banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 12 Avg 2025, 02:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10516 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 526  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: KK PARTIZAN
PostPoslato: 25 Mar 2010, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Eh evo i jedna ogromna čestitka sa moje strane, malo uz zakašnjenje. Sinoć nisam vjerovao da mogu da dobiju. Nakon onog starta i razigranog divljeg Makabija, teško da se iko tome nadao. I sad se više nema potrebe pričati o nekim čudima i iznenađenjima. Partizan je tu gdje je, zahvaljujući sistematskom radu, trudu i zalaganju i apsolutno je u rangu sa najboljim evropskim ekipama.
Iz tog i takvog načina rada, mnogi bi mogli da uče, ne samo u svjetu košarke. A Vujoševića ljudi mogu da mrze ili da ga obožavaju, ali mu svako mora priznati vrhunska dostignuća...

Od mene, kapa dole i naklon do poda...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 19:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Bice zanimljivog basketa veceras, prvo Partizan pa sweet 16!!! Ja sam vec negdje napisao da Partizanovi rezultati (respekt Vujosevicu) su rezultat katastrofalnog kvaliteta u evropskoj kosarci. Makabi je jedna prosjecna ekipa sastavljena od trecerazrednih amera i ako partizan ne iskoristi ovaj penal veceras pasce mi u ocima!!!

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Frisky_Dingo je napisao:
Bice zanimljivog basketa veceras, prvo Partizan pa sweet 16!!! Ja sam vec negdje napisao da Partizanovi rezultati (respekt Vujosevicu) su rezultat katastrofalnog kvaliteta u evropskoj kosarci. Makabi je jedna prosjecna ekipa sastavljena od trecerazrednih amera i ako partizan ne iskoristi ovaj penal veceras pasce mi u ocima!!!

I partizan se nasekira :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Frisky_Dingo je napisao:
Makabi je jedna prosjecna ekipa sastavljena od trecerazrednih amera i ako partizan ne iskoristi ovaj penal veceras pasce mi u ocima!!!

Jel ti pada polako :D

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zgazio ih drugi period... Nista, sada lepo kod kuce pokusati nesto, a u svakom slucaju i ovo je odlican rezultat... Frisky, partizan te moli za oprost :lol:

Frisky je jedini lik kojem se Dule Vujosevic izvinio :lol:

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Frisky_Dingo je napisao:
Ja sam vec negdje napisao da Partizanovi rezultati (respekt Vujosevicu) su rezultat katastrofalnog kvaliteta u evropskoj kosarci. Makabi je jedna prosjecna ekipa sastavljena od trecerazrednih amera i ako partizan ne iskoristi ovaj penal veceras pasce mi u ocima!!!

Majko mila jest narod popucao,tacno ce ovaj svet neki djavo odneti :lol: :lol: :lol:
Ja sam i vise nego zadovoljan ovim jednim brejkom,ima da ih sameljemo u Beogradu i ubedjen sam da idemo u Paris.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 22:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
jest, eto, i mene bas zanima postoji li neko racionalno objasnjenje ili dokaz za tvrdnju "danasnja evropska kosarka je ocajna". samo nek mi neko ne pocne da lupeta da bi neka tamo ekipa iz 90tih mogla i primirisati recimo danasnjoj barseloni, realu ili cska.

inace, vecerasnji rezultat je bio na neki nacin ocekivan. makabi je bio vrlo nabrijan da se osveti za ono od preksinoc, arogantni trener i igraci su bili zedni krvi, izjave poslije prve utakmice su im bile najblaze receno nekorektne. nista strasno. mislim da mozemo pobijediti dvije u areni i poslati ovu gomilu preplacenih "zvijezda" na hladjenje, a da vujosevic moze gersonu pruziti nastavak trenerske obuke, koji je zapoceo duda ivkovic (pogledati pod srbija-bugarska)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2010, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Nema novih igraca, nema novih sredina, timovi se stvaraju za sezonu. Dejvid Folk koji je specijalizovan za prodaju evro talenata u nba zadnjih par godina ne moze da nadje nikoga...Pa evo, najveci talenat u Evropi u ovom trenutku je Jan Veseli,(ne racunam Rubia, on je draftovan) svaka cast, ali to je daleko od , kako ti kazes devedesetih.
Obrati paznju na rostere Barse, Olimpiakosa, i sl. to su sve veterani i povratnici iz nba.
Ja mislim da je idealno rijesenje za evro kosarku seleri kap kao u nba, jer ovako imacemo stalno istih par ekipa na vrhu i zagusenje amerikancima.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 08:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Da se treća i četvrta igraju u Pioniru, ja bih odmah potpisao da PArtizan ide na Fajnal for, ali ovako mi se to ne čini baš izvjesno. Nedostatke u igri, Partizan je dosad mogao da kompenzuje adrenalinom koji je stvarala publika u Pioniru, ali u Areni, to neće biti ni blizu tako, bez obzira što će biti tri puta više ljudi. Prvo, doćiće hrpa onih, kojima je stvar prestiža da budu na toj utakmici, zbog čega će dobar dio pravih navijača, ostati bez karata. Tu mislim na one koji bi stvarno potrošili grlo i dlanove na ovakvom meču. Doćiće tako sigurno, gomila ljudi, koji će aplaudirati dva puta, na kraju i na početku, a ostatak meča zvjerati po dvorani, da vide ko je to još uspio da nabavi karte za taj događaj...
Sve u svemu, potez dobar sa poslovnog aspekta, ali sa takmičarskog i ne toliko. Međutim pošto je Partizan u finansijskim problemima, razumijem tu odluku, da se iskoristi ogromno interesovanje za ovu utakmicu...
Ima to igranje pred slabijom atmosferom i svojih prednosti. Da se igra u naelektrisanoj atmosferi Pionira, moglo bi olako da se desi da Partizanovi igrači, poneseni atmosferom, krenu u jurnjavu po terenu, a u "run and gun" situaciji, daleko bolje bi se snašla ova ludačka ekipa Makabija.

Ne bih stvarno da omalovažim uspjehe Partizana, ali ima istine u onome što Frisky govori. Najjači evropski klubovi su i ono malo talentovanih igrača, koje imaju u svojim redovima, pokupovali od drugih, a do uspjeha u stiću uglavnom, enormnim ulaganjima u instant stvaranje tima.
Vujošević u Partizanu radi dobar posao, ali i on je osuđen na sezonski rad, da se tako izrazim. Pošto je klub u govnima, što se tiče finansija, onda mora svake sezone da afirmiše barem po jednog igrača koga će kasnije da proda i tako preživi do naredne godine. Marić je vjerovatno za narednu sezonu kaparisan, od nekog jačeg tima, ali sam isto tako siguran i da Vujošević, već uveliko prati potencijalne zamjene.

Ono što mene recimo plaši, jeste slaba afirmacija srpskih mladih igrača ove sezone. Od četvorice iz Partizana, koji su nominovani za najbolju postavu Evrolige ove sezone, sva četvorica su stranci. Zvezda je u raspadu i Bjelica i Kešelj, ove sezone nisu ništa napredovali, a FMP samo gleda da što bolje unovči Raduljicu, kako bi zaradio neku kintu.

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2010, 14:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nema novih igraca, nema novih sredina, timovi se stvaraju za sezonu. Dejvid Folk koji je specijalizovan za prodaju evro talenata u nba zadnjih par godina ne moze da nadje nikoga...Pa evo, najveci talenat u Evropi u ovom trenutku je Jan Veseli,(ne racunam Rubia, on je draftovan) svaka cast, ali to je daleko od , kako ti kazes devedesetih.
Obrati paznju na rostere Barse, Olimpiakosa, i sl. to su sve veterani i povratnici iz nba.
Ja mislim da je idealno rijesenje za evro kosarku seleri kap kao u nba, jer ovako imacemo stalno istih par ekipa na vrhu i zagusenje amerikancima.

hajd ovako malo s nogu (s posla, u toku pauze za rucak), dok ne budem imao vremena za detaljnije analize...
kosarka danas i kosarka 90tih apsolutno ne mogu ni da se porede. sto se tice kondicije, snage i brzine, danasnji igraci su prema onima iz 90tih kao robocop-ovi prema invalidima. odbrane koje se danas igraju su apsolutno neuporedive sa onima iz 90tih. danasnji partizan bi bez problema pobijedio bilo koji sampionski tim iz 90tih. zato poredjenje tipa "veseli je niko i nista u odnosu na nekog 19togodisnjaka iz 90tih", samo zato sto je taj iz 90tih postizao vise poena nema nikakvog smisla.
ako se pogledaju te slavne utakmice sa kraja 80tih i pocetka 90tih, kojih se veliki nostalgicari sa sjetom sjecaju, vidjece se da je zbog sporosti odbrana vecina koseva postizana kada igraci ostanu neometani na poludistanci ili trici, ili iz nekih solo akcija centara koje danas, kada su u odbrani igraci tipa vranesa, ne bi mogle da prodju ni pod "razno". sve to danas, uz atomske odbrane, ne moze da prodje...

zbog svega toga, sto se tice timova, u to vrijeme se moglo proci sa 2 vrhunska igraca (pogledati partizan 1992, jugoslaviju 1998 i 2002) i ostalim vodonosama. danas je to nezamislivo. vrhunski timovi imaju po 10 igraca od kojih svaki moze da ostvari dabl-dabl. takodje, vise je nezamislivo da igrac provodi po 40 minuta na parketu. sto sve govori da je kvalitet igraca u timovima danas mnogo ujednaceniji nego sto je bio prije. dakle, nema velikih super-zvijezda, jer danasnja koncepcija igre u evropi to jednostavno ne dozvoljava.

a sto se tice NBA-povratnika, to nije zbog toga sto evropski igraci vise nemaju prodju u NBA. naprotiv, rudi fernandes, linas kleiza i mnogi drugi su imali vrlo zapazene role u svojim NBA klubovima, mnogo zapazenije nego igraci iz 90tih, kada su se na prste jedne ruke mogli izbrojati evropski igraci koji su igrali ikakvu ulogu u NBA (osim divca i kukoca, pomalo drazena petrovica, ne sjecam ih se bas nesto mnogo). stvar je u tome sto su se plate igraca u evropi jako priblizile platama u NBA, sto je u 80tim i pocetku 90tih, kada je kosarka bila skoro pa amaterski sport u evropi, bilo nezamislivo. zato dzos cajldres, koji sigurno moze ostvariti bez problema odlican angazman u NBA, igra u olimpijakosu (i to po cirka 20-25 minuta po utakmici). a, opet, da podsjetim, 90tih su u evropi od NBA igraca igrali samo isluzeni veterani (tipa dominika vilkinsa), a i kao takvi imali glavne role u svojim klubovima.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 14:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Гробари дочекали Макаби...

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Na SOS kanalu upravo ide legenda Partizana Goran Grbovic koji je gost Vladana Tegeltije u vecerasnjoj emisiji.

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 22:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

docek sasvim prilici supackim izjavama koje su ti supci iz makabija davali...te da su bolji za 20 razlike, te oni poklonili pobjedu partizanu, te partizan ne moze odigrati bolje a oni slabije...
joj, da ih hocemo uzeti ove dvije, pa da se onaj celavi peder na njihovoj klupi pojede od muke

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 13:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w3PWtKnWmSE[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
=D> =D> =D> =D>

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
:cat: :cat: :cat:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 21:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

И тако то, на ту тему, и шта ти ја знам... =D> =D> =D>

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mhM7JYvMrfI[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Wa6w2CCwYmM[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
PARTIZAN!!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
=D> =D> =D> =D> =D>
:hello1: :hello1: :hello1: :hello1:
:notworthy:
Svaka cast!

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2010, 22:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Slika

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10516 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 526  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]