banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 14:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Euroleague
PostPoslato: 27 Jan 2016, 09:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Koliko mjesta će ABA dobiti u toj ligi šampiona pitam se :D

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Sprdnja, najjači su već dogovorili ligu. Šta ima iz Turske bez Efesa i Fenera

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 09:53 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Mogu oni dogovoriti šta hoće, ali pitaće se i FIBA svašta, čini mi se.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 12:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Format LŠ, one druge

http://www.mozzartsport.com/vesti/forma ... iku/126288

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Mrljava FIBA se sad sjetila da pokuša da izravna stvari, nakon što je 15 godina dozvoljavala Evroligi da jača i postavi temelje za ovo što su sad uradili. Takmičenje zatvorenog tipa, sa najbogatijim klubovima i ugovorima, dok ostali treba da se izbore za preostalih par mjesta. FIBA sad može da se razmaše milionima do besviejsti, kad su najjači klubovi potpisali desetogodišnje ugovore. Ono što najviše mogu da postignu, jeste paralelno takmičenje, koje može da zamijeni sadašnji Evrokup i da u eventualnom dogovoru, dostignu status kvalifikacionog takmičenja za Evroligu. Odnosno sva je prilika da ćemo gledati evropsku varijantu NBA, sa sve razvojnim ligama, koje će u Evropi, biti pod patronatom FIBA. Čak i oni koji pristan da igraju tu Ligu šampiona, tražiće prohodnost ka Evroligi.
Sa druge strane, ne vjerujem da će Bertomeu i ekipa insistirati striktno na finansijskoj moći, jer bi u tom slučaju pozivnice uveliko bile kovertirane Turcima i Rusima, čiji i osrednji ligaši, raspolažu sa načajnim budžetima. Ovako će se vjerovatno ići na koncept jačanja takmičenja, kroz nekoliko stavki, od kojih će prva sigurno uključivati stabilne finansije, odnosno održiv budžet, ali kroz par sezona. Ne da se dođe u situaciju da arapski, ruski ili turski tajkun, istovari milione za postojeću sezonu, a naredne, kad ga prođe hir za košarkom, da klub ne može da sastavi roster od 12 igrača. A ima potpisan ugovor sa Evroligom. Pretpostavljam da će stoga tražiti održiv budžet za nekoliko sezona, potom posjećenost mečeva, a i potencijal tržišta, sa kojeg klub dolazi, a kojim bi sponzori bili zadovoljni. Uzalud je Evroligi da primi u takmičenje Himki ili Lokomotivu, ako je njihov prosjek posjetilaca 2-3 hiljade po meču. To nije primamljivo, uz sve pare koje imaju takve ekipe. Ovo pričam sa izuzetkom CSKA, koji isto nema neku zavidnu posjetu i atmosferu na mečevima, ali se kroz desetak sezona profilisao kao jedan od najmoćnijih klubova na kontinentu i kao takav, jednostavno mora da igra Evroligu...

E sad, kakva je pozicija ABA lige u svemu tome. I Cedevita i Zvezda su ove sezone, u neku ruku žrtvovale ligaško takmičenje, zarad boljeg nastupa u Evroligi. Da li postoje indicije, da su i oni relativno blizu A licence, pa su htjeli to da opravdaju kroz rezultate, pri čemu bi pozicija u ABA ligi, ove sezone praktično bila nevažna. Čović nije naivan igrač u ovim stvarima, niti je u košarci od juče. Jasno je i njemu, da Zvezda nije u mogućnosti, bez obzira na sve, da oformi tim, koji bi podjednako dobro igrao na dva fronta. Sa druge strane, očigledno je da ekipa igra sa više intenziteta u Evroligi i juri pobjede, dok u ABA, koja bi u sadašnjoj situaciji, i dalje trebala da obezbjeđuje prohodnost u Evroligu, igraju ispod mogućnosti. Za nekoga ko je dugo u košarci, kao što je Čović, prioritet bi moralo da bude takmičenje, koje naredne sezone daje mogućnost ponovnog nastupa u EL. Zvezda, pa ni Cedevita, ove sezone to očito ne rade, već jure pobjede u EL... Zašto?

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nitro je napisao:
Ono što najviše mogu da postignu, jeste paralelno takmičenje, koje može da zamijeni sadašnji Evrokup i da u eventualnom dogovoru, dostignu status kvalifikacionog takmičenja za Evroligu. Odnosno sva je prilika da ćemo gledati evropsku varijantu NBA, sa sve razvojnim ligama, koje će u Evropi, biti pod patronatom FIBA. Čak i oni koji pristan da igraju tu Ligu šampiona, tražiće prohodnost ka Evroligi

Upravo to. I kad Bartomeu jednog dana za par godina ustane dobre volje i proširi Evroligu (do tad ustabiljenu) na 24 mjesta, uzme još 8 jakih ekipa, FIBA će moći da ugasi svoje takmičenje.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Najbolje bi bilo da FIBA napravi u dogovoru sa ULEBom svoj Evrokup, ali da ga digne na vrhunski nivo i time parira EL. FIBA ne moze do Svetog Djuradja 2128. godine da uzme ULEBu primat i ne znam kad ce toga postati svjesni. Bolje da se dogovore.

Sto se Zvezde i Cedevite tice. Nedovoljan kvalitet za oba takmicenja utice da ima kikseva, a licno mislim da se i jedni i drugi bore za A licencu, i da Zvezda ima svoje prednosti a i Cedevita u toj borbi.

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 16:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
FIBA jos uvijek drzi u saci saveze zbog nastupanja na svjetskom i evropskom prvenstvu...sa druge strane ti klubovi koji budu u euroligi sa A licencom mogu ladno da ne igraju domaca prvenstva nego cisto da naprave ligu u evropi bas po uzoru na NBA...samim tim bi mogli da se otkace od tih fazona FIBA-domaci savez/reprezentacija-domace takmicenje....opet pitanje je koliko bi Real, Barsa, Fener, CSKA i drugi pristali da ne igraju domace takmicenje zbog eurolige...u svakom slucaju rasplet je daleko i bice zanimljiv...al ove godine je izgleda FIBA odlucila da odigra posljednju kartu...

Vrh

PostPoslato: 27 Jan 2016, 18:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Искрено, мислим да је та прича око забрана за репрезентације покушај блефа ФИБА. Евентуално могу покушати да шиље неку ствар на слабијим репрезентацијама. Такмичења под окриљем ФИБА су ионако све више другоразредна, најјачим екипама су ОИ на првом мјесту, свједоци смо да свако друго ЕП или СП пропушта гомила најбољих играча. ФИБА не може без најјачих савеза, а показало се да не вриједи и обратно.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2016, 20:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
Radulja jebe, ne vadi :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U Berseloni, na sastanku Evrolige, doneta je odluka kao će, ubuduće, izgledati takmičenje i ko će ga liniti. Prvi je vest u javnost plasirao španski novinar “Mundo deportiva” Hoze Ignasije i prema njegovim saznanjima ABA liga će dobiti jedno mesto u elitnom takmičenju tokom sezone 2016./2017.
Evroligu će činiti 16 timova. Dugoročan ugovor sa Evroligom potpisalo je 11 klubova. Ostalih pet mesta popuniće osvajač Evrokupa, najbolji iz ABA lige, jedna ekipa iz Nemačke i VTB lige i pobednik kvalifikacija, piše španski novinar i prenosi portal Evrohups.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A ovi drugi Srbiji nude dva mesta... Hm...

Dva sigurna vs jedno moguce

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:27 
Bič božji
Bič božji

Treba zajebati tu Evroligu. Čuj dugoročni ugovori.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ne mozes ih zajebati kad su sve najjace ekipe vec potpisale ugovor..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
A ovi drugi Srbiji nude dva mesta... Hm...

Dva sigurna vs jedno moguce

Koliko sam shvatio i ovo jedno je sigurno, samo što neće biti kao kod ostalih dugoročni ugovor sa jednim timom nego ide pobjednik ko god to bio.

Po meni je to bolje.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jeste jedno sigurno, samo treba osvojiti ABA ligu da ides, ovako ne bi bilo ABA lige, nego bi Srbija dobila dva mjesta. Jeste da je to 2 mjesta u kupu sajamskih gradova, protiv jednog moguceg u LS, otprilike taj odnos..

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa upravo to, jebeš Evropu ako ideš igrati sa nekim Prokomom, Bambergom, Zelenom gorom i sličnom boranijom.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2015, 20:56
Tu ko uleti prve sezone i pokupi one obecane pare, ako bude ista od toga, zacementirao je sebi mjesto. Ostali mogu da gledaju i placu. I igraju kvalifikacije.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:49 
Bič božji
Bič božji

shakal je napisao:
Pa upravo to, jebeš Evropu ako ideš igrati sa nekim Prokomom, Bambergom, Zelenom gorom i sličnom boranijom.

Jebeš Evropu ako je može igrati samo jedna ekipa. Što reče ovaj ispred ko uđe prve godine i uzme keš teško da ga neko može skinuti. I sad treba onaj mrtvi Armani da igra svake godine, a ne može prvu grupu proći. Nek puše kitu.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2016, 22:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa šta sad, mora neko.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1774 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]