Evo prođe još jedan dan, a Lukić ne vuče konkretne poteze, ali zato po medijima pršti na sve strane...
Sve su prilike da će Kleo zaista u Partizan, što je indirektno nagovijestio i sekretar Talibana, u intervjuu. Dao je čovjek zaista logično objašnjenje i koliko god me u prvi mah pogodila vijest da jedan od onih, koji u protekloj sezoni nisu razočarali, ide baš u Partizan, toliko mi je danas sve to nekako logično. Kleo je slobodan igrač, a Partizan traži pojačanja na određenim pozicijama. Imali su priliku da ga vide na djelu nebrojeno puta, vidjeli da je kvalitetan igrač, koji je uz to slobodan i šta više da se tu priča... Njega živo zabole za Zvezdu i Partizan, čovjek traži da sebi i porodici obezbjedi egzistenciju. U Zvezdi to nije mogao da dobije, u Partizanu može. Kraj priče. Sad, dal' će da mu smeta što iz većeg prelazi u manji klub, to već ne mogu da znam...
Ostali stranci lagano dižu sidra. Ako informacije nisu lažne, Oumaru je takođe jedan od bivših, na Fereiru niko nije ozbiljno ni računao, kao ni na Džefa Silvu. Šišić bi bio lud da ostane, jer sam siguran da igrač njegovih kvaliteta i reputacije, može da pronađe daleko bolji angažman, makar negdje u Rusiji ili Ukrajini... Uostalom da se ne lažemo, došao je tu zbog Ivića, a Sveti Ilija je takođe bivši, pa ne vidim razloga da ostane.
Parker je navodno dao izjavu po kojoj ne želi da ostane. Novi "sposobni" direktor, Ivan Adžić bi htio da ga zadrži, ali Parker neće. Zašto bi? Klub mu duguje novac, trofeji su mislena imenica naredne sezone, samim tim i uspješan nastup u Evropi, a i za njega važi kao i za Šišića. Ima reputaciju i kvalitet, a nema više čovjeka koji ga je doveo, što je prilično bitna stavka. Za Isaha važi isto, s tim da bi u njegovom slučaju, adut iz rukava mogao da bude Dujković. Taj čovjek ima ogroman uticaj u Gani i među igračima iz te zemlje, pa bi neki njegov uticaj, mogao da bude od koristi. Problem - Dujković nije postavljen za trenera, kao što sam se ja nadao, a po svemu sudeći, neće biti ni direktor mlađih selekcija, jer je ta uloga namijenjena Petru Puači. Ovo je ipak nezvanično, ali moj rezon je da bez Dujkovića puno gubimo, a sa Puačom dobijamo mačku u džaku, ali ajde...
Kad se već do'vaćam menadžmenta kluba, da poturim još jednu neprovjerenu informaciju, a to je da je Adžić navodno tražio istu platu kao i Sv. Ilija. Vjerovatno je kao trener eminentnog Šahtjora iz Pljevalja, imao približno toliko, pa sad može i ovdje da traži toliko.
Rezime Pižonovih uvodnih planova... Zvezda nema para i klub će prvi dio priprema odraditi u Beogradu. Jezivo zvuči pomisao da klub nema sredstava da obezbjedi igračima odlazak na pripreme. Sa druge strane, Pižonova najava da će raditi za džabe, bila je samo još jedna predizborna floskula, jer mu je plata oko 50.000 evra (na godišnjem nivou). OK, toliko možda i vrijedi, kao ne baš eminentno trenersko ime, ali pošto vjerujem da ni ostali koji budu ustoličeni na odgovorne funkcije, neće baš raditi džabe, vjerovatno će ih se naći još desetak sa sličnim platama, pa je to već 50-ak hiljada na mjesečnom nivou, a na godišnjem - ode i pola miliona. I opet u glib... "Radiće za džabe, kucaće na sva vrata da pomognu Zvezdi", tako valjda bješe dio onih njihovih predizbornih obećanja...
Dalje, sigurno je da odlazi Milijaš i za njega se konačno može očekivati nešto novca. Koroman takođe ide, ukoliko bude bilo nekih slijepaca da ga angažuju. U suštini njegov odlazak i za džabe bi značajno rasteretio budžet, jer je njegova plata bila među najvećim, ako ne i najveća. Treba opet kontaktirati neke Turke. Ako su tamo mogli da se uvale Tutora Munjoz i Dušan "Centaršut" Anđelković, valjda će neko da se zezne i za ovog Čečena. Ako ga prije ne pozovu pred lice pravde, da odgovara za prebijanje onog Džombinog grešnika u tunelu.
Povratak Burze Ma(ra)done je sada već izvjestan, jer je opet žario i palio po Crnoj Gori, postigavši 10 golova u 12 utakmica za Budućnost u ligi u kojoj je Mogren iz Budve postao šampion. Zašto mislim da je ta liga jadnija i od BiH Premijer lige? Inače povremeni reprezentativac, eminentne reprezentacije Crne Gore, u posljednje vrijeme, nema stalno mjesto u ovoj selekciji, jer je na jednoj utakmici iskazao određena animozitet prema nekom anonimusu Mirku Vučiniću, što je umalo preraslo u fizički sukob. Filipović je, teška srca morao da bira jednog od njih dvojice, pa je eto Burzo izvisio... Izvjestan je dolazak i Zlatne kopačke treće lige Dejana Lekića, pred kojim je blistava karijera, jer je u pitanju mlad igrač, svjež iz Zemunskog podmlatka, sa svega 24 godine. Pižon hoće i Dušana Bastu na pozajmicu, što bi valjda trebalo da bude neko pojačanje. Taj dečko je zaboravio da igra fudbal, otkako su se dogodile dvije stvari. Razdvajanje od Boška Jankovića, koji je sa sobom izgleda odnio i svoju i Bastinu fudbalsku vještinu. Ozbiljno gledajući, od onog divljačkog loma ruke, od strane nađa, Basta više nije ozbiljan fudbaler. Tog momka ni dan danas ne mogu da prežalim. Ko zna, možda ga Pižon vrati u normalu. Kod njega je bio standardan u mladoj selekciji, a tad je čini mi se, sa 20 godina dospio i A tim. Kad je uletio na teren u meču kvalifikacija protiv Španije, i odmah naslagao dvojicu na desnoj strani, mislio sam da mu je nebo granica... Još jednom šteta. Još jedan koji se spominje za pozajmicu je Milan Purović, ali mislim da je to debelo nerealno. U Piksijevo vrijeme, jedva sam dočekao da mu vidim leđa, jer je u tadašnjoj konkurenciji bio porpilično slaba karika, ali bi u sadašnjoj situaciji, bio ogromno pojačanje. Njegov dolazak je ipak na dugom štapu i prije će biti da je to maštarija nekog besposlenog novinara...
Eto toliko... Nastavak sutra...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|