto tako Madjari i Englezi kad igraju fudbal se mrze, i to smo vidjeli kad su igrali Millwall i Ferencvaros.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 22:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Banjalucki_Behar je napisao:
Ma nisam stari ja imao problema sa srbima u busu to je sve moja raja,,cijeli smo zivot zajedno,,,,,negao sa beogradanima,,,oni mrze srbe iz Rs,,,nezkontam samo zasto,,,,,

Pa, jebiga Damire, vjerovatno zato sto 200,000 su pobjegli iz Bosne i sad zive kao izbjeglice u Srbiji a ovi iz Beograda tj. "urbanska" raja gleda na njima ko da su zadnjih seljaci. Naravno, sigurno misle da ekonomska situacija se poboljsala od kad su oni dosli i tuzi njima za to.
Neke Beogradjane tako gledaju na svima koji su iz drugih djelova Srbije, npr iz juzne ili centralne Srbije, jer smatraju njima seljacima. Isto kao sto ova raja iz Banja Luke mrzi one koji zive u Laktasima ili su dosli sa sela u BL jer nisu "gradska raja". Ista situacija u Srbiji.

Evo, dacu ti jos jedan primjer. Moj prijatelj, Hrvat i Istrijanac, MRZI one Ustashe iz zapadne Hercegovine, jer za njega su primitivci i fasisti. Govorio kako jedna grupa se voza u Volkswagen kombijem sa Osijeckom registracijom, inace ukraden kombi, i vriste kako su oni najprije Hrvati pa onda Bosanci i tkd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2004, 23:05 
Pripravnik
Pripravnik

I u Zagrebu je tako! Tamo Hrvati nikako ne vole Hrvate iz BiH, uvijek im govore da su tupi Bosanci... Gledam igra Hrvatska-Madjarska i na zastavi Hrvatske pise Siroki Brijeg. To nikako nije normalno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 01:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

bosnjak061 je napisao:
I u Zagrebu je tako! Tamo Hrvati nikako ne vole Hrvate iz BiH, uvijek im govore da su tupi Bosanci... Gledam igra Hrvatska-Madjarska i na zastavi Hrvatske pise Siroki Brijeg. To nikako nije normalno!

Pa, nije, hvala Bogu, bosnjak061. Oni iz Sirokog Brijega misle da su veci Hrvati od onih koji su rodjeni u Hrvatskoj :roll: Da bi neko pitao njima gdje je pocela Hrvatska drzava, oni bi sigurno rekli u Sirokom Brijegu i onda period ekspanzije i dosla do Zagreba. Ti ljudi tamo dolje nisu normalni, majke mi. I sad govori moj prijatelj kako uzimaju sve poslove u Hrvatskoj, jer naravno, za vrijeme Tudjmana oni su financirali HDZ-a i dosli su do visokim pozicijama i samo gledaju da zaposljavaju njihova braca. A da ne govorim o Zagrebu. Moj prijatelj rekao da tamo Hercegovci sve drze :roll:
Nije ni cudo sto ovi toliko mrze Hercegovce. Mislim dosli iz piz. materine i sad imaju visoke i vazne pozicije, a pola njih nepismeni; i ja bi ih mrzio, bogami. Otislo malo off topic, al' nema veze :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 09:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
[/b]NEKO JE JEDNOM DAVNO REKAO DA SU BOSANCI JEDINI LJUDI KOJI NAVIJAJU ZA SVE OSTALE REPREZENTACIJE SEM ZA SVOJU

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 11:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
cuj bosanci za druge...vezara. u ovoj tvorevini zvanoj drzava sve savrseno funkcionise, hrvati navijaju za svoje, srbi za svoje, a oni koji se smatraju bosancima za svoje. sta tu sad nije u redu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2004, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Posted: 03.10.2004. 23:07 Post subject:

--------------------------------------------------------------------------------

Banjalucki_Behar wrote:

Pa, jebiga Damire, vjerovatno zato sto 200,000 su pobjegli iz Bosne i sad zive kao izbjeglice u Srbiji a ovi iz Beograda tj. "urbanska" raja gleda na njima ko da su zadnjih seljaci. Naravno, sigurno misle da ekonomska situacija se poboljsala od kad su oni dosli i tuzi njima za to.
Neke Beogradjane tako gledaju na svima koji su iz drugih djelova Srbije, npr iz juzne ili centralne Srbije, jer smatraju njima seljacima. Isto kao sto ova raja iz Banja Luke mrzi one koji zive u Laktasima ili su dosli sa sela u BL jer nisu "gradska raja". Ista situacija u Srbiji.

Evo, dacu ti jos jedan primjer. Moj prijatelj, Hrvat i Istrijanac, MRZI one Ustashe iz zapadne Hercegovine, jer za njega su primitivci i fasisti. Govorio kako jedna grupa se voza u Volkswagen kombijem sa Osijeckom registracijom, inace ukraden kombi, i vriste kako su oni najprije Hrvati pa onda Bosanci i tkd.

Upravu si sigurno,,bijo sam par puta u zapadnoj Hercegovini ono su zivi fasisti,,Cinjenica je to da u cjeloj hrvackoj nema ni jedan napravit Tudmanov spomenik a oni ga u Sirokom Brijegu imaju,,,

Ali znam da ih Hrvati sto zive u Hrvackoj mrze najvise sve im je Tudman oteo i da Hercegovcima,,

Sto se tice Banjaluke moji su perdci vuku korjena sa Mejdana,,,Od moga pradjeda pradjed je zivijo na Mejdanu,,,ali mi nesmeta niko u Banjluci,,Neka svako zivi kako hoce i neka pusti meni da zivim,,,tako da nemam nikakvih problema ovdje,,,

Jedna je stvar mislim sigurna da bilo ko iz Banjaluke nece biti prihvacen u Beogradu,,niti ce oni Hercegovci u Zagrebu,,mi moramo ziviti tu gdje zivimo,,,

A neka navija svako za koju hoce repku,samo da to neprelaizi u nacionalizam jeli ipak je to samo sport i svi tereba to da volimo a ne da se mrzimo radi fudbala,,,,, Pozdrav svima

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]