skeva je napisao:
I blizi nam se spektakl. Jos jedan velikan nam dolazi, meni mrski Real

.
Kao sto je Radonja izjavio, cuda su rijetka ali se desavaju. Da bi pobijedili mnoge stvari se trebaju poklopiti, ne bas tako dobar suterski dan Reala, Bobijeva dominacija u reketu, jedna od onih partija Vilijamsa, Kalina i Mitar na nivou i jedna eksplozija Jake ili Djenke uz standardnog Lazica. Oni ce, siguran sam pokusati na pocetku sa Burusisom koji ce visiti na liniji za 3 i sutati, igrace visok pik na 7-8 metara i tako pokusavati izvuci Bobija. Tu ce najvazniju ulogu odigrati strana pomoci i treba biti pametan koga ostavljati na sutu. Timska odbrana mora biti savrsena. Takodje je vazno da Burusis ne pocne pogadjati iz vana, ako se to desi Real je pola posla uradio. Branko mora pojesti Rodrigeza, igrati na granici faula i ako nam sudije to dopuste (domacini smo, valjda hoce) bice nam lakse. Imam osjecaj da se Ajon nece naigrati jer on ne moze stvoriti dominaciju nad Cirbesom i to je dobro, ali nije dobro sto imaju Slotera. Sa Jovicem i Cirbesom u petorci a sa Sloterom kod njih sigurno ce nam pokusati prodati onu svoju zonu sa Sloterom kao prvim igracem i tu bi mogli imati velikih problema u protoku lopte.
Sto se tice pojedinaca u Realu najvise se bojim divljanja Lulja jer zna on dobro odigrati, Rodrigeza i suge Fernandeza se ne bojim, tu su Lazic i Kalina. Nasa sansa je Kampaco, ja ne znam sta on trazi u Realu ali na njemu treba napraviti pritisak, taj momak je prosjecan igrac, nista spektakularno. Nocioni bi mogao probati vratiti Luki onu dominaciju od prosle godine ali njega se isto ne bojim nesto previse.
Nas kljuc je Bobi i Vilijams,
uz eksploziju nekog treceg i standardne partije ostalih..
Kako si previdio onu Kalininu posterizaciju Burusisa!?

Bice on i Jaka na nivou..

Inace odlicna analiza. Utisak mi je jos da ce se igrati na jednu loptu sve do kraja.. Prosto, niko se ove sezone nije naigrao pored crveno-belih.. Nasa velika sansa ostaje u tranziciji i da ih natjeramo da trce od samog pocetka, mozda uspijemo da se odlijepimo vec na kraju 1/4 pa ovo prethodno na 1 loptu sto sam vec rekao ne bude i vazilo..
Oni ce svakako doci vrlo umorni, u nedjelju su igrali protiv Barse, veceras opet, pa onda u petak krcata, usijana Arena! Mnogo je kume za samo 5-6 dana.. ako ih uhvatimo u masinu i ne dozvolimo im da kontrolisu i smiruju igru, grade duge pozic. napade, imamo velike sanse da ovo cak izrutiniramo do kraja, poput Bilbaoa prije koji vikend.,, samo.. Real je Real! -uvijek bio i ostao. Ogromna je stvar sto dolaze u nikad povoljnijem trenutku za nas. Ima Zvezda odlican raspored do kraja, ako dobiju u petak ne bi se nimalo iznenadio da padne i Makabi odmah sljedece kolo- i tu ce biti tjesno samo u par koseva razlike.. A onda mashta moze svashta. Pored MW-a i Bobija, mislim opet da Kalina ostaje kljuc tih predstojecih utakmica. Kad je mogao da digne selekciju protiv Grcke onako, moze i ovo.. mladji smo, brzi, odmorniji..... ceka se taj petak!
@djordje&hertzi
thx na odg.!
U BL bi u svakom slucaju, recimo, trebalo da se oformi neki jak kosarkaski kamp - ljetna skola kosarke, onako kako je Bodiroga npr. uradio u Trebinju. Mislim da bi to bio pun pogodak i ne mora da nosi odmah necija klupska obiljezja. Prethodno bi bilo neophodno da se izgradi nova, adekvatna kosarkaska infrastruktura, negdje tu upravo oko Borika, stud. kampusa i sl. Nekoliko ogradjenih i odrzavanih terena sa nocnim osvjetljenjem i tako to.. Ne kosta to mnogo.