Sve mi se čini da je Robi donio nešto fudbalsko u ovaj tim, ali ima par problema, koji će ga kočiti konstantno... Prvi i osnovni je to što u raspoloživom fudbalskom kadru, nema kvalitet, koji bi mogao da isprati njegove zamisli. Uzalud je njemu da objašnjava i pokazuje, ako je neko limitiran igrački. Ono što mene brine, jeste činjenica da je takvih igrača, natrpano u tim, preko svake granice razuma. Bar deset igrača, dovedenih za mandata Ivana Adžića, teren nije vidjelo i pored činjenice da su bili pod protekcijom i da su pojedinci doči tu zarad samo prodaje ili uzimanja procenta. Zamislimo samo koliki su dotični psojedovali nekvalitet, kad i pored toga, nisu mogli na teren.
Uzmimo samo tog Reljića, koji je doveden kao lijevi bek, a u konkurenciji neznalice Ignjatijevića i potpuno odustnog, indisponiranog i nespremnog Tošića, još ispao ozbiljna opcija, iako je iz jedne jedine utakmice bilo jasno da momak nema ni kvalitet, niti je uopšte igrač za poziciju lijevog beka.
E sad, Robert Prosinečki, nije bilo ko. On ima ime i autoritet među fudbalerima, pa i raznim rukovodećim organima, koje mora da znali nešto, tako da će te boranije sumnjivog porijekla, nadam se, biti što manje u timu, odnosno biće ih onoliko koliko mora da bude u sitauciji kad ne postoji bolja alternativa za pojedina mjesta u timu.
Stvarni kvalitet u sadašnjem timu, imaju Adi, Kaluđerović, Borha i Evandro, Ninkov, donekle Koroman, ali je on igrač koji ne može da se uklopi ni u jednu koncepciju timske igre, plus što polako ali sigurno, zalazi u godine. Znači da Prosinečki, ima otprilike kvalitet za pola tima, a ostatak mora da izmisli. Tošić je dobra varijanta za lijevog beka, ali ako je maksimalno spreman i koncentrisan na igrum dok je Ćosić još neiskusan i njegovo dovođenje na pozajmicu mi je najnejasniji potez uprave. Još neoformljen igrački, bez iskustva, koje će steći u Zvezdi, a onda se vratiti u CSKA. Ako posjeduje najavljeni kvalitet, CSKA će ga ekspresno vratiti u svoje redove, tako da nikakvu logiku u njegovom dovođenju, ne mogu da pronađem.
U veznom redu, Isah je evidentno pao u formi, Kadu i dalje igra na činjenicu da je vjerovatno tehnički dobro potkovan, ali je fizički i dalje na nivou djeteta iz vrtića i svaki duel u takmičarskom meču, ima da izgubi. Zato će onaj mali Mijailović, ako Bog da, dobiti puno šanse, a Robi će ga istrpiti, jer zna da samo tako može da od talenta napravi igrača. Ostaje još Jevtić, koji se polako vraća u život i po meni bi lako mogao da istisne nekog iz prvih 11. A tu je i tandem Vešović i Lazović, koji isto tako može da postigne puno, ali su još daleko od toga da postanu igrači...
Sve u svemu,Zvezda ima kvalitet za jadnu domaću ligu, ali će da škripi i to opasno, u odbrani. Čak i bez povreda, kartona i ostalih izostanaka, odbrana se krpi, a uz to je i neuigrana. Tu je napravljen najveći propust...
_________________ "Your dad always said that one day Del Boy would reach the top. Then again, he always said Millwall would win the cup."
|