banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 20:06

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Euroleague
PostPoslato: 11 Feb 2016, 12:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Па квалификације и нису у сред сезоне.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 12:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2015, 08:35
Za sada nisu. Ali će biti.

Ako ih nakon ovoga FIBA ne izbaci iz svih svojih takmičenja (uključujući i OI), onda ne treba ni da pokreću tu Ligu Šampiona.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
FIBA upravo i prijeti sa tim.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Koga ce izbaciti? Naravno, posto je fiba kurac od organizacije morace se prilagoditi, sto je i ocekivano. Ne znam sto uopste ista i pokusavaju i ispadaju glupi dodatno.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 12:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:

Њихова главна пријетња су квалификације за вријеме Евролиге? :lol: :lol: :lol: Јесу их прибили уза зид.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 12:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kao ni u jednom drugom sportu bio bi sevap da se pojave neki Arapi sa parama i osnuju ligu i popišaju se u faci i Bartomeu i Fibi.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 13:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
enc0re je napisao:

Њихова главна пријетња су квалификације за вријеме Евролиге? :lol: :lol: :lol: Јесу их прибили уза зид.

A ti misliš da klubovima nije problem ako u sred sezone ostanu bez glavnih igrača? :roll: Ok.

http://www.marca.com/baloncesto/euroliga/2016/02/11/56bc55fe22601d17338b4618.html

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
FIBA je udarila jedinim adutom koji ima, ucjenom i represijom. Svjesni su i sami, da bilo kakav koncept klupskog takmičenja, nema puno šansi da kvalitetom parira Evroligi, gdje su Real, Barsa, Oli i Panatinaikos, Makabi i CSKA. Usrana FIBA 15 godina nije prst pomjerila da afirmiše klupsku košarku, već su svo vrijeme gledali kako da košarkašku egzotiku tipa Filipina ili Libana proguravaju na velika takmičenja, a evropsku klupsku košarku ostavili u rukama Bertomeua i ekipe. Sad kad je nekom došlo iz guzice u glavu, odjednom bi za godinu dana, da isprave 15 godina sopstvenog nerada i nečinjenja ničega... Ne ide to tako lako. Daleko da su ULEBovci sjajno društvo, ali je trenutno, ta ekipa nešto ozbiljnija. Bertomeuov koncept pravljenja evropske NBA nije uspio, a sadašnja situacija sa novim sponzorskim ugovorom, i sukobom sa FIBA, samo je izgleda natjerala ULEB da ubrza taj koncept, za koji ne postoje prave osnove. Nisu postavljene, jer afirmacija i popularizacija ovog takmičenja, nije baš išla uzlaznom linijom, kako je očekivano. Šta će biti dalje, sam Bog zna. Ono što je sigurno, jeste da je za "manje" klubove, tipa Zvezde, opcija ulaska u Evroligaško društvo i dalje daleko bolja...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:
Klajv_Biksbi je napisao:
enc0re je napisao:

A ti misliš da klubovima nije problem ako u sred sezone ostanu bez glavnih igrača? :roll: Ok.

http://www.marca.com/baloncesto/euroliga/2016/02/11/56bc55fe22601d17338b4618.html

Ne. Ja mislim da, ako su kvalifikacije najbolji argument koji FIBA ima, oni ni nemaju jakih argumenata.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 15:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
FIBA je udarila jedinim adutom koji ima, ucjenom i represijom. Svjesni su i sami, da bilo kakav koncept klupskog takmičenja, nema puno šansi da kvalitetom parira Evroligi, gdje su Real, Barsa, Oli i Panatinaikos, Makabi i CSKA. Usrana FIBA 15 godina nije prst pomjerila da afirmiše klupsku košarku, već su svo vrijeme gledali kako da košarkašku egzotiku tipa Filipina ili Libana proguravaju na velika takmičenja, a evropsku klupsku košarku ostavili u rukama Bertomeua i ekipe. Sad kad je nekom došlo iz guzice u glavu, odjednom bi za godinu dana, da isprave 15 godina sopstvenog nerada i nečinjenja ničega... Ne ide to tako lako. Daleko da su ULEBovci sjajno društvo, ali je trenutno, ta ekipa nešto ozbiljnija. Bertomeuov koncept pravljenja evropske NBA nije uspio, a sadašnja situacija sa novim sponzorskim ugovorom, i sukobom sa FIBA, samo je izgleda natjerala ULEB da ubrza taj koncept, za koji ne postoje prave osnove. Nisu postavljene, jer afirmacija i popularizacija ovog takmičenja, nije baš išla uzlaznom linijom, kako je očekivano. Šta će biti dalje, sam Bog zna. Ono što je sigurno, jeste da je za "manje" klubove, tipa Zvezde, opcija ulaska u Evroligaško društvo i dalje daleko bolja...

Ne da je daleko bolja, nego je pitanje zivota ili smrti. Ako se sada upadne u drustvo najboljih, ucinicemo veliki iskorak da se izadje iz prosjecnosti i ostati jedini klub koji nesto znaci u Evropskoj kosarci na duge staze. Ostali ce ostati u prosjecnosti ili se prilijepiti na dno. Nismo svjesni koliko je ovo znacajno za dalji razvoj. Znaci uleb po svaku cijenu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 15:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Klajv_Biksbi je napisao:
enc0re je napisao:
Klajv_Biksbi je napisao:
enc0re je napisao:

Ne. Ja mislim da, ako su kvalifikacije najbolji argument koji FIBA ima, oni ni nemaju jakih argumenata.

Ne znam kako stojiš sa španskim jezikom, FIBA je poslala dopis KS Španije u kome se kaže da će biti izbačeni iz svih njihovih takmičenja ako Bartomeu ostane pri stavu da ne dozvoljava igračima Reala, Barse i Laboral Kuće da igraju kvalifikacione utakmice za svoje reprezentacije.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

enc0re je napisao:

Ne znam kako stojiš sa španskim jezikom, FIBA je poslala dopis KS Španije u kome se kaže da će biti izbačeni iz svih njihovih takmičenja ako Bartomeu ostane pri stavu da ne dozvoljava igračima Reala, Barse i Laboral Kuće da igraju kvalifikacione utakmice za svoje reprezentacije.

Ponovicu, vise treba FIBI Spanska reprezentacija nego FIBA njoj. Tako je i sa Turskom, Italijom, Grckom...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
enc0re je napisao:

Ponovicu, vise treba FIBI Spanska reprezentacija nego FIBA njoj. Tako je i sa Turskom, Italijom, Grckom...

+1

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 21:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Rješenje je samo jedno: izbacivanje svih klubova i igrača iz okvira ingerencije FIBA (tj. i iz nacionalnih prvenstava) i posebno sa OI, s akcentom na igrače koji su članovi evroligaških ekipa, a ne izbacivati nacionalne saveze. Nakon toga svaki transfer igrača oporezovati sa 100% iznosom, ako prelazi u Evroligašku ekipu, pa ćemo vidimo... Ako je igračima i trenerima više stalo do para u odnosu na nastup na OI, neka idu za parama. Tako isto i klubovi - ako im nije stalo do nacionalnog prvenstva, neka se takmiče u svom bogatom carstvu. Ako se ne preduzme ništa od navedenog, FIBA može da se raspusti.

FIBA je i 2000. bila osakaćena odlaskom odličnih ekipa u ULEB (istina ne toliko koliko sada), ali ta Suproleague sa Panatinaikosom, EFES-om, CSKA i Makabijem je bila za koplje iznad ULEB Euroleague. I konačno bi mogla ozdraviti evropska košarka i da se prestane sa amerikanizacijom (barem onog ružnog NBA načina), te se vratiti proizvodnji igrača, koju oni u Evroligi sigurno neće sprovesti... pa kad im ostanu samo Amerikanci u timovima, neće biti zanimljivi ni lokalnim navijačima... Valensija, Unicaha, AEK, Aris, Cedevita, Budućnost, Partizan, Cibona, neki od ruskih i njemačkih timova, Ljetuvas Ritas, Galatasaraj, Banvit, Limož, Italijani... Nebo je granica za one koji znaju. Pitanje je samo hoće li to sprovesti?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nadam se da se ne ljutiš, evo ja sam tvoj citat proslijedio Bartomeu...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Osta' i Bart bez posla :(

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 23:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Nadam se da se ne ljutiš, evo ja sam tvoj citat proslijedio Bartomeu...

Nešto ne vidim da si iznio neki svoj stav povodom sukoba Evroliga - FIBA.... Lako je pljuvati po drugima, da vidimo koliko si ti pametan...

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 23:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A joj sta ti je rekao :lol:

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Čini mi se da sam negdje pisao al' nije ni bitno...

Bolje da se na bilo koji način priključe Evroligi nego da se zajebavaju sa Fibom i kozojebima koji će igrati to njihovo takmičenje, drugorazredno u svakom pogledu.
U košarci se pare neće jednostavno pojaviti ni kroz godinu ni kroz 5, imaće ih isti klubovi kao i sad a svi ovi manji će biti tu negdje, razvijati igrače i prodavati. Zvezda, Partizan, Cedevita i slični da se na glavu nasade neće postati prva liga evropske košarke, zato je bolje da se uz njih priklone i uživaju u svom dijelu spektakla.

Al' kao što Šlager napisa, napravili su veliku grešku kad su onomad priklonili gubitničkoj strani, bojim se da će i sad napraviti isto. FIBA je trula organizacija, nema kod njih napretka, a koliko mi se čini i ne zalažu se nešto za to već se bore da sačuvaju svoju poziciju.

Eto, sad pljujem i dalje i pravim se pametan.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2016, 23:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Jel ti misliš da će ova Evroliga i Bartomeu trpiti ovakve Balkance kakvi jesu? Šta misliš koliko će potrajati i taj 1 što ga sada primaju iz regiona? 2001. u toj njegovoj Evroligi ih je bilo 6, a ove godine će spasti na 1. Toliko Bartomeu razmišlja o regionu. Pare su uvijek bile gdje su i sada - kod onih koji ih imaju. Na Balkanu raste talenat i postoji škola... ničeg drugog nije postojalo ni do sada.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]