banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 18:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 59  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2009, 14:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
to je ta nasa kuruz liga, nema najbolje bi bilo da se oformi jadranska liga kao u kosarci, ovako evo svake godine pusimo i ni jedna od zemalja bivse juge ne moze uci u ligu sampiona, a u ligi uefa ispadne vec u grupama tako da je vrijeme da se nesto poduzme i na kvaliteti sudjenja ali i na kvaliteti fudbala, jer kome je zanimljivo da gleda utakmice za koje se unaprijed zna da su namjestene, bod u gostima regularno iscupati skoro da je nemoguca misija, to je javna tajna :lol: .

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 17:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
BL Boy je napisao:
to je ta nasa kuruz liga, nema najbolje bi bilo da se oformi jadranska liga kao u kosarci, ovako evo svake godine pusimo i ni jedna od zemalja bivse juge ne moze uci u ligu sampiona, a u ligi uefa ispadne vec u grupama tako da je vrijeme da se nesto poduzme i na kvaliteti sudjenja ali i na kvaliteti fudbala, jer kome je zanimljivo da gleda utakmice za koje se unaprijed zna da su namjestene, bod u gostima regularno iscupati skoro da je nemoguca misija, to je javna tajna :lol: .

:-? šta i ko ti garantuje da i ta liga ne bi bila namještena i tri puta gora od ove?

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 18:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Problem komplet EX YU fudbala je preran odlazak talenata vec sa 16-17g e tu treba malo stisnuti i napraviti zakon da igrac smije potpisati prvi profesionalni ugovor samo sa maticnim klubom i to na minimum 4g. ali sa navrsenih 17g. i tu automatski zadrzavamo igraca do njegove 21g. Sa zadrzavanjem igraca porastao bi i kvalitet fudbala igraci bi bili duze na okupu i ne bi se prodavala komplet ekipa svakih 6mjeseci garant bi dosli i bolji rezultati u Evropi publika bi imala sta da vidi... mnogo stvari se na ovo moze nadovezati.

U sustini mozda ja grijesim cim niko ne donosi takav zakon

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 19:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
Vuk_samotnjak je napisao:
Problem komplet EX YU fudbala je preran odlazak talenata vec sa 16-17g e tu treba malo stisnuti i napraviti zakon da igrac smije potpisati prvi profesionalni ugovor samo sa maticnim klubom i to na minimum 4g. ali sa navrsenih 17g. i tu automatski zadrzavamo igraca do njegove 21g. Sa zadrzavanjem igraca porastao bi i kvalitet fudbala igraci bi bili duze na okupu i ne bi se prodavala komplet ekipa svakih 6mjeseci garant bi dosli i bolji rezultati u Evropi publika bi imala sta da vidi... mnogo stvari se na ovo moze nadovezati.

Odredjivati ko i skim i kako moze praviti ugovore je funkcionisalo u socijalizmu, u slobodnoj drzavi to ne prolazi. A mislim da nikad ne bi proslo ni kod UEFE/FIFE.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
Problem komplet EX YU fudbala je preran odlazak talenata

to, a i nedostatak novca, kad bi bilo vise novca ne bi onda ni ti mladi igraci odlazili tako rano.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

kim deal je napisao:
BL Boy je napisao:

:-? šta i ko ti garantuje da i ta liga ne bi bila namještena i tri puta gora od ove?

ne garantuje niko ali bi kvalitet fudbala bio sigurno bolji, a i i kad se igra na visem nivou manje je mutno, nego kad se igra kuruz liga. Bar bi bilo sudija koje nisu iz "istog sela" pa mi bilo manje mogucnosti da se dogovore, mada oni uvijek nadju zajednicki jezik. Ono sto je sigurno je to da bi bilo vise publike i da bi bilo zanimljivije, a i nekad nije ni para sve, zamisli da igra Crvena Zvezda-Dinamo i da CZ proda tekmu, teso vjerovati u to, sto rekao Stojanovic bivsi Zvezdin golman kad su mu nudili da pusti gol protiv Olimpika, jednom je ZC u finalu :lol: bolje uci u istoriju nego prodati.

Poslednji put menjao BL Boy dana 23 Nov 2009, 23:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2009, 23:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Time trek je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:

Odredjivati ko i skim i kako moze praviti ugovore je funkcionisalo u socijalizmu, u slobodnoj drzavi to ne prolazi. A mislim da nikad ne bi proslo ni kod UEFE/FIFE.

to su i uradili zbog biznisa, jer danas je fudbal biznis sto prije nije bio slucaj. To nije samo problem kod nas nego u manje vise svim zemljama istocne Evrope gdje je fudbal jos uvijek na nizem nivou nego u ligama petice. Ipak se nadam da ce sve doci na svoje, jer klubovi iz Rusije i Grcke polako ali sigurno biljeze bolje rezultate, samo mi sa Balkana malo kaskamo prikljucak i za jednim i za drugim iako imamo talenata da se rasipamo po cijelom svijetu. Sramota stvarno.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2009, 21:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Citiraj:
UEFA: Pet klubova nameštalo mečeve

UEFA je imenovala pet klubova osumnjičenih za nameštanja utakmica – albanske Tiranu i Vlazniju, letonski Dinaburg, slovenački Interblok i mađarski Honved.

Ti klubovi navodno su namestili sedam kvalifikacionih mečeva u Ligi Evrope i Ligi šampiona u periodu od 16. jula do 6. avgusta. Generalni sekretar Evropske fudbalske unije Đani Infatino rekao je da su ti mečevi među 40 koji su prethodno bili pod sumnjom i da je nameštanje „rak fudbala koji mora biti istrebljen“.

Infantino je dodao da je UEFA pokrenula istragu i protiv trojice sudija i jednog zvaničnika koji su pod okriljem UEFA, a potom je rekao da još nije poznato da li je to „kraj priče“.

Zvaničnici UEFA u sredu su se sastali sa vođama devetn nacionalnih fudbalskih saveza Austrije, Belgije, BiH, Hrvatske, Nemačke, Mađarske, Slovenije, Švajcarske i Turske.

„Na početku sastanka bili smo šokirani veličinom skandala koji se dogodio. Na kraju smo bili bolje raspoloženi jer znamo da radimo zajedno“.

Evo i spiska utakmica pod istragom:
Drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona:
Stabek (Norveška) - Tirana (Albanija) 4:0
Drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evropa:
Bnei Jehuda (Izrael) – Dinaburg (Letonija) 4:0
Rapid Beč (Austrija) – Vlaznija (Albanija) 5:0 i 3:0
Treće kolo kvalifikacija za Ligu Evropa:
Fenerbahče (Turska) – Honved (Madjarska) 5:1
Interblok (Slovenija) – Metalurg Donjeck (Ukrajina) 0:3

Ako je ovde neki rezultat sporan onda je stvarno neko budala, sve su pobjede kvalitetnijih timova, nijedna utakmica nije namjestena 7+ ili "45/90" 2-1.Ali nisu sumnjive utakmice Reala u kupu Kralja nije sumnjiva utakmica Makabi-Aktobe (2-3) 4-3, nije sumnjivo proslo kolo Lige UEFA kad mrljava Herta pobjeduje u gostima 2:3 ima tu jos utakmica ali sumnjive su ove u kojima losiji tim igubi od boljeg.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2009, 13:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Tošić: Ferguson me preduhitrio

Ako je suditi po poslednjem razgovoru menadžera Mančester junajteda Aleksa Fergusona i Zorana Tošića, u četiri oka u kancelariji legendarnog stručnjaka engleskog velikana sa Old Traforda, pred meč sa Evertonom, srpskom reprezentativcu dolaze bolji dani u dresu „crvenih đavola".

- Već neko vreme sam planirao otvorenu priču sa trenerom o mom daljem statusu u klubu, ali me je Ferguson preduhitrio tog dana, u karantinu. Malo je reći da sam zadovoljan onim što sam tada čuo. Normalno da je bio upućen u moje sve bolje partije u dresu rezervnog tima i reprezentacije, ali prvi put me je pohvalio i rekao da sve ozbiljnije računa na mene. Objasnio mi je i gde je bio glavni problem. Suština je u mojoj fizičkoj spremi. On je smatrao, a ja se složio, da u početku nisam bio spreman za jake duele, kakvima obiluje engleski fudbal. Pošto je intenzivnim radom u teretani i to rešeno, najavio je da će početi češće da me ubacuje u prvu ekipu. Saznao sam i da razmišlja o mom licenciranju za drugu fazu Ligu šampiona. „Zahvalio" sam mu se s dva gola za drugu postavu protiv Hala. Sada je Ferguson na potezu - priča za Danas nekadašnji kapiten Partizana, koji i pored evidentnog, ogromnog pomaka u igri nikako ne uspeva da se izbori za pravu šansu pored Vidića, Runija, Gigsa, Ferdinada i ostalih Mančesterovih zvezdi.

Razmišljate li, ipak, o odlasku na pozajmicu u drugi klub? Ako ništa ne bude od tih obećanja.

- Neću kriti, koliko god bio uporan u nameri da uspem u Mančester junajtedu, u malom mozgu mi je ideja o pozajmici. Samo, i taj izbor predstavlja mač s dve oštrice. Kao što ne mogu biti siguran da će mi ostanak na Old Trafordu, pre ili kasnije, otvoriti put ka najboljih 11, tako ni prelazak u drugu sredinu ne znači zagarantovano mesto u tom klubu. Koliko god on mali ili veliki bio. Da se ne lažemo, igrači na pozajmici moraju biti tri puta bolji od svog konkurenta, starosedeoca. A, ni treneri često nemaju interes da ih forsiraju. Mogao bih, znači, napraviti još goru stvar.

Dok se vi premišljate holandski mediji otkrivaju da je vaš dolazak velika želja trenera tamošnjeg lidera Tventea. Zvuči primamljivo?

- Niko me nije obavestio o tome, tako da ne znam koliko ima istine u priči o mojoj eventualnoj pozajmici u Tvente. Na prvu loptu, zvuči mi zanimljivo. Radi se o dobrom i ambicioznom klubu. Plus bi mogla da bude i holandska liga, kao stvorena za nas ofanzivne fudbalere i brze tehničare. No, o tom - potom. Nije daleko januar. Prav opcija mi je, ipak, Mančester junajted - poručuje sa Ostrva vezista jednog od najtrofejnijih evropskih klubova i „orlova".

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2009, 13:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Blater: "Irci žele vanredno na SP"

Predsednik FIFA Sep Blater predložiće Izvršnom odboru FIFA da razmotri mogućnost da Irska, kao 33. reprezentacija, učestvuje na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Irska je eliminisana početkom meseca u baraž meču protiv Francuske, kada je naočigled svih, Tijeri Anri igrao rukom i pomogao Vilijamu Galsu da postigne pobednički gol koji je "trikolorima" obezbedio plasman na Mondijal.

"Primili smo delegaciju Irske i oni su nam prirodno preneli svoje ogromno nezadovoljstvo onim što se dogodilo. Isto tako, oni su svesni da meč ne može da bude ponovljen i da je reč sudije odlučujuća", izjavio je Blater.

On je preneo molbu Iraca da budu 33. učesnici prvenstva sveta u Južnoj Africi.

"Delegacija Irske nije tražila nikakve sankcije ni prema igraču, ni prema sudiji, ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu", rekao je Blater i dodao da će on taj predlog Iraca preneti na razmatranje Izvršnom odboru koji će se sastati u sredu u Johanezburgu.

Žreb za prvenstvo sveta biće održan u petak.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 09:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2009, 00:25
Citiraj:
Mihajlović trener Lacija!

http://pressonline.rs/sr/vesti/sport/st ... cija!.html

Srpski stručnjak trebalo bi za nekoliko dana da bude promovisan u trenera svog bivšeg kluba! Siniša već pregovarao sa predsednikom „nebeskoplavih" Lotitom i postavio mu svoje uslove...

Slika

4 svetska trofeja osvojio je u dresu Crvene zvezde i Lacija
9 trofeja osvojio je u Italiji kao igrač Lacija i Intera
28 golova iz slobodnih udaraca postigao je u Italiji i prestigao Mišela Platinija
63 utakmice odigrao je u dresu nacionalnog tima
1 tim je samostalno predvodio kao trener, Bolonju

Srpska fudbalska legenda Siniša Mihajlović mogao bi u toku ove sedmice da postane šef stručnog štaba Lacija, tvrdi „Korijere delo sport"!
Predsednik rimskog kluba Klaudio Lotito namerava da smeni aktuelnog kormilara Balerdinija, pošto pod njegovim vođstvom tim našeg reprezentativca Aleksandra Kolarova beleži katastrofalne rezultate, i to mesto ponudi Srbinu koje je zlatnim slovima upisan u svim monografijama rimskog kluba. Najbolji izvođač slobodnih udaraca u istoriji italijanskog fudbala već se početkom meseca sastao sa Kladijom Lotitom i izneo mu svoje finansijske zahteve.
Lacio je poslednji put pobedio u drugom kolu italijanskog prvenstva i trenutno se, nakon nedeljnog remija sa Bolonjom, nalazi na 15. mestu „kalča". Kako navode mediji sa Apeninskog poluostrva, Klaudijo Lotito više ne želi da gleda anemične partije „nebeskoplavih" koji su u dosadašnjih 14. kola postigli samo devet golova. Upravo zbog toga prvi čovek Lacija pokušaće da Mihajlovića što pre promoviše u novog trenera, pošto Lacio narednog vikenda igra veliki derbi protiv Rome.
„Bombarder" iz Borova bio je član generacije Lacija koja je pod vođstvom Gorana Eriksona osvojila šampionsku titulu, a nije tajna da ga navijači tog kluba prosto obožavaju. On je u 125 zvaničnih mečeva za „nebeskoplave" postigao 22 gola i osvojio pet trofeja.
Bivši reprezentativac Jugoslavije trenutno je jedan od najtraženijih trenera u Italiji. Prethodnog meseca procurila je vest da je za Sinišine usluge zainteresovana i Katanija. Takođe, pričalo se o mogućnosti da Mihajlović ponovo radi u tandemu sa Robertom Manćinijem, koji odavno figurira kao mogući trener Real Madrida.
- Želim samostalno da radim. Trenutno imam ponude iz Italije i Srbije - rekao je nedavno Mihajlović.
Po završetku igračke karijere, Mihajlović je dugo bio prvi saradnik Roberta Manćinija u stručnom štabu Intera iz Milana, da bi prošle sezone prihvatio kormilo Bolonje. Kao šef stručnog štaba tog kluba radio je od novembra 2008. do aprila 2009. godine, a glave ga je koštao ubedljiv poraz na svom terenu od Sijene.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 11:10 
Aj nek mu je sa srecom ako postane trener. :)

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Tadić: Kriv sam, popio sam gutljaj

Predsednik Srbije Boris Tadić priznao je na saslušanju kod sudije za prekršaje da je popio gutljaj šampanjca u loži stadiona Crvene zvezde.

Tadić je dodao da nije znao da je to prekršaj i kazao da neće advokata, te da se neće pozivati na imunitet.

"Nisam znao da je konzumiranje alkohola, makar samo u vidu nazdravljanja, zabranjeno, i u potpunosti prihvatam odgovornost za učinjeni prekršaj", rekao je Tadić na saslušanju.

U izjašjavanju pred sudijom za prekršaje Dušanom Potežicom, Tadić je dao podatke o sebi, navodeći da je po zanimanju psiholog i da nije prekršajno odgovarao.

U drugim sudnicama su istovremeno saslušani i ministarka sporta Snežana Samardžić-Marković i predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić.

Zbog nadrazvljanja šampanjcem posle utakmice Srbija-Rumunija, 10. oktobra, na kojoj je srpski nacionalni tim izborio plasman na Svetsko prvenstvo, troje funkcionera i predsednik Fudbalskog saveza Srbija Tomislav Karadžić terete se za kršenje Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Zakon zabranjuje točenje alkohola na stadionima tokom i 90 minuta posle utakmice.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 15:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
skeva je napisao:
Blater: "Irci žele vanredno na SP"

Predsednik FIFA Sep Blater predložiće Izvršnom odboru FIFA da razmotri mogućnost da Irska, kao 33. reprezentacija, učestvuje na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Irska je eliminisana početkom meseca u baraž meču protiv Francuske, kada je naočigled svih, Tijeri Anri igrao rukom i pomogao Vilijamu Galsu da postigne pobednički gol koji je "trikolorima" obezbedio plasman na Mondijal.

"Primili smo delegaciju Irske i oni su nam prirodno preneli svoje ogromno nezadovoljstvo onim što se dogodilo. Isto tako, oni su svesni da meč ne može da bude ponovljen i da je reč sudije odlučujuća", izjavio je Blater.

On je preneo molbu Iraca da budu 33. učesnici prvenstva sveta u Južnoj Africi.

"Delegacija Irske nije tražila nikakve sankcije ni prema igraču, ni prema sudiji, ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu", rekao je Blater i dodao da će on taj predlog Iraca preneti na razmatranje Izvršnom odboru koji će se sastati u sredu u Johanezburgu.

Žreb za prvenstvo sveta biće održan u petak.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Fifa odbila prijedlog Iraca

Fifa je odbila prijedlog Republike Irske da oni kao 33. reprezentacija nastupe na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi.
Nogometni savez Republike Irske zahtijevao je od FIFA-e promjenu pravila, te da u Južnoj Africi nastupi 33 momčadi, stim da bi Irci bili ta 33. reprezentacija. Podsjetimo, Irce je u baražu izbacila Francuska ili bolje rečeno Henryjeva "ljevica". Barcelonin napadač rukom je igrao prilikom asistiranja Williamu Gallasu kod odlučujućeg gola.

Generalni sekretar FIFA-e, Jerome Valcke, prijedlog Iraca nazvao je "nemogućim", jer bi se time promijenila čitava struktura natjecanja, što bi donijelo burne reakcije ostalih reprezentacija.

"Ne bih rekao da je to glupost, ali jednostavno je nemoguće", kazao je Valcke, koji je dodao. "Mora biti jasno da Irska neće biti pozvana da nastupi na Svjetskom prvenstvu 2010. godine. Nema šanse da na mundijalu nastupi više od 32 reprezentacije".

Do sada su odigrane 853 kvalifikacijske utakmice, no ovo je prvi put da se nešto ovako desilo. Za tri dana održat će se izvlačenje skupina, a očito je da se u bubnju neće naći Republika Irska, iako su Trapattonijevi izabranici možda to i zaslužili?

Толико о томе. Надам се да ће казнити Анрија.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2009, 23:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Citiraj:
Navijači Juvea pozdravili ustaše!!!

Na utakmici Juventusa i Udinezea, domaći navijači odnekud su izvadili dva transparenta koji su velikoj većini stadiona ostali jedna velika - nepoznanica.

Međutim, kako zagrebačke "Sportske novosti" kažu, nažalost, nisu onima koji čitaju hrvatski!
Naime, na jednom je pisalo "Solidarnost ustašama iz Zagreba", a na drugom "Ekipo iz Zagreba, nemojte odustati". Suštinu tih transparenata je, kako se navodi, nemoguće otkriti, a teško je reći i kome su oni upućeni.

Slika

Slika

www.sportal.rs

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 12:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Partizan šampion Evrope

Slika

Rvači Partizana osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige evropskih šampiona u Novosibirsku savladali ekipu Sibirjaka iz Rusije rezultatom 4:3, prenosi Tanjug. Osvajanjem evropske titule Partizan je načinio istorijski podvig, odnosno postigao najveći uspeh u svojoj 60.godišnjoj istoriji.
(Foto: Politika)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 16:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
skypostman je napisao:
Citiraj:
Partizan šampion Evrope

Slika

Rvači Partizana osvojili su titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige evropskih šampiona u Novosibirsku savladali ekipu Sibirjaka iz Rusije rezultatom 4:3, prenosi Tanjug. Osvajanjem evropske titule Partizan je načinio istorijski podvig, odnosno postigao najveći uspeh u svojoj 60.godišnjoj istoriji.
(Foto: Politika)

Dovoljno je reci "SPORTSKO DRUSTVO PARTIZAN" :evil3:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 16:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
uuuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2009, 16:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Slusao sam na vijestima...svaka cast!!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50 ... 59  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]