Posted: 03.10.2004. 23:07 Post subject:
--------------------------------------------------------------------------------
Banjalucki_Behar wrote:
Ma nisam stari ja imao problema sa srbima u busu to je sve moja raja,,cijeli smo zivot zajedno,,,,,negao sa beogradanima,,,oni mrze srbe iz Rs,,,nezkontam samo zasto,,,,,
Pa, jebiga Damire, vjerovatno zato sto 200,000 su pobjegli iz Bosne i sad zive kao izbjeglice u Srbiji a ovi iz Beograda tj. "urbanska" raja gleda na njima ko da su zadnjih seljaci. Naravno, sigurno misle da ekonomska situacija se poboljsala od kad su oni dosli i tuzi njima za to.
Neke Beogradjane tako gledaju na svima koji su iz drugih djelova Srbije, npr iz juzne ili centralne Srbije, jer smatraju njima seljacima. Isto kao sto ova raja iz Banja Luke mrzi one koji zive u Laktasima ili su dosli sa sela u BL jer nisu "gradska raja". Ista situacija u Srbiji.
Evo, dacu ti jos jedan primjer. Moj prijatelj, Hrvat i Istrijanac, MRZI one Ustashe iz zapadne Hercegovine, jer za njega su primitivci i fasisti. Govorio kako jedna grupa se voza u Volkswagen kombijem sa Osijeckom registracijom, inace ukraden kombi, i vriste kako su oni najprije Hrvati pa onda Bosanci i tkd.
Upravu si sigurno,,bijo sam par puta u zapadnoj Hercegovini ono su zivi fasisti,,Cinjenica je to da u cjeloj hrvackoj nema ni jedan napravit Tudmanov spomenik a oni ga u Sirokom Brijegu imaju,,,
Ali znam da ih Hrvati sto zive u Hrvackoj mrze najvise sve im je Tudman oteo i da Hercegovcima,,
Sto se tice Banjaluke moji su perdci vuku korjena sa Mejdana,,,Od moga pradjeda pradjed je zivijo na Mejdanu,,,ali mi nesmeta niko u Banjluci,,Neka svako zivi kako hoce i neka pusti meni da zivim,,,tako da nemam nikakvih problema ovdje,,,
Jedna je stvar mislim sigurna da bilo ko iz Banjaluke nece biti prihvacen u Beogradu,,niti ce oni Hercegovci u Zagrebu,,mi moramo ziviti tu gdje zivimo,,,
A neka navija svako za koju hoce repku,samo da to neprelaizi u nacionalizam jeli ipak je to samo sport i svi tereba to da volimo a ne da se mrzimo radi fudbala,,,,, Pozdrav svima
_________________ Uvijek hrabra, vesela, svakom majka utjeha, jedina. Pišeš naše stranice, moja nježna kraljice, sudbine. Rodila, te rijeka duboka, u svakom viru Vrbas nosi tajnu, nosi istinu.
Ovo je moj grad...
"
|