Citiraj:
Krčmarević obožava svoje igrače i nada se polufinalu
Selektor mlade fudbalske reprzentacije Srbije Slobodan Krčmarević razočaran je nerešenim ishodom utakmice sa Belorusijom, ali veruje da njegov tim može do pobede i plasmana u polufinale protiv Švedske.
- Kao i svi ostali i mi smo veoma razočarani ishodom utakmice sa Belorusijom. Bledo smo igrali. Hteli smo i želeli smo više, ali nismo mogli da pronađemo ključ za čvrstu odbranu Belorusa. Za razliku od meča sa Šveđanima, oni su protiv nas izašli u malo drugačijoj formaciji, pa su se u pojedinim trenucima branili i sa svih deset igrača. Ipak, velike ekipe u takvim situacijama znaju da pronađu pravu rešenje, tada do izražaja dolazi individualni kvalitet. Mi imamo odlične fudbalere koji su u nekim situacijama možda mogli bolje da reaguju, pa ćemo do narednog meča morati bolje da spremimo pojedine situacije kako bi ispravili greške - počeo je temeljnu analizu meča sa Belorusijom selektor Slobodan Krčmarević.
Prvi čovek naše selekcije je dodao da je atmosfera u timu i dalje odlična i da među igračima, stručnom štabu i čelnicima Fudbalskog saveza Srbije ne postoji ni trunka sumnje u plasman u polufinale.
- Malo je reći da ove moje igrače volim, ja ih obožavam! Ni ovako jedno bledo izdanje ne može da poremeti međusobno poverenje. Održali smo jedan veoma konstruktivan sastanak. Prvu su vodeći ljudi FSS, na čelu sa predsednikom Tomislavom Karadžićem kratko dali svoju podršku timu, a potom smo među sobom otvoreno i iskreno razgovarali. U ove dve godine, koliko traje ovaj ciklus takmičenja prošli smo svašta i jako se dobro poznajemo. Rekli smo svi šta smo imali, prošli kroz obe utakmice zajedno i pouke ćemo valjada pokazati protiv Šveđana. To je za nas praktično četvrtfinalni, kvalifikacioni meč i prema njemu se tako i odnosimo! Igrači su veoma pozitivni i puni samopouzdanja u prolazak u drugi krug! - pozitivan je Krčmarević.
Selektor "orlića" najavljuje drugačiju postavku igre za duel sa domaćinom.
- Pritisak na ovim momcima je veliki. Najveće opterećenje se oseća na onim najiskusnijim igračima, jer su očekivanja svih, čitave naše javnosti pa i njih samih - veliki. Moramo ih nekako rasteretiti, pre svega ja, nekim promenama u postavci igre. Sigurno je da ćemo protiv Šveđana zaigrati još ofanzivnije i pokušati da budemo konkretniji u napadu. Očekivao sam da ćemo na prethodnoj utakmici napade rešavati preko bokova, ali nam je falio taj završni pas, što moramo da ispravimo - jasan je šef stručnog štaba mlade selekcije Srbije.
Krčmarević je naglasio da je najveća njegova i obaveza njegovih izabranika prema navijačima koji na tribinama u Švedskoj daju podršku našem timu:
- Sigurno je da je najveća žal što nismo ostvarili bolji rezultat protiv Belorusa, zbog naših pristalica koji dolaze u velikom broju da nas bodre. Nadam se da ćemo im se odužiti u utorak pobedom nad domaćinom što bi sigurno njima puno značilo. Šveđani će imati sigurno veliku podršku sa tribina, ali očekujem da ćemo i mi imati veliki broj navijača, što garantuje jedan sjajan ambijent.
Mlade selekcije Srbije i Švedske se dobro poznaju jer su u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo odigrali prijateljski meč. U kruševcu 10. Ceptembra, "orlići" su slavili sa 1:0, jedini gol je postigao omladinski reprezentativac Adem Ljajić u 85. minutu.
- Njihov sastav se ne razlikuje mnogo od onog protiv koga smo igrali na stadionu Napretka. Sa druge strane, naš tim je bio šarenolik, uglavnom sam tada dao šansu nekim mlađim igračima. Ipak, ta utakmica i nije tako bitno, ovo je sada nešto drugo, igramo na njihovom terenu, na Evropskom prvenstvu, a pobednik meča ide dalje - ukazuje Krčmarević.
U isto vreme kada će u Malmeu 23. juna odmeriti snage Švedska i Srbija , u Helsingborgu (20.45) u poslednjem kolu Grupe A takođe se sastaju Italija i Belorusija. Na tabeli vodi Italija se četiri boda, Švedska ima tri, Srbija dva, a Belorusija je bez bodova.
Moral u taboru mlade reprezentacije Srbije je visok uprkos razočaravajućem remiju sa Belorusijom u 2. kolu Grupe A Evropskog prvenstva u Švedskoj. Dan posle meča na "Novom stadionu" u Malmeu, „orlići" su odradili lakši treningu u svojoj bazi nadomak Helsingborga. Fudbaleri koji izneli najveći teret u dosadašnjem toku takmičenja radili su po posebnom programu kondicionog trenera Jove Počuče, Ivan Obradović, Miralem Sulejmani i Milan Smiljanić samo su trčkarali sa strane, dok su "rezervisti" na prethodne dve utakmice radili punom snagom. Obradović je ponovo imao poseban tretman našeg lekarskog tima, a Sulejmani je ranije napustio trening kako bi u lokalnoj bolnici primio ineakciju sa tetanusom. Napadač Ajaksa je protiv Belorusa meč završio sa čalmom na glavi pošto je u jednom duelu dobio jak udarac, pa su na posekotinu stavljene dve kopče. Obojica igrača - i Obradović i Sulejmani, biće spremni za presudan meč sa Šveđanima koji se igra 23. juna (20.45, direktan prenos RTS) na "Novom stadionu" u Malmeu.
U isto vreme kada će u Malmeu 23. juna odmeriti snage Švedska i Srbija , u Helsingborgu (20.45) u poslednjem kolu Grupe A takođe se sastaju Italija i Belorusija. Na tabeli vodi Italija se četiri boda, Švedska ima tri, Srbija dva, a Belorusija je bez bodova.
Jedan polufinalista EP već je poznat - to je reprezentacija Engleske koja nakon dva kola u Grupi B ima maksimalnih šest bodova. Na drugom mestu nalazi se Nemačka sa četiri boda, Španija ima jedan, dok je Finska bez osvojenih bodova. U poslednjem, 3. kolu 22. juna sastaju se: Engleska - Nemačka i Španija - Finska.