papučar je napisao:
Ne znam, jedino ti znas razliku i pratis tenis prije pojave Novaka.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... .aspx?t=paEvo ovde njegovi turniri koje je odigrao ove godine, pa vidi ima li ijedan celendzer.
http://www.atpworldtour.com/Tennis/Play ... 1&m=s&e=0#Njegovi turniri prosle godine, jedan celendzer, kvalifikacije za Dohu i ostalo fjucersi.
Momak ove godine puni 21 i cvrsto drzi 867. mjesto na svijetu. Takvih ima sepet na listi i on ni po cemu ne odskace osim sto je Novakov brat, sad ti meni reci da igra Florian Fallert, koji je godinu dana mladji i 100 mjesta bolje rangiran od Marka protiv recimo Lacka koji je prvi nosilac u kvalifikacijama u Dubai, koliko bi mu ti gemova dao da osvaja i sta sam ja tako kardinalno pogrijesio u procjeni.
Prvo, nigdje nisam rekao da SAMO JA znam nesto. To sto ti izvlacis raznorazne zakljucke, treci je padez.
Drugo, gledati njegova ucesca na turnirima za 2011. godinu, i nije previse reprezentativno, jer je 75% sezone bio opterecen povredom, dakle ili nije igrao nikako, ili je igrao pod povredom.
Trece, koliko puta si ti gledao doticnog? Imas li nekakve tvrdnje, koje se NE temelje na tome sta kaze ATP rang lista, sta kaze godina rodjenja, i bilo koji drugi papir?
Cetvrto, jedan Tipsarevic je najbolji rezultat napravio u dvadesetosmoj godini. Jedan Del Potro je pao na tristoto mjesto zbog povrede. Jedan Kurijer je prvi put uzeo reket za ozbiljno sa skoro 17 godina.
Peto, ne poredim ja nikoga od njih sa doticnim, pricam o principima na kojima ovaj sport moze da se temelji.
Sesto, ne kazem ja da je on sjajan igrac, niti da ce biti, to niko ne moze da zna, kazem da po svojoj igri (dakle tehnike, ruke i noge) zasluzuje da bude medju 150. Jednostavno ima taj kvalitet i potencijal. Ne kazem da ce se to i desiti.
Zabaleta je bio juniorski prvak, pa u seniorskoj konkurenciji nije nikad nista napravio. Dominik Hrbaty, koji je kao prvi junior svijeta izludjivao jednog Ljubicica, nikad nista nije napravio. Hocu reci, ako je neko u nekoj fazi kao igrac bio to i to, takav i takav, ne znaci da ce se to tako i nastaviti. Uvijek moze i nagore, i nabolje.
Ernesta Gulbisa su na fjucersima ljudi ubijali u pojam. Jedva je prolazio po kolo. Nikola Pilic je u tim momentima govorio da je on bolji od sve i jednog svog protivnika za 500%, ali ne moze da probije taj neki zid u svojoj glavi. I vjerovao je u njega konstantno, i isao sa njim na raznorazne fjucerse po nekim grckim selima. Dok ovaj nije poceo pobjedivati. Dakle, imao je nesto na konto cega je neko mogao da vjeruje u njega.
JA LICNO (ne pada mi na pamet da se poredim sa Pilicem), ove svoje tvrdnje temeljim na konto toga sto mislim da M.Djokovic igra bolji tenis od 100 igraca koji su danas medju 400. Na konto cega ti temeljis svoje tvdnje da se to ne moze desiti?