Citiraj:
Vec sam sto puta ponovio, najvise ste se okomili na lukica a covjek je za dzabe napravio sampionsku ekipu...svako moze dovesti dobre igrace ako ima para, ali ako nema..e to je vec problem...
Bojim se da se tu najviše varaš? Prvo, titula još nije osvojena...
Ova ekipa nije napravljena za džabe i tek će da se vidi koliko je Zvezda izgubila angažovanjem ovolikog broja igrača. Nema šanse da su se klubovi poput Napretka, Javora i ostalih, odrekli svojih igrača za siću. Prosto jer njima egzistencija i više nego Zvezdi, zavisi od prodaje igrača.
Dakle tu moraju postojati dilovi, po kojima će im biti isplaćen dio od budućeg obeštećenja. E sad, opet ću se vratit ina priču o jako maloj vrijednsoti igrača. Ako Ninkov, koji je prošl jeseni bio ubjedljivo najbolj igrač, ne vrijedi više od 2 miliona na tržištu, koliko se može očekivati za ostale, koji su daleko ispod tog rejtinga. Ako se dakle na te niske cifre, doda dio koji sigurno uzimaju menadžeri, potom dio za bivše klubove, koliko može da ostane Zvezdi. Zvezda je od Žigića, najboljeg igrača u posljednjih 6-7 godina, zaradila svega oko 3 miliona, jer je morala da isplati polovinu njegovom menadžru... Eto zašto ja mislim da je to niz pogrešnih poteza. Jedino ako neko od sadašnjih igrača dostigne neku vrijednsot od preko 5 miliona evra, do kraja sezone, pa se njegovom prodajom dobro zaradi i pokrije polovina budžeta za predstojeću sezonu. Takvog igrača, ja trenutno ne vidim u timu...
Jedini razlog zbog koga ja kritikujem Lukića je to što je uradio jako malo od onog što je obećao i što se propisno ispišao po prethodnicima, a klub i dalje živi od rata koje stižu za transfere igrača, koje je ugovorila prethodna uprava.
Citiraj:
Zajedno sa tim mora se poboljsati omladinska skola, izbaciti nove igrace, dovoditi djecu od 12-13 godina koja pokazuju talenat....
Teško da će to funkcionisati paralelno, jedno sa drugim. Evo ti najindikativniji primjer predstojeće polusezone. Pojedini igrači moraju da igraju, jer su menadžerski igrači. Drugi će morati da igraju da ne bi izgubili na vrijednosti, a treći jer su pojačanja dovedena a određenim rejtingom, koja moraju da opravdaju uloženo. Dakle jako malo prostora za mlade igrače i priliku da igraju. Druga stvar je što se na planu poboljšanja omladinske škole i dalje ništa ne radi, jer je ova uprava i sama olako dopustila da odu bar još tri talentovana klinca, a o omladincima poslatim na pozajmicu, izlišno je i govoriti (Vranješ, Srećković, Mrkela i ostali).
Žao mi je, ali ja jednostavno ne vidim to što vide svi ostali, u radu ove uprave, a najviše me plaši upravo evidentna nesposobnost Ivana Adžića, kao jednog od najbitnijih elemenata u selektiranju igrača. On kao SD, imaće i veliku odgovornost da selektuje mlade igrače za prvi tim i procijeni njihove vrijednosti, a dosad se nije baš pokazao kao neko dostojan te zadaće...