Pod košem smo i bez ovoga bili tanki. Vidjelo se odmah da tu nedostaje snage i mase u reketu... Ovo već ne miriše na dobro. Mačvan može dosta da pokrpi rupe u reketu, ali će on generalno imati problem. On je old school četvorka. Teškaš sa dobrim pozicioniranjem pri skoku i pri građenju pozicije, ali sa manjkom centimetara i slabim odrazom, on protiv atletskih i bržih, a pogotvo stretch četvorki, neće imati šta da traži. Moguće da će ga Đorđević u nekoj varijanti gurati čak i na pet. Mada je on meni jednodimenzionalan i u napadu. Pozicioniranje i onda zidanje, pa okret, uvijek na istu stranu i finiširanje, koje mu jeste odlično.
Imaćemo sad problema i u odbrani pika. Iskakanja sa unutrašnjih pozicija će nam biti tragična, a o preuzimanjima ne smijem ni da razmišljam. Doduše imamo dosta alternativa da se zatvara i rotira sa strane pomoći, ali će ekipe sa bržim protokom lopte, znati i to da koriste, pogotovo da nam trče u leđa na nepostavljenu odbranu. Eksploatisaće nam pik do besvijesti, pogotovo kad je Teodosić na parketu...
Gledam sad sastav Litvanije i sjećam se kako su nas dobili prošlog ljeta. Na krljanje i makljažu, pogotovo pod košem, a teško da će bilo ko sad biti nježniji.
enc0re je napisao:
Slazem se sa skevom da treba jos jedan centar. Sale, zovi Muslija.

Ja recimo nikad nisam bio ljubitelj lika i djela dotičnog igrača, ali morala se uvažiti činjenica da je iza sebe imao odličnu sezonu u Španiji i da je trebao biti pozvan. Ja Štimca volim, ali činjenica je da je recimo i Musli, bolji igrač od njega.