banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Nov 2024, 00:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Ja sam prvo trenirao karate kod "Cezara" čak i diplomu imam sa istog :lol:
Tu sam išao ko i svaka ovca, išlo po razreda pa i ja.
Poslije sa napredkom tehnologije upisao nekakav kurs računara, a ni to me nije zanimalo, mada se činilo interesantno isprva.
Onda sam upisao fudbal u Borcu, Petko nas zvao Brazilci, igrala lopte na onom bivšem pomoćnom, samo igrali 20vS20, od tehničkih stvari jedino sam učio voditi loptu :roll:
I na kraju upišem košarku, to sam trenirao 2.5 godine, valjda se dobro sjećam, i zbog šuma na srcu ne dadoše mi da nastavim, a bio sam simbioza jednog Vujanića i Rakočevića 8)
Nastupanja za osnovnu i srednju školu u takmičenjima, gala, em se takmičiš, em ne budeš na časovima kod smarača od profesora.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Caca, diplomu dobijes kad platis prvu clanarinu....

Nego kad smo kod takmicenja, ja sam za skolu igrao fudbal, odbojku, kosarku, rukomet i sah :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

može biti i to, ne sjećam se scenarija, samo znam da je imam :lol: :lol: :lol:

Taj karate je go kurac, bar meni
bolje da uče kako da uzmeš paliju i izmlatiš nekog, pošalješ ga na urgentni, nego onu puku dreku "ha, jaaaaa, haaaaaa"

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Мене нико није тјерао на неки спорт. К'o и већина клинаца у раји, сви смо тренирали фудбал у Борцу, од пјетлића па надаље, и сви смо то вољели. Тренинг се није пропуштао. У тим годинама је било најважније научити правило трчати и лопту ударити, научити основне ствари за бављење било којим спортом, правило загријавање, вјежбе, шта послије тренинга. Остале глупости нису биле важне толико, развој тимског духа и та срања. То дође само по себи. Фудбал се играо испред зграде увијек, на ливади није било траве колико смо ту времена проводили.
Данашња дјеца су углавном у кући и физичка активност им је никаква. Моју генерацију ниси морао да молиш да се бавимо неким спортом. Сви смо то хтјели. И фудбал је био главни. Ко је имао лопту тај је био главни баја.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:49 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
A vezano za temu,mogu se jedino na fudbalu zadržati jer o ostalom nemam pojma...Ako hoćete da vam dijete ima uslove dostojne ljudskog bića,balone,putovanja po inostranstvu,i ako vam nije mnogo 50 maraka mjesečno,upišite ga u Sportteam...Ali tu računajte da je slaba prohodnost "izlaznog godišta" iz juniora...

A ako nemate para,hoćete da vam dijete možda postane i igrač,očvrsne skidajući se ispod Istočne tribine i trenirajući u blatu po neljudskim uslovima,upišite ga u FK Borac...

Tu ne očekujte neki pedagoški pristup jer nisam jednom prisustvovao treninzima i ovakvom vokabularu prema djeci, jednog našeg bivšeg igrača,poznatog centarfora iz SFRJ,sada trenera " Dodaj mu,jebo ti konju mater!!!"

Uglavnom,nema tu velike mudrosti...ili ga odmah u tim bezbrižnim godinama suočite sa "životom lično",ili nek još koji godinu živi u bajci...

Poslednji put menjao Schlager dana 10 Mar 2015, 14:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
To je zdrava pedagogija, jedan nas veliki KK ima tu praksu jebavanja majke igracima, i kazu ljudi da pali, djeca jednostavno vole da im se jebe mater, porodica je to :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

pa šta fali psovanju majke
kako dule ovim seniroma jebe majke i pritom davi

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja sam spavao s loptom, Fiba Molten, jedina u naselju :) Današnja djeca spavaju s tabletom... Vremena se mijenjaju...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Slager... pretpostavljam da je fudbal dominirao, ali sta se prije rata jos igralo i gdje po gradu? Kosarka, rukomet.. niko ovdje ne pominje, a ne vjerujem da je bilo zapostavljeno. :D

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

šalger igra i danas dobro fudbala što dovoljno govori o tome kako se nekad radilo
da ima koju kilu manje poslo bi ga na teren da igra za obarsku, vjerovatno bi im pomogo, odmoći ne može, kakvi tamo slijepci igraju

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Apr 2013, 13:31
Нова Варош je napisao:
može biti i to, ne sjećam se scenarija, samo znam da je imam :lol: :lol: :lol:

Taj karate je go kurac, bar meni
bolje da uče kako da uzmeš paliju i izmlatiš nekog, pošalješ ga na urgentni, nego onu puku dreku "ha, jaaaaa, haaaaaa"

ja sam trenirao kod Mire Marića al svaki put kad sam se potukao bilo je to kako me je Jajar naučio

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:12 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Slager... pretpostavljam da je fudbal dominirao, ali sta se prije rata jos igralo i gdje po gradu? Kosarka, rukomet.. niko ovdje ne pominje, a ne vjerujem da je bilo zapostavljeno. :D

Rukomet je u Banjaluci uvijek bio zakletva.....Nožem se mogla rezati u vazduhu razlika između rukometaša i fudbalera.....Oni iz finijih porodica,kulturniji,školovaniji,šlifovaniji u svakom smislu,igrali su rukomet,čak je i publika bila takva...Cure su ih voljele...ma sve naj,naj...

Fudbaleri uglavnom 4 osnovne,maximum 8,bar 70% sa strane...Natčovječanskim naporom se sastavlja početak sa krajem rečenice....Pušioničari (uglavnom),kako oni,tako i mi,njihova publika.....ali,ima neke draži i u tome,i ne žalim...

Košarka nikad u Banjaluci nije imala tradiciju.....Najviše što ja pamtim je druga liga SFRJ,i gostovanje Olimpije sa Peterom Vilfanom...i to samo jedne sezone!! :( :( ...Uglavnom treća liga,ili još slabije,a jedini igrači vrijedni pomena prije rata su Radenko Dobraš (Bormio,prvaci svijeta U 20,Kukoč,Rađa,Divac,Đorđević...)...I Možda Dari Vujaković,Skaka,ili Stoja....Uglavnom,bezze :( :(

Košarka je bljesak u BL doživjela poslije rata,jer je tadašnja generacija SDS,koja je imala pare (uglavnom Pivara,Lajšić,Čubri i ostali),ogromne pare ulagala u taj sport,pa je stasala nenadjebiva generacija Kukića,Bobe Blagojevića,Saleta Vujasinovića i ostalih,koji su pojačani igračima sa strane (Vasilj Ševo,Đorić,Vuleta i kompanija) harala ovim prostorima par godina...

To ej to ukratko....

Citiraj:
šalger igra i danas dobro fudbala što dovoljno govori o tome kako se nekad radilo

hvala!! :D

Poslednji put menjao Schlager dana 10 Mar 2015, 15:14, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A jedan Slađan Stojković?
Za hejslipa sveukupno bog otac na poziciji 2

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Sep 2013, 15:21
Po meni je za malu djecu najbolja varijanta ove skole sporta pa tu imas svakakvih aktivnosti. A kasnije vidjeti ono sto bi dijete uistinu voljelo. Samo da ide na sport, bilo kakav, to je u mojoj kuci obavezno. :)

Sto neko rece, nije uvijek ni volja djeteta ispravna. Ja sam isla i na gimnastiku i tenis i rukomet. Na tenisu, provale treneri da sam talentovana, bla bla, zovu roditelje, prave planove i ja, kako to bas i nisam voljela, pocnem plakati sve dok me nisu ispisali. :lol: tenis je bio za fine curice a ne mangupe.
S druge strane, iz petnih zila sam se trudila opravdati porodicni rukometni talent, al nesto nisam uspjela u toj namjeri :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Sondri je napisao:
Ja sam spavao s loptom, Fiba Molten, jedina u naselju :) Današnja djeca spavaju s tabletom... Vremena se mijenjaju...

Trebao si igrati sa njom umesto sto si spavao, jer veze nemas :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Plvanje je savršeno, pogotovo za truntavu djecu jer iz puberteta izađu (ako nastave da treniraju) kao Apoloni. Svaki mišić razvijen. Pogotovo je dobro za djecu koja ubrzano rastu i gdje postoji mogućnost krivljenja kičme.

Ha ha trenirao sam godinama, kao i u svakom sportu na tvu vidimo najbolje genetske primjerke koji bi bili misicavi i izdefinisani da samo dizu kasiku i urade deset sklekova dnevno
Imali smo jednog takvog a mi ostali smo na kurac licili da prostis
ko je bio debeo ostao debeo ko je bio zgoljo nesto malo se popravio a to sve tokom perioda dok smo rasli i nakon sto smo izrasli

a da razvija sve misice je cista bapska glupost, to sto gledamo na tvu kod profi plivaca je majka teretana, plivanje nikad noge ne moze razviti, znaci vec pola tijela ne radi pretjerano mnogo, a ni trup se ne umara jer te plovnost drzi u ravnom polozaju...

Dobro je sto kontaktnih povreda skoro i nema kao ni stresa na zglobove ali samo po sebi je aerobna aktivnost pa je suludo ocekivati neki vau rezultat u razvoju osim ako nije sjajan genetski primjerak

a na temu bilo gdje da imate kvalitetan trenerski kadar a toga je u baaanjoj luci veoma malo
cuo sam da ti braca gimnasticari posteno i sistematski rade al su skhpi 60 mjesecno a opet to je jeftino jer masa mojih vrsnjaka ima zglobove za rashodovanje jer su ih trenirali idioti

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 15:40 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
skeva je napisao:
To je zdrava pedagogija, jedan nas veliki KK ima tu praksu jebavanja majke igracima, i kazu ljudi da pali, djeca jednostavno vole da im se jebe mater, porodica je to :D

Dok je Gašić bio trener KK koristio je iste pedagoške metode. I stvarno palile...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 16:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
sudoku je napisao:

a da razvija sve misice je cista bapska glupost, to sto gledamo na tvu kod profi plivaca je majka teretana, plivanje nikad noge ne moze razviti, znaci vec pola tijela ne radi pretjerano mnogo, a ni trup se ne umara jer te plovnost drzi u ravnom polozaju...

Dobro je sto kontaktnih povreda skoro i nema kao ni stresa na zglobove ali samo po sebi je aerobna aktivnost pa je suludo ocekivati neki vau rezultat u razvoju osim ako nije sjajan genetski primjerak

Moze biti da vi niste trenirali kako treba ali djeca moga brata i djeca mojih prijatelja koji treniraju plivanje ( 3-4x sed plus takmicenja) i te kako su razvijena. Na stranu sto imaju ispravno drzanje i plivaju kao delfini :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
_зока je napisao:
skeva je napisao:

Dok je Gašić bio trener KK koristio je iste pedagoške metode. I stvarno palile...

Jes' .. ziva istina
Pa ga Boro Blagojevic zbubao nakon jedne te "metode"
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2015, 17:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nebojša Kuštrinović je najbolji predstavnik te škole sportske pedagogije :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 133 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]