banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 1223  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 18:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
The_One je napisao:
Sondri je napisao:
Koliko je Španaca i Južnoamerikanaca bilo u završnici te zadnje 2-3 godine???

Nadal, Ferero i slični nisu ranije mogli ni sanjati plasman dalje od drugog-trećeg kola.

Jedina loša strana uspjeha srpskog tenisa je što likovi koji do prije pola godine nisu znali ni pravila danas pokušavaju da raspravljaju o ovom sportu! Pogledajte prve stranice ove teme, sve će vam biti jasno!!!

Kao prvo, Ferreru je najveći uspijeh na Wimbledonu 1/8 finala i to ove godine (inače to ti je 4. kolo, izgleda da stvarno ranije nije ni sanjao plasman dalje od 2-3. kola), a do tog rezultata je došao savladavši Jana Hajeka(139), Gillesa Mullera(159), Jamesa Blakea(čestitke za pobjedu u nevjerovatnom meču) i "istrošenog" Tipsarevića(64)! Inače, J.C. Ferrero je bivši br. 1, tako da ni finale za ovog 27-godišnjaka ne može biti čudno, a kamoli 1/8 finala kao najbolji plasman u 10-godišnjoj karijeri i to sa samo jednom pobjedom protiv nekog od nosioca!!! Za Nadala ne treba trošiti riječi, sa 20 godina je već treću godinu za redom br.2, i konstantno napreduje na svim podlogama, tako da ni trijumf sutra ne bi bio "prevelika" senzacija! Inače, za claycourt igrače, na travi najveći problem predstavljaju prvih par kola dok trava na osnovnoj liniji još nije "izlizana", ali to im pomaže samo u situacijama kad pokušavaju da "prokližu" do loptice, jer loptica u 90% slučajeva odskače na dijelu gdje je trava "kompletna" i dobija standardno ubrzanje!

bd2308 je napisao:
sramota je za vimbldon što nadal do finala ima izlazaka na mrežu koliko nekadašnji pobjednici u jednom meču

Muka mi je više od ovih laičkih komentara! Danas u svijetu ima par "vrhunskih" igrača koji forsiraju serve & volley igru! Najbolji od njih je sigurno Mario Ančić, ali i on se sve više povlači jer je igra jednostavno napredovala tako da se više ne mogu mečevi dobijati na ovaj način! Većina takvih igrača igra u dublu jer su u singl igri druga liga, naravno izuzev Ančića(26) i eventualno Mirnyja(49), Lodre(68),.... Znači ta igra više ne prolazi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 19:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Bitno da si ti provjereni teniski stručnjak.
Ferero ni kad je bio 1. na svijetu (prije 4 god) nije mogao dalje od 3-4. kola Vimbldona, sad, na zalasku karijere igrao u četvrtfinalu (ne osmini, kako si ti naveo).
Primjer Tipsarevića je isto dokaz za ovo šta je čovjek naveo, on nikad nije bio igrač za brze podloge (pogotovo ne za travu).
Jedan Matju dođe do 4. kola i sl.
A Ančić je do bolesti sasvim dobro stajao na ATP listi, ovo mjesto sad sigurno nije realno, mjesto mu je u top 10.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 20:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Da, Ancica je sjebala bolest inace bi vjerovatno bio u top10 .. a on sa S&V i dalje moze puno toga da uradi na travi, nije dzabe on zadnji igrac koji je pobjedio Federera na Wimbledonu prije nego sto je poceo svoj niz ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 20:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

The_One je napisao:
sad, na zalasku karijere igrao u četvrtfinalu

Ako je 27 godina zalazak karijere, očekujmo da i Federer sledeće godine dođe među veterane!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 20:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

The_One je napisao:
igrao u četvrtfinalu (ne osmini, kako si ti naveo).

Moja greška, mislio sam da je Haas predao meč 1/4 finala, zaboravio sam zbog onih kiša!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2007, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Apr 2006, 21:16
Jankovićka sa Marejom mlađim ušla u finale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 16:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Odvano nije bilo bolje finale, od Masters Cupa prije dve godine!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 17:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bože, HRT ima samo jednu manu, Miću Dušanovića!!! Čovjek je, blago rečeno, retardiran!!! Navija za Federera, u redu, ali ne može se onako cinično smijati kad odservira as, a kukati na break šanse za Nadala! Najčistija slika na HRT-u, od svih ovih koji daju prenos, pa ga nekako trpim dok gledam. Navikao sam da je bolesnik kad su u pitanju hrvatski sportisti, ali ovako pokazivati simpatije prema jednoj strani je totalno neprofesionalno za čovjeka koji radi na televiziji preko 30 godina! Otišao do kuhinje i tamo ga čuo kako vrišti kad je Federer napravio break za 4:2 u petom setu! Stvarno bolestan lik, kvari užitak gledanja jednog od najboljih mečeva u poslednje vrijeme!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 18:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Svaka cast Federeru

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 18:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Nema šta, pet puta za redom! Još dve godine pa stiže i Samprasa, mada mislim da će teško ta dva osvojiti!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
S obzirom da je dva puta izvukao 15:40 u petom setu zaslužio je. Mada me ne bi začudilo da ne osvoji više. Nadal ga je više pritisnuo na travi nego on Nadala na šljaci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Sep 2004, 18:48
Bili su ravnopravni do tog famoznog brejka..mada to i jeste odlika velikih igraca. Sve u svemu odlican tenis.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da je Nadal iskoristio bar jedan od tih 15:40 moglo je biti sasvim drugačije. Nijanse su odlučivale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 20:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jelena osvojila miks u Vimbldonu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:08
Sondri je napisao:
Nema šta, pet puta za redom! Još dve godine pa stiže i Samprasa, mada mislim da će teško ta dva osvojiti!

Federer ima 25 godina i mislim da ce bar jos 4 godine neprestano da bude broj jedan ... a poslije toga neko drugi ce da osvoji wimbledon ...do tada ferderer je kralj !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2007, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Federer je će za manje od mesec dana napuniti 27 godina, a na njegovu prvu poziciju se već sledeće godine ne bih kladio. Pitanje je da li će poput mladih igrača koji ubiše boga na betonu (poput Đokovića ili Murraya) ili nekog od starijih (Canas, npr..) uspeti da odbrani US Open i Australian. Wimbledon mu je već ove godine bio dobro poljuljan, još ako dodamo činjenicu koliko je imao odmora, može se čak dovesti u pitanje ova peta titula. U svakom slučaju, navijao sam za njega i drago mi je što je po peti put u karijeri osvojio i pridružio se Bjornu Borgu, ali me zaista nervira što tipovi koji su počeli gledati tenis od Indian Wellsa počeli previše filozofirati o stvarima o kojima se ne razumeju.

Neka se niko ovde ne nađe uvređen, ali pazite da sam neki dan imao "raspravu" na faxu sa dva tipa koja su me ubeđivala da je Federer najbolji igrač svih vremena, i da on može sada da prestane da igra tenis i da će naredne dve godine (!) biti prvi...

Od prilike, tome slična je poslednja Astorova izjava. Federer u naredna dva meseca ima oko 2.5k poena da brani, ako mu je stalo do karijere, neće ni pokušati da brani 1,5k..nego će sam odigrati ovaj poslednji GS. Već je velika navala mlađih igrača i pitanje je koliko on još može izdržati tie-breakova, pogotovo kad se pored razjarenog Nadala fizički spreme Djoković, Murray, pa čak i Ančić.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 00:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da, Federer za dlaku da izgubi ovo danas, a pitanje je hoće li opet osvojiti, ovi mlađi napreduju brzo.

Ima on oprilično bodova zalihe, ne znam kako ide to bodovanje, on valjda dobija nešto bodova za ovo danas iako je branilac naslova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 01:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dobro servira, ali glavna odlika mu je njegovo kretanje, koje izgleda kao da klizi po podlozi i kao da se uopšte ne umara!!! Sampras je dominirao godinama zbog svog servisa, koji kod Federera ipak nije toliko dominantan! On već dolazi u godine kad ih je većina počela da pada, a ja ga neću smatrati najboljim bez osvojednog Roland Garrosa! Novi dolaze, Nadal je već tu sa 21 godinom, pa i Đoković, Gasquet, Berdych, Ančić, Murray,....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 01:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Federer je prije ovog finala odigrao skoro 6 sati manje na Wimbldonu od Nadala, osminu finala nije ni igrao protiv Hasa koji je predao.

Federer je u finalu bolje servirao, imao preko 20 aseva a Nadal možda jedan ili dva, ne sjećam se.

Mada ja ne volim igru servis-poen. To ubija ljepotu tenisa. Volim izmjene poena, nadmudrivanja, izlaske na mrežu i drugo što čini samu igru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2007, 01:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Izlazak na mrežu se u ogromnoj većini slučajeva ostvaruje dobrim servisom! To prebacivanje do zore prolazi samo na šljaci!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 24442 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 1223  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]