banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 00:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 59  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Nov 2009, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Citiraj:
Bekenbauer, Euzebio i Rambo Petković

Srbija je u svojoj istoriji iznedrila mnoge velike fudbalere, Srbi će se teško složiti oko imena jednog od njih, ali Brazilci nemaju dilemu oko toga ko je najbolji igrač iz naše zemlje...

Zbog svega što je uradio i što radi u brazilskom fudbalu, Dejan Rambo Petković postaće tek treći Evropljanin u Kući slavnih na brazilskoj "Marakani".

Pre njega, u društvo Pelea, Garinče, Zika, Falkaa, Dunge, Romarija, Ronalda, Bebeta, Kake i ostalih, ušli su samo Nemac Franc Bekenbauer i Portugalac Euzebio, iako njih dvojica nikada nisu igrali u Brazilu.

Kada je i zvanično potvrđeno da će se 20. novembra ove godine njegov otisak stopala naći na pločniku ispred "Marakane", Petković je gotovo zanemeo:

"Ovo je jedan od najznačajnijih trenutaka u mom životu. Načuo sam još pre dva meseca da ću biti u Kući slavnih na 'Marakani'. Veoma sam uzbuđen, pogotovo sada kada je to potvrđeno, jer je to ogromna stvar za mene. Ne znam gde ću završiti karijeru i gde će me život dalje odvesti, ali znam da će moje ime večno biti zapisano na jednom od najčuvenijih stadiona na svetu", rekao je Petković.

Rambo u Brazilu trenutno igra za najpopularniji tim Flamengo i u 37. godini trese mreže kao od šale. Osam puta u karijeri, od kada je stigao u Brazil, pogodio je gol iz kornera, a pored Flamenga, igrao je još za Vasko da Gamu, Santos, Fluminenze, Atletiko Mineiro, Gojas, Vitoriju...

Popularnost, uticaj i Petkovićev kult u Brazilu želi na pravi način da iskoristi i njegova Crvena zvezda. Rambov saigrač sa početka 90-ih, sada sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić, zna kome da se obrati kada je potrebno dovesti fudbalera iz te zemlje.

Ipak, nema govora o tome da se Rambo kao fudbaler vrati na beogradsku "Marakanu".

"O njegovom eventualnom povratku na 'Marakanu' nismo ni razgovarali, niti je iko od nas to pominjao. Ipak, dogovorili smo se da nam Petković, koji odlično poznaje stanje u brazilskom fudbalu, preporuči neke igrače, koje bismo uživo pogledali i uverili se u njihov kvalitet", rekao je za "Politiku" Adžićev zamenik, Goran Vasilijević.

Vrh

PostPoslato: 14 Nov 2009, 12:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Citiraj:
Novi Zeland na SP 2010.

Fudbaleri Novog Zelanda kvalfikovali su se na Svetsko Prvenstvo u fudbalu u Južnoj Africi pobedom u revanš meču nad Bahreinom od 1:0.

Prvi susret odigran u Bahreinu završen je bez golova, a strelac pobedonosnog pogotka bio je Rori Falon u samom finišu prvog poluvremena. Ekipa Bahreina je u 52. minutu imala priliku da sa penala izjednači, pa bi sa rezultatom 1:1 u ukupnom skoru prošla dalje, ali je golman domaćih Mark Paston odbranio udarac Sajeda Adnana.. Ovo će biti prvo učešće ’kivija’ na Mondijalu još od 1982. godine.

Iako je gol glavom Rorija Falona bio taj koji je Novi Zeland odveo na njihovo drugo učešće na Svetskim Prvenstvima, heroj utakmice bio je golman domaće ekipe Mark Paston koji je u 52. minutu odbranio penal Sajedu Adnanu i izazvao erupciju oduševljenja 36.000 gledalaca na Vestpak stadionu u Velingtonu.

Na svom prethodnom i jedinom učešću, na Svetskom Prvenstvu u Španiji 1982. godine, Novi Zeland je eliminisan još u prvoj rundi.

Браво Кивији!!!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Молим модераторе да допусте дискусију а не да сваку тему у којој се спомињу квалификације за Сп закључавају.

Извињавам се због писања на погрешном мјесту али колико видим не постоји тема за критике.
Ако теме прелазе са спортског у политички реон, пребаците исте на овај подфорум и пустите људе да дискусују!

Хвала

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Stigao je SIJUKS pa ce on to malo procistiti i otkljucati temu :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2009, 23:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U zadnjoj utakmici opet dao gol, on prvi, a Adriano drugi... Mogao mu je dati sansu bar u prijateljskom mecu :( :( :(
Citiraj:
Antić: Rambo je dobar, ali imam tim

Dejan Petković-Rambo živi drugu fudbalsku mladost u Brazilu u dresu Flamenga, ali će mu, po svemu sudeći, igranje za Srbiju ostati neostvaren san.

Selektor Srbije Radomir Antić zna za igre Petkovića, zna i za njegovu želju, ali...

"Znam da je Petković u vrhunskoj formi u poslednje vreme. Ali, ja imam puno poverenje u igrače koji čine reprezentaciju", rekao je Antić na pitanje novinara koji su sa reprezentacijom na britanskoj turneji.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2009, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:

DAREŽLJIVIM se pokazao napadač milanskog Intera i kamerunske nogometne reprezentacije Samuel Eto'o poklonivši svakom suigraču iz izabrane vrste gravirani sat vrijedan 30.000 funti (oko 245.000 kuna).

Skupocjen dar izraz je zahvalnosti nekadašnjeg Barceloninog napadača suigračima s kojima je izborio nastup na Svjetskom prvenstvu koje će se sljedeće godine održati u Južnoafričkoj Republici.

Deveterostruki strijelac ovih kvalifikacija već je i prije znao nagrađivati svoje reprezentativne suigrače. Tako je primjerice svim članovima obećao po 2000 američkih dolara pobijede li Obalu Bjelokosti, a nakon 3:2 slavlja u Abidjanu odriješio je “kesu” i isplatio 60.000 (oko 300.000 kuna).

Niti oklade, kada su u pitanju humanitarne pomoći, nisu Eto'u strane. Prije tri godine dogovorio je suradnju s Fordom prema kojoj je proizvođač automobila morao donirati Kamerunu ambulantno vozilo prebaci li on dogovorenu kvotu pogodaka za tu sezonu.

Trenutačno Eto'o sakuplja i donirane cipele od ljudi koji ih se odriču, te ih prosljeđuje u humanitarne svrhe

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2009, 17:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Novo NE Kosovu!

Proteklog vikenda je u Minhenu otvoren novi prostor u kojem će biti sedište evropskog ogranka Svetske košarkaške federacije (FIBA). Svečanom otvranju prisutvovao je ceo Bord evropske organizacije pa je sastanak istog tela bio neminovnost.

Umesto da protekne u protekularnom ritmu, predstavnici saveza samoproglašenog Kosova su, preko svojih satelita i lobista ponovo pokušali da na mala vrata uđu u FIBA. Najglasniji za ulazak tog saveza bio je blagajnik FIBA Evrope, Holanđanin, Jan Berteling. Videvši šta se iz kulisa dešava Predrag Danilović je otvorio diskusiju koja je trajala više od dva sata. On je podsetio na način na koji se u FIBA prima novi član, a jedan od osnovnih postulata je člansto države u Ujedinjenim nacijama.

Daniloviću su se brzo pridružili i apsolutno ga podržali Grk Jorgos Vasilakopulos, dok je sve prekinuo Rus Sergej Černov rekavši da Bord FIBA Evrope ne bi trebalo ni da raspravlja na temu Kosova.

Шта је овим 'Оландезима, мозак им прошетао од силне траве...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 15:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
Moderni fudbal na svom vrhuncu :cry: :cry: :cry:
http://www.mtsmondo.com/sport/vesti/tex ... est=153127

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
carzmaj je napisao:

sta ces veliki moraju ici dalje, to ti je tako velike ribe jedu male itd... Stvarno bi se trebalo uvesti kompjutersko asistiranje za sudije ovo je vise prevrsilo svaku mjeru kao da smo u 19.vijeku jbt pa u svakom sportu to ima samo u fudbalu Blater insistira na slobodnom sudijskom uvjerenju da moze nastimavati rezultat velikima. Nema fer igre, ja bi i Ircima dodjelio plasaman na SP zasluzili su igrali su odlicno i nepravedno su izbaceni.

Moje prognoze za SP su se uglavnom ostvarile, drago mi je zbog slovenaca, zasluzili su bili su bolji disciplinovana igra u odbrani. BIH je podbacila u odbrani i gol u gostima im je dosao glave, preslaba igra u defanzivi, kod Grka je bila opet losa tekma u kojoj je takodje gol u gostima bio kljucan.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 15:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Irski ministar pravde traži novi duel sa Francuskom

Irski ministar pravde, Dermot Ahern, zatražio je da se utakmica između fudbalskih reprezentacija njegove zemlje i Francuske ponovo odigra, pošto je rezultat odlučen neregularnim golom.

Ahern je od Fudbalskog saveza Irske zatražio da uputi zvaničan protest zbog toga što je Francuska izjednačujući gol postigla posle očiglednog ofsajda i igranja rukom asistenta Tijerija Anrija i tako stigla do učešća na Mundijalu u Južnoj Africi sledeće godine.

- Ako se rezultat ne promeni to će ići u prilog mišljenju da ćeš pobediti ako varaš - kazao je Ahern i istakao da je ceo svet video da je priznavanje gola Viljema Galasa bila velika greška.

Meč u Parizu završen je rezultatom 1:1, pa je Francuska izborila nastup na Svetskom prvenstvu zbog pobede od 1:0 u prvom susretu.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
skypostman je napisao:
Citiraj:
Irski ministar pravde traži novi duel sa Francuskom

Irski ministar pravde, Dermot Ahern, zatražio je da se utakmica između fudbalskih reprezentacija njegove zemlje i Francuske ponovo odigra, pošto je rezultat odlučen neregularnim golom.

Ahern je od Fudbalskog saveza Irske zatražio da uputi zvaničan protest zbog toga što je Francuska izjednačujući gol postigla posle očiglednog ofsajda i igranja rukom asistenta Tijerija Anrija i tako stigla do učešća na Mundijalu u Južnoj Africi sledeće godine.

- Ako se rezultat ne promeni to će ići u prilog mišljenju da ćeš pobediti ako varaš - kazao je Ahern i istakao da je ceo svet video da je priznavanje gola Viljema Galasa bila velika greška.

Meč u Parizu završen je rezultatom 1:1, pa je Francuska izborila nastup na Svetskom prvenstvu zbog pobede od 1:0 u prvom susretu.

:lol:

Irski ministar pravde traži pravdu
:lol:
hhahahhahahaha

Čekaj, zar se političari smiju miješati u fudbal. Čini mi se da to nije po Fifinim, ups, Blaterovim pravilima :D

Nego, tema o kvalifikacijama otišla pod ključ pa vi nastavili ovdje...
Ajde, nek' mi neko odgovori - je li onaj prekršaj nad Francuzom u produžetku bio za penal?
Ne vidjeh jerbo mi se ukoči net nepar sekundi.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 16:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ма какав пенал, симулирање.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 16:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Kakva podlost,danas su svi mediji objavili kako je onaj magarac henry priznao da je igrao rukom,kao da je to bitno sad.
Kad je takav posetnjacina zasto nije odmah sinoc to rekao nakon gola,nije i nece nikad u toku utakmice.

I ako me ista nervira u danasnjem fudbalu to je onaj transparent na pocetku utakmica: FAIR PLAY,pa koga oni zavaravaju,niti jednog poteza u fudbalu nema sto je fer plej,onaj polomi igracu nogu i ide rasirenih ruku da se buni sudiji kao sta je bilo,ako je igrao zadnji loptom sto ode u aut opet isto,i takvih je hiljadu primjera.

Ovaj danasnji fudbal nema nikakvog smisla,jer sve se vrti oko velikih,ovi mali su mali i uvijek ce ostati mali,nazalost!

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 16:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Šta je Francuska bez Afrike??? :)

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 16:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Mar 2008, 15:42
mandrak je napisao:
Kakva podlost,danas su svi mediji objavili kako je onaj magarac henry priznao da je igrao rukom,kao da je to bitno sad.
Kad je takav posetnjacina zasto nije odmah sinoc to rekao nakon gola,nije i nece nikad u toku utakmice.

I ako me ista nervira u danasnjem fudbalu to je onaj transparent na pocetku utakmica: FAIR PLAY,pa koga oni zavaravaju,niti jednog poteza u fudbalu nema sto je fer plej,onaj polomi igracu nogu i ide rasirenih ruku da se buni sudiji kao sta je bilo,ako je igrao zadnji loptom sto ode u aut opet isto,i takvih je hiljadu primjera.

Ovaj danasnji fudbal nema nikakvog smisla,jer sve se vrti oko velikih,ovi mali su mali i uvijek ce ostati mali,nazalost!
Ma hebo male ,čuvaj zdravlje. :D

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 17:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Van Persi: Marijana je čudo!

Celodnevna potera reportera „Alo!" za Robinom Van Persijem, zvezdom Arsenala, i lokacijom gde „čudotvorna" doktorka Marija Kovačević svetske zvezde leči „masažom tečnosti iz placente" je uspela! Holanđanin je uhvaćen na delu kako juče u 18.22 izlazi iz misterioznog bunkera - ordinacije u jednom tržnom centru u Novom Beogradu, a 15 minuta kasnije zaustavljen je u foajeu hotela „Hajat" s pitanjem: - „Kako ide oporavak od povrede zgloba?", na šta je, uz osmeh, Holanđanin odgovorio:

- Dobro je, dobro je, zadovoljan sam! Žena je čudo! Izvinite, sad moram na večeru!

Pre toga, u „sačekuši" za Van Persija, naletela su i dva prvotimca Liverpula - reprezentativac Engleske Glen Džonson i Fabio Aurelio! Pa ovde će doći pola Premijer lige!

A kako izgleda najtraženije mesto u Novom Beogradu gde se leče belosvetski asovi? Najblaže rečeno - čudno. Neugledan lokal, ofarban u sivo, zabarakadiranih prozora. Ulaz bez zvonceta. Pre nego što su reporteri ovog lista i stigli da pokucaju, izašao je mladić, namrštenog lica.

- Dobar dan, treba nam Marijana Kovačević - bili su ljubazni. - Ko? Koja Marijana? - učinilo se nemuštim pitanje mladića na pitanje. - Ovde nema nikakve Marijane. Ovde nema nikoga - sad već pomalo uplašeno je poručio.

Zatvarajući za sobom objekat, kroz odškrinuta vrata primetili su dve žene kako piju kafu! Već na prvi pomen „čudnovate doktorke Marijane", radnici u okolnim lokalima su ukazali da je "Alo!" na pravom tragu.

- Doktorka Marijana? Mislite na onu gospođu neobičnog izgleda. Ona koja liči na neku Indijku? Ima oko 40 godina, dugu plavu kosu, uvek je doterana, našminkana, sa čudnim stilom oblačenja. Često je viđam kako čak i noću ulazi u svoju ordinaciju, a iz obližnjeg kafića naručuje piće koje joj konobari i dostavljaju - rekla je jedna gospođa iz obližnjeg lokala.

Juče ovde, sutra - ko zna gde

Sportisti kažu da Marijana radi više od četiri godine i da često menja lokacije. Juče joj je ordinacija bila u Novom Beogradu, u jednom tržnom centru. Već danas ona može biti bilo gde drugde.

I Benajun priznao: Već se osećam bolje!

Oduševljenje Marijaninom metodom lečenja, čiju delotvornost su potvrdili i mnogi naši vrhunski sportisti, juče nije skrivao ni tandem Liverpula, Benajun - Rijera.

- Tačno je, bili smo u Beogradu! Mogu da vam kažem da sam se već prvi dan posle terapije osećao mnogo bolje. Nadam se da ću u roku od sedam dana početi da treniram sa saigračima iz Liverpula i da ću narednog vikenda istrčati na teren u derbiju sa Evertonom, iako je prvobitna prognoza bila pauza od pet nedelja - poverio se novinarima „Dejli mejla" Benajun, koga je mučila povreda prepona.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2009, 19:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Golman BiH udarao glavom u zid!

Reprezentativci Bosne i Hercegovine teško su podneli poraz od Portugalije u baražu za Svetsko prvenstvo, a najburnije je reagovao golman Kenan Hasagić. Po završetku utakmice Hasagić, koji je sjajnim odbranama spasio ekipu od težeg poraza, više puta je udario glavom u zid, da bi nakon udarca nogom teže povredio skočni zglob. Za sada nije poznato da li se radi o prelomu zgloba.

- Plašim se da je Hasagić doživeo nervni slom posle utakmice. Momci su veoma burno reagovali, ali to je mlada ekipa i ima mnogo potencijala - rekao je po izlasku iz svlačionice vidno uzbuđen selektor reprezentacije Bosne i Hercegovne Ćiro Blažević.

Kvaliteti Hasagića, često su dovođeni u pitanje, ali je on odličnim odbranama u Lisabonu i sinoć na Bilinom polju u Zenici dokazao da je s pravom stajao na golu nacionalne selekcije. Hasagić je karijeru počeo u Rudaru iz Kakna, gde je rođen, a od 2002. do 2004. godne branio je za Željezničar. Potom je tri sezone bio u turskom Gazijantepu, da bi 2007. prešao u Istanbul. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine od 2003. godine branio je na 29 utakmica.

:roll:

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Mislim da bi trebalo zakazati novi mec Francuska - Irska na neutralnom terenu, kao i Egipat - Alzir jedino to je ispravna odluka koja moze da skine ovu bruku sa fudbala i Fife. Irci su naspanovani, ako bude novi mec hladno bi ih uzeli. Ja da sam na mjestu Iraca istupio bih iz FIFA-e ukoliko ne bi ponistili ovu utakmicu, mora se jednom poceti sa fer sudjenjem dosta vise "bozijih ruku" ajd prije je to i bilo zamislivo, ali danas kada ima toliko kamera i kojekakvih cudesa da ne mogu obezbijediti kompjutersku asistenciju ne ide mi u glavu.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 00:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Licno mislim da je utakmica Francuska - Irska ogledalo FIFE i UEFE prvi put na utakmicama zdrijeba ekipe se svrstavaju u nosioce, drugo jedini "nosilac" koji drugu utakmicu igra kuci je Francuska, trece Francuska izgleda zbog ugleda Platinija na sve nacine mora biti u Africi.
Prvi Platini da ima i malo obraza osudio bi ovakvo sudenje i trazio bi kaznu za Anria i suspenziju sudije.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2009, 00:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ma u fudbalu vise nije rijec o sportu nego o parama...FIFA i UEFA se nimalo prikriveno stavljaju na stranu jacih reprezentacija...izjava Sepa Blatera da "svjetsko prvenstvo ne bi bilo isto bez C.Ronalda..." i ne znam jos koje igrace navede jasno je pokazala da se oni stavljaju na stranu novca, a ne fudbalskih zasluga...da se razumijemo (i da neko ne prigovara), nema to nikakve veze sa BiH, ona je zasluzeno izbacena...ali Blater bi to isto rekao i da je Portugal igrao protiv Slovenije ili Ukrajine...bitno je da Francuzi prodju zbog histerije navijaca oko njihove reprezentacije i da Portugal prodje zbog histerije oko C.Ronalda, a da li su oni to zasluzili je sasvim nebitno...ako ne mogu umjecem, FIFA i UEFA ce im namjestiti, samo da profit bude sto veci...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 59  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]