banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 03:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 94  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2011, 15:03 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Sep 2010, 23:41
http://www.mojacrvenazvezda.net/2011/03/01/zasto-istorija-nekome-smeta/

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 23:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Avg 2009, 18:21
Miele je napisao:

Zatecen i bez teksta ..

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Срећан 66. рођендан Звездо!!!

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 11:06 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Ne vidim razlog Bojane da budes zatecen , postoje neke stvari iz istorije koje nisu dovoljno razjasnjene i o njima se nije pisalo decenijama.
Nas klub je osnovan 1945, ali je osnovu tog tima cinila vecina igraca BSK (medju njima i veliki Rajko Mitic) i Jugoslavije, tako da se naslanja na tradiciju SK Velike Srbije iz 1913. Ipak, kako je klub ugasen Zvezda nije pravni nasljednik tog kluba, ali pogledaj grb ta dva kluba i vidjeces slicnost . Isti grb samo dodata Zvezda

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 12:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ako Manchester United slavi godišnjicu osnivanja jorkširskog i lankaširskog Željezničara, onda bi i Zvezda mogla nešto učiniti povodom ovoga :)

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Маните се те комплексашке приче! То приличи овим пургерима који се стиде ко их је основао, а онда и мијењају име клубу у зависности ко је на власти.

Данас је Звезди 66. рођендан. Основали су је млади комунисти, скојевци. И тога се не треба стидјети, то је дио наше историје. Као што је дио наше историје на примјер Никола Бугарчић, један од најбољих Звездиних предсједника. А истовремено и удбаш и особа која је слао људе на Голи оток.

Око Звездиних боја... мало је познато да су на тој првој Скупштини прије 66 година одређене и боје дресова будућег клуба. Дресови су требало бити црвено-плаво бијели. Такве дресове нису могли наћи у тек ослобођеном Београду, па су фудбалери Звезде први меч већ поподнева тог 4. марта 1945. године против екипа Првог батаљона Друге бригаде КНОЈ-а одгиграли у жутим дресовима! 8)

Овдје можете погледати све званичне Звездине дресове кроз историју: http://www.redstarbelgrade.com/teamDefa ... ultureID=2

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 12:48 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Upravo tako Shoole....
Ali treba ipak napomenuti da je taj klub bio prethodica nasem sadasnjem klubu, i da bi on vjerovatno ostao da pod imenom da nije igrao za vrijeme okupacije meceve

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 13:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Сад ја да кажем... управо тако БригатеБЛ! :D

Не знам колико то данашњи клинци могу да схвате. Причамо о 1945. години. Побједили комунисти у Југославији.Титови партизани пред Трстом, Совјети у Берлину, комунизам у свијету на врхунцу! Те године десетине хиљада људи је прогутао мрак, ко је имало сарађивао са окупаторима или личио на неку буржоазију. Вријеме тајне полиције у кожним мантилима и тог лудила.

Комунисти који су дошли на власт стварали су ново друштво, новог човјека. Једноставно су повукли црту и све што је било везано за стари систем је било угашено. Зато ми је идиотизам тврдити да је неко 1945. године у Загребу основао било какав клуб (или било шта друго) који је имао везе са клубом који је играо у НДХ (ХАШК Грашански је рецимо 1943. године био првак НДХ)!

Остао је рецимо Хајдук, јер Сплит није био у НДХ, а и сви ти људи око Хајдука су били углавном партизани. Остао је Борац, јер није као клуб функционисао у НДХ. Ова ФК Југославија је као постојала током окупације под именом СК1913, али као није играла утакмице.

И онда је формирана Звезда, као нови клуб.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 16:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brigate BL je napisao:
Ne vidim razlog Bojane da budes zatecen , postoje neke stvari iz istorije koje nisu dovoljno razjasnjene i o njima se nije pisalo decenijama.
Nas klub je osnovan 1945, ali je osnovu tog tima cinila vecina igraca BSK (medju njima i veliki Rajko Mitic) i Jugoslavije, tako da se naslanja na tradiciju SK Velike Srbije iz 1913. Ipak, kako je klub ugasen Zvezda nije pravni nasljednik tog kluba, ali pogledaj grb ta dva kluba i vidjeces slicnost . Isti grb samo dodata Zvezda

Znam sad i ja kad sam procitao ...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 21:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

U konkurenciji za startnih 11 na Marakani u subotu biće sledeći igrači:

Stamenković, Bajković
Ćosić, Ninkov, Adi, Mikić, Reljić,
Isah, Mijailović, Vešović, Kadu, Lazović, Koroman, Evandro,
Kaluđerović, Borha, Perović i Jevtić.

E sutra cemo viditi na cemu smo i imali ikakvog napretka ...

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 22:22 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

PLasi me Reljic u prvih 11 lijeva strana nam je bas suplja jer je Cosic mlad a Reljic je bio jako los. Nadam se da ce Koki da se vraca defanzivu jer je Smederevo jako upravo po desnoj strani

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2011, 22:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Brigate BL je napisao:
PLasi me Reljic u prvih 11 lijeva strana nam je bas suplja jer je Cosic mlad a Reljic je bio jako los. Nadam se da ce Koki da se vraca defanzivu jer je Smederevo jako upravo po desnoj strani

Nista Reljic nije losiji od tosica na beku,cak je bolji u defanzivi...Ako neko nadje link neka ga ostavi ...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 12:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Sve mi se čini da je Robi donio nešto fudbalsko u ovaj tim, ali ima par problema, koji će ga kočiti konstantno... Prvi i osnovni je to što u raspoloživom fudbalskom kadru, nema kvalitet, koji bi mogao da isprati njegove zamisli. Uzalud je njemu da objašnjava i pokazuje, ako je neko limitiran igrački. Ono što mene brine, jeste činjenica da je takvih igrača, natrpano u tim, preko svake granice razuma. Bar deset igrača, dovedenih za mandata Ivana Adžića, teren nije vidjelo i pored činjenice da su bili pod protekcijom i da su pojedinci doči tu zarad samo prodaje ili uzimanja procenta. Zamislimo samo koliki su dotični psojedovali nekvalitet, kad i pored toga, nisu mogli na teren.

Uzmimo samo tog Reljića, koji je doveden kao lijevi bek, a u konkurenciji neznalice Ignjatijevića i potpuno odustnog, indisponiranog i nespremnog Tošića, još ispao ozbiljna opcija, iako je iz jedne jedine utakmice bilo jasno da momak nema ni kvalitet, niti je uopšte igrač za poziciju lijevog beka.

E sad, Robert Prosinečki, nije bilo ko. On ima ime i autoritet među fudbalerima, pa i raznim rukovodećim organima, koje mora da znali nešto, tako da će te boranije sumnjivog porijekla, nadam se, biti što manje u timu, odnosno biće ih onoliko koliko mora da bude u sitauciji kad ne postoji bolja alternativa za pojedina mjesta u timu.

Stvarni kvalitet u sadašnjem timu, imaju Adi, Kaluđerović, Borha i Evandro, Ninkov, donekle Koroman, ali je on igrač koji ne može da se uklopi ni u jednu koncepciju timske igre, plus što polako ali sigurno, zalazi u godine. Znači da Prosinečki, ima otprilike kvalitet za pola tima, a ostatak mora da izmisli. Tošić je dobra varijanta za lijevog beka, ali ako je maksimalno spreman i koncentrisan na igrum dok je Ćosić još neiskusan i njegovo dovođenje na pozajmicu mi je najnejasniji potez uprave. Još neoformljen igrački, bez iskustva, koje će steći u Zvezdi, a onda se vratiti u CSKA. Ako posjeduje najavljeni kvalitet, CSKA će ga ekspresno vratiti u svoje redove, tako da nikakvu logiku u njegovom dovođenju, ne mogu da pronađem.

U veznom redu, Isah je evidentno pao u formi, Kadu i dalje igra na činjenicu da je vjerovatno tehnički dobro potkovan, ali je fizički i dalje na nivou djeteta iz vrtića i svaki duel u takmičarskom meču, ima da izgubi. Zato će onaj mali Mijailović, ako Bog da, dobiti puno šanse, a Robi će ga istrpiti, jer zna da samo tako može da od talenta napravi igrača.
Ostaje još Jevtić, koji se polako vraća u život i po meni bi lako mogao da istisne nekog iz prvih 11. A tu je i tandem Vešović i Lazović, koji isto tako može da postigne puno, ali su još daleko od toga da postanu igrači...

Sve u svemu,Zvezda ima kvalitet za jadnu domaću ligu, ali će da škripi i to opasno, u odbrani. Čak i bez povreda, kartona i ostalih izostanaka, odbrana se krpi, a uz to je i neuigrana. Tu je napravljen najveći propust...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 13:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Оооооо... ђе си ти, Нитро, нема те 100 година на форуму. Обавезе?

Као и често прије, углавном се слажем са твојим писанијем. Нешто друго ми је привукло пажњу у овом твом "роману". А то је да је Ади већ играч (дакле, не само потенцијал), а Ћосић још неоформљен и неискусан, како ти кажеш. А пази, Ли Ади је из факин Гане и само је две године старији од Ћосића. А Ћосић је опет као највећи таленат на тој позицији од Видића и Звездино дете. Што само говори о Звездиној омладинској школи.

Какве су твоје информације око рада омладинске школе? Дакле, ово како су Руси дошли.
Роби је Мијаиловића прикључио првом тиму и он игра сасвим слодно за 17-огодишњака. Људи у Београду хвале овог младог голмана Вилсона Цаковића, као велики потенцијал и ускоро ће и он у први тим.

Има ли још нешто вриједно пажње, од ових у Сопоту и у омладинском погону? Има ли промјена у раду омладинског погона?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ovo je najpozitivniji Nitrov komentar od kad sam ja na forumu :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Nije ni dobro,mora mnogo mnogo bolje. Posjeta s obzirom na vremenske prilike dobra.Bitna su 3 boda.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 20:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Једино да се са ОФК-ом побијете да ли сте ви или они БСК :roll:

Citiraj:
Zvezda je par sekundi bila sa deset igrača na terenu, jer je sudija Miodrag Gogić u 57. minutu pokazao direktan crveni karton Kaduu zbog starta sa dve noge, ali su se svi navijači domaćih smirili i nasmejali kada se Gogić predomislio i ipak izvadio žutu kartu.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 20:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Silvio Dante je napisao:

Citiraj:
Zvezda je par sekundi bila sa deset igrača na terenu, jer je sudija Miodrag Gogić u 57. minutu pokazao direktan crveni karton Kaduu zbog starta sa dve noge, ali su se svi navijači domaćih smirili i nasmejali kada se Gogić predomislio i ipak izvadio žutu kartu.
Nekako ćemo se mi sa OFK-om i dogovoriti,ali kako ćete vi sa HAŠK Građanskim ? :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 20:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
soba 39 je napisao:
Silvio Dante je napisao:

Citiraj:
Nekako ćemo se mi sa OFK-om i dogovoriti,ali kako ćete vi sa HAŠK Građanskim ? :D

:lol: :lol: :lol:
Owned.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2011, 21:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Dobro je, bitno je da se pobjedjuje.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1880 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 94  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]