banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4008 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 201  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Okt 2012, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Dakle, šta je zaključak - većina klubova će igrati sve ružnije i defanzivnije, par velikih će se nervirati ali uglavnom pobjeđivati, a svi bitniji trofeji će se raspoređivati na relaciji Barselona - Madrid - Mančester - London - Minhen, dok će oni "radi kojih se sve to i igra" gledati sve ružniji i dosadniji fudbal? (Napomena: uzbuđenje koje generišu jaka navijačka osjećanja prema određenom klubu ili mogućnost prolaska ili neprolaska tiketa ne poriču činjenicu besmislenosti fudbala koja se često viđa.)

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 14:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
A po tebi glavni krivci za to su ekipe koje imaju slabije igrace? A nikako nisu krivi klubovi koji imaju milijarde i samim tim prave dream timove?
Dok se ne uvede neko pravilo o kontroli para bice tako, kako neko ko ima 20 milion budzet (bubam) da se nosi sa ekipom koja ima pola milijarde?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Popokatepetl je napisao:
lakše je kupiti kamion balvana i parkirati ih pred go, nego učiti klince od dvanaest-trinaest godina da primaju loptu, da je kontrolišu, šutiraju, itd

Kakva je ovo logika?
Ako cemo ovako onda u svakom sportu treba kritikovati slabe klubove zato sto su slabi jelte i sto ne uce svoje klince da igraju sto bolje.
Kao da svaki klub moze samo uz rad i trud da postane najbolji na svijetu.

Barselona kao ne trosi pare na transfere i nema najbolje uslove za fudbal?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
A sta gluposti Popo napisa u par postova braco draga

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ljudi, de malo čitajte šta pišem, i ne odgovarajte tek da biste nešto napisali. Nigdje nisam okrivio manje klubove za ovakvo stanje, jer oni imaju najmanje uticaja u svemu tome. Čak mogu da razumijem zašto se u tom vrzinom kolu hvataju lakših, a dugoročno gledano pogrešnih rješenja. A da treba kritikovati što se slabo radi sa mladima, treba, bez obzira na sve. I da, uz rad i trud se može mnogo, pa i biti najbolji na svijetu.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
I da, uz rad i trud se može mnogo, pa i biti najbolji na svijetu.

Dakle Barsa je najbolja jer se kod njih najvise radi i trudi a ne zato sto je jedan od najbogatijih klubova na svijetu?

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Haniste je napisao:
A sta gluposti Popo napisa u par postova braco draga

To je produkt talenta i vježbe.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Није ваљда да сте се ухватили ових глупарија што изјављују бивши фудбалери или званичници клубова ? Па ту пеле и марадона предњаче по глупостима, а ево и шустер.
Свако игра онако како мисли да је најбоље. Јашта да је за нас гледаоце љепше кад гледамо атрактвина фудбал на обе стране, него тзв бункере.
Како је интер узео лигу шампиона с Мурињом, офанзивом, јест, јест ? И ко ће то замјерити Мурињу, нико ?
Гледају се резултати, и то се цјени, ако можеш узми трофеј са 0-0 током цјеле године, и ко ће ти замјерити ?
Ово је најатрактивније фудбалско такмичење, људи гледају да имају што боље резултате, а то како естетски изгледа окачи мачки о реп. У праву је Попо у једној ствари, а то да ће се наредних неколико, можда цјелих 10 година трофеји ићи на релацији Мадрид - Барселона - Манчестер - Лондон - Минхен !
Колико паре толико музике, у свему па и у спорту.

п.с. Порто је примјер правог клуба, како се може направити нешто, а зарадити велики новац. Свака им част.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Elvis Presley je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Dakle Barsa je najbolja jer se kod njih najvise radi i trudi a ne zato sto je jedan od najbogatijih klubova na svijetu?

Na ove fore se vjerovatno prima ekipa sa DiR. Ja ću reagovati kad vidim smislen post koji se zaista bavi stvarima koje sam pisao.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Popokatepetl je napisao:

А што Сити није најбољи или пак Париз ? Они су богатији ? Питање је колико је и Бајерн сиромашнији ? Ево ти Анжија, не могу се докопати лиге шампиона а скркали пара и пара !
Не може се порећи да Барса има најбољу школу (уз ајакс), али и да дају паре. Реално ако хоће лигу шампиона морају довести сваке године 1, 2 играча гдје хвали. Не могу клинци из "ла масије" одма изнјети. Једино ако добију 4-5 месија на свакој позицији.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
Popokatepetl je napisao:

А што Сити није најбољи или пак Париз ? Они су богатији ? Питање је колико је и Бајерн сиромашнији ? Ево ти Анжија, не могу се докопати лиге шампиона а скркали пара и пара !
Не може се порећи да Барса има најбољу школу (уз ајакс), али и да дају паре. Реално ако хоће лигу шампиона морају довести сваке године 1, 2 играча гдје хвали. Не могу клинци из "ла масије" одма изнјети. Једино ако добију 4-5 месија на свакој позицији.

Ja samo pokusavam ukazati na cinjenicu da se danas u fudbalu ne moze postati najbolji klub na svijetu samo radom i trudom.
Ko to ne vidi nesto stvarno nije u redu sa njim.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Ne moze. Ali isto tako se ne moze ni samo novcem.

Barselona je u jednom od prethodnih "El Klasika" izasla na teren sa 10 od 11 igraca iz svoje skole. Mislim da je tako neka cifra bila...
Barselona ima pare, ima skolu, ima sistem... Ima sve. Zato i jesu najbolji u 21. vijeku.
Da Barselona ima samo omladinsku skolu, a nista drugo, bili bi West Ham.
Milion i jedan faktor je u igri.
Ali svako igra sa onim sa cim raspolaze.
Celzi nije nikad pravio igrac. (izleti po jedan tu i tamo, ali govorim generalno).
I tesko je ocekivati od Celzija da izbaci ove sezone par prvoklasnih igraca i da igraju u njegovom timu.
Za to je potreban jako velik zaokret. Ali on ne donosi brze pare. A Abramovica npr. interesuju samo pare.
I tako je u ostalim klubovima.
U rijetko kojem klubu su na celnim pozicijama ljudi koji istinski vole taj klub, kao prosjecan navijac. Da je drugacije, mozda bismo i imali ovo o cemu Popo prica.
Danas je pozicija sportskog direktora postala jako vazna, a ne bi smjela. On je tu da "popunjava racune" i fala dovidjenja. No danas je on jedan od najuticajnijih na rezultat ekipe.
Senkli je rekao da su samo tri bitna faktora: igraci, navijaci, treneri, a da su direktori tu da popunjavaju racune.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja samo pokusavam ukazati na cinjenicu da se danas u fudbalu ne moze postati najbolji klub na svijetu samo radom i trudom.
Ko to ne vidi nesto stvarno nije u redu sa njim.

A neko je na ovoj temi to tvrdio? Brzaš, i zato ti odgovori, iako logički ispravni, nemaju mnogo veze sa temom. Ovdje je bila riječ o preovladavajući modelima u modernom fudbalu, i tuzi što se kao dominantni, na žalost, nameću oni koji pružaju priliku za neki eventualni brzi uspjeh, ali dugoročno gledano, ne nude održiva rješenja. A zbog svega najviše ispašta igra i oni koji je vole gledati.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Dane, sta ti imas protiv toga da se neko svjesno brani 90 minuta?
Sta konkretno?
Taj isti Celzi se nece braniti protiv Stouka. Zato sto nema potrebe. Protiv Barselone se moraju braniti.
Ne kontam sto to ne uvidjas. Rijetko koja ekipa se moze ganjati napadacki sa njima citavu utakmicu.

GLUPO JE, izaci na teren i biti svjestan da imas dva nacina igre i izabrati onaj sa kojim imas manje sanse.
Sa jednim, gubis 99% i ponizice te protivnik, a sa drugim, manje "lijepim" nacinom, sanse su ti 30% da ostvaris rezultat.

Ne postoji ekipa koja se ne bi opredjelila za drugi nacin. Ista ova Barselona ce se danas-sutra mozda braniti u bitnim utakmicama, jer ce neka druga ekipa biti nadmocnija i defanzivan fudbal ce biti njihova sansa...

Svako malo se raspravljamo o ovim glupostima i stalno svi tuku po svome.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 15:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
A neko je na ovoj temi to tvrdio?

Popokatepetl je napisao:

I Tasko ti je upravo rekao, nije rijec o modelima fudbala. Da je to o cemu ti pricas model, Celtic bi se branio sa desetoricom i protiv Aberdeena. A to nije tako.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Ташко je napisao:
Da Barselona ima samo omladinsku skolu, a nista drugo, bili bi West Ham.

Od odlaska Ronaldinja i one promjene igrača, Barsa i ima samo omladinsku školu. I par promašenih transfera. Zlatan, Hleb, Čigrinski, Kaseres..
Igrači iz Barsine škole su i zaslužni za većinu, ili možda sve, titule u posljednjih par godina. Iako ne bih da vrijeđam igrače i pojačanja koji su dolazili, bez ovih "domaćih" ne bi bilo ni trofeja ni uspjeha. A bilo je promašaja sa transferima dosta.
Isto to se i prenosi na reprezentaciju Španije, sa dolaskom ovih igrača (bez Mesija) i reprezentacija je počela da uzima trofeje.

Xavi, Pujol, Iniesta, Mesi, Buskets, Valdez, Bartra, Pike, Pedro, Teljo, Alkantara pa ovi iz Barsine škole što su vraćeni Fabregas i Alba. :D
A tek bi trebalo za 2-3 godine da se pokažu Roberto, Gonzales i Luis Alberto.

I nikad mi neće biti jasno, zašto je Eto otišao da bi Zlatan došao. Plus ogromni milioni evra uz Etoa. A bio je u životnoj formi u Barsi.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Daleko je to od "samo".
Daniel Alves, Aleksis Sancez, Maskerano, Vilja, Adriano...
A svi su masno placeni, znas i sam.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 18:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Da, masno su plaćeni, ali te igrače što si ti napisao su se pokazali i dokazali u Barsi. Nisu promašeni transferi, kao oni što sam naveo. I normalno je da Barsa dovodi pojačanja kako bi pravili konkurenciju u timu na više pozicija. Ali mi u posljednje vrijeme nemamo problem da nam u nekom prelaznom roku treba 5-6 igrača kako bi bili konkurencija za titule i u Primeri i u LŠ.
Vilja se zeznu sa onom povredom pa još ne može da vrati formu. Adriano tu i tamo, malo lijevi bek, malo desni, malo štoper, ne može još svoju poziciju u Barsi da nađe.
Ali Maskerano i Alveš su definitivno najbolja pojačanja u posljednje vrijeme. Uz Vilju. Sančez još treba dosta da uči. (Ne računam Fabregasa i Albu, jer su bili u našoj školi).
Oslonac je naša škola. I za Barsu i za reprezentaciju Španije.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 19:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
ovaj barsa kad prica reko bi covjek da je sandro rosel licno ili kako se vec zove predsjednik barse 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne razumijemo se Barsa. Stoji to sto si sad napisao, ali si prije toga napisao da Barsa od Ronaldinja ima samo skolu. Sto bi u prevodu znacilo da se SAMO oslanjaju na svoju skolu.

No to nije tako. Prave fenomenalne igrace, ali i kupuju. Imaju novca. Ali uglavnom su to pametne kupovine. Sem Brahima (ono je jedan od najgorih transfera ikad, Eto+40 milja), Cigrinskog i jos ponekog. Ostali su mahom opravdali ulozeno.

A i za igrace poput Albe i Fabregasa su potrebne pare. Ogromne. Jesu oni prosli La Masiu, ali opet nije to dovuklo Fabregasa iz Arsenala, nego funte. A i tamo se razvio kao igrac. Mada on i dalje napreduje, pogotovo u ofanzivnom dijelu igre.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4008 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 201  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]