RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Kakvu tajnu krije ova selekcija...
Mi smo pod Đorđevićem praktično oduvijek bili vrlo dobri ili odlični, ali od one čudesne utakmice sa Portorikom sa 37 asistencija smo se nekako nestvarno levelovali i sada nastavljamo na tim istim talasima iz finala kvalifikacija. Ako sam jedva čekao da počne, ono zbog praćenja reprezentacije i te atmosfere koju nosi veliko takmičenje, sad ne mogu da dočekam da vidim šta ustvari možemo uraditi, jer nema sile da ovako skontam gdje nam je granica. Slažem se da jedna utakmica sa Francuzima nije lakmus papir naše realne snage, ali ono gdje nema prevare je ta timska igra koju prikazujemo od pomenutog Portorika. Sad, nije ni Francuzima svejedno što smo ih dobili tri puta, mora to ući u glavu bar malo

Prebacili smo ne u jednu, već u dvije brzine više i to bez Bjelice koji je idealan za tu vrstu pametne košarke. Sad je tu i Mačvan sa preko potrebnom injekcijom snage, bez da mu zanemarimo ostale kvalitete... Vidim priča se o preranom dostizanju forme, valjda novinari pišu nešto tek da bi imali o čemu pisati? Šta mi sad radimo zapravo, pa glancamo ovu novu igru koju smo tek nedavno, praktično "juče" dohvatili, jer to ne liči više ni na ono kad smo iznenadili prije 2 godine srebrom.
Ostaje misterija ko je "stisnuo prekidač"? Prvi "sumnjivac" mi je dolazak Jokića. Momak igra fantastično tečno i to kao da se prelilo na ekipu. Psiha je čudo.
Šta velite?

И онда се сјетиш каква би машина били да је ту Бјелица...