|
На кољена пред Нолета!
Мајстор је мајстор,није ово да се разумијемо прва ноћ кад сам до 2 сата остао уз екран (било их је пар стотина у ових 7 година). Није ово најбољи Новаков меч,гледао сам их па вјероватно од његових 500 неких 420+. Није ово био ни најбољи тениски меч. Није ово била највећа Новакова доминација коју сам гледао у мечевима против Надала,није још пуно тога. Али ово је људи моји дефинитивно највећа доминација једног тенисера у току једне сезоне откако постоји овај спорт.
Вјерујем да смо сви итекако добро упознати са Новаковим животом,истовремено не желим се враћат,на блажи облик астме,на сочива,на леђа,на осиромашени уранијум,на бомбардовање,на америчке хуманитарке,на све остало. Шампион је шампион. И када је био 47, када је почело,када је изгубио она два меча против Белгије у Дејвис купу,када је узео у сред Париза Монфиса,када је изгуби у трећем колу од Сафина на Вимблдону,када је титулу прослављао у дресу Србије са бројем 16,када је у Ешторилу обукао дрес Бенфике на додјели пехара,када је.......
И сви ми знамо да бројка од 100000+ људи који су му одали признање,да 10 милиона Срба који га поштују, да очигледан труд и напор који је уложио да би до овога дошао, његов понос и дика ипак нису ни освојени милиони ни освојене титуле, он је потпуно свјестан многих ствари, он је потпуно свјестан да поред толико топ модела, жени дјевојку која припада најљепшем народу на планети,толико је ових свих година показао колику љубав осјећа према свом народу,ма гдје год он живио,бројаница је на руци,док код осталих тенисолизаца који не знају ни честитат зврје некакви сатови да би показали колико имају,имају они и подршку њујоршке публике,али реално гледано никада неће имати оно што Новак има - подршку сваког Србина на кугли земаљској (мислим на нацију).....
За крај...... бићу потпуно искрен,иако овом јуначини никада и ништа не могу замјерити,једно ми је ипак засметало. Качкет? И да и не. Схватам ја да је ипак у данашњем свијету маркетинг јако важан,без обзира на оно шта он мислио,ипак засметало ми је то морам рећи спомињање и подршка жртвама у Америци од прије 10 година. Да ме нико погрешно не схвати,али браћо Драга само вас питам да ли би се Родик рецимо у Београду извинио,ма не извинио већ одао почаст помињањем рецимо 12 бањалучких беба, убијањем дјеце у бомбардовању и свему осталом????
Новаче жив ти нама био,само се надам да си довољно разуман да и сам можеш видјет да се у задњих пар година око тебе окупило много штакора и бабетина,кренимо редом од Вука Јеремића,Ивана Ивановића и осталих, буди јачи од свега и не дај да те увуку,биће ту док имају интерес,касније.......Живио легендо српска!
|