banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 13:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Jun 2013, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Nije nije tacno :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:02
Ovo je potpunija informacija (uz nezaobilaznu avazovu "dramatizaciju", ali eto valjda je iz prve ruke).
Citiraj:
Izet Hajrović, švicarski reprezentativac sa bh. korijenima, ubuduće će igrati samo za BiH - saznaje Avazov "Sport" iz pouzdanih izvora. Stariji Izet će se tako priključiti Seadu, supertalentiranom stoperu, koji je nedavno debitirao U -21 za BiH u meču protiv Albanije.

Novinar "Sporta" bio je na licu mjesta, odnosno na finalizaciji dogovora Elvedina Begića, predsjednika NSBiH, Jasmina Bakovića, generalnog sekretara NSBiH, Denijala Pirića, direktora reprezentacija, te Nijaza Merdanovića. Hajroviće nije trebalo moliti. Nakon što se mlađi Sead sa roditeljima pojavio u Ljubljani, dovođenje starijeg Izeta, koji je igrao prijateljski susret za A tim Švicarske, bio je stvar tehnike. Tandem Begić i Pirić rutinski su priveli posao kraju. Saznajemo kako je na dogovoru bio najstariji Hajrović, Safet, otac dvojice iznimno darovitijih nogometaša.

Sead je stoper, a Izet vezni, ali može igrati i na drugim pozicijama. Kako se radi o mladim igračima u njima je Savez dobio igrače, barem za četiri, pet narednih ciklusa. Na "čestitanju" je bio i Vladimir Dado Petković, trener Lazija, koji jako dobro poznaje Hajrovića.

- Radi se o vrlo perspektivnim igračima - kazao je Petković za Hajroviće. Nakon vrlodobro obavljenog posla Begić i Baković su Hajroviće i Petkovića pozvali na ručak. Slavio je i Tarik Hodžić, legendarni golgeter Galatasaraya i vlasnik istoimene radnje.
Bila je to prilika da se NSBiH zahvali Petkoviću prigodnim poklom. Naš stručnjak, koji je ostvario sjajan rezultat sa Lazijom na poklon je dobio dres bh. reprezentacije na kojem je pisalo njegovo ime. Petkoviću je svojevremeno trener bio Denijal Pirić, uz Begića i Bakovića, najzaslužniji što je Savez u kratko vrijeme pod svoju zastavu stavio Ermina Bičakčića, Seada Hajrovića, Tina Sušića...

Saznajemo kako se priprema teren i za "privođenje" Bahrudina Atajića, perspektivnog nogometaša Celtica, zatim Dine Arslanagića. Pitanje je dana kada će i Sead Kolašinac i zvanično postati bh. nogometaš i A reprezentativac. Begić, Baković, Pirić i saradnici zaslužili su čistu desetku za učinjen posao. Možemo samo žaliti da barem neko od pomenute trojke nije bio u Savezu kada se nudio i Zlatan Ibrahimović. Sada barem možemo biti mirni da reprezentacija neće više gubiti talentovane igrače. Rezultatima koje je Safet Sušić napravio, naš tim postao je izazov svakom mladom igraču.

Međutim, apsolutni prioritet za bh reprezentaciju su Ermin Bičakčić i Sead Kolašinac. Iako i sad defanzivna linija izgleda solidno Begović(Stoke)-Mujdža(Freiburg)-Spahić(Anzhi/Sevilla)-Zukanović(Gent)-Lulić(Lazio), dolaskom ovog dvojca riješio bi se hronični problem lijevog beka i ozbiljne alternative za stopersku poziciju.

Bičakčić, inače po izboru Kickera najbolji defanzivac cvajte i član novog bundesligaša Braunschweiga, prije nekoliko dana dobio je državljanstvo, pa je za očekivati da debituje u avgustu protiv SAD-a.
S druge strane kod Kolašinca je nešto komplikovanija situacija i vjerovatno se neće uspjeti do oktobra završiti procedura promjene sportskog državljanstva. Prvotimac je Schalkea i član njemačke U21 reprezentacije.

Uz to da dodam da će BiH na FIFA-inoj rang listi za naredni mjesec vjerovatno biti 13-ta. http://www.football-rankings.info/2013/06/fifa-ranking-july-2013-probable-ranking_14.html

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2013, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Trebate to pokupiti na vrijeme da vam se ne bi ponavljao slucaj Halilovic.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 00:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
skeva je napisao:

Halilović je slučaj.
Ibrahimović je katastrofa.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 07:48 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Mar 2013, 16:37
skeva je napisao:

Treba savez da malo podigne guzove to je tacno.No ako BiH ode na Svjetsko to ce olaksati posao Savezu jedno 80-90%.Jer ce ti momci tada traziti i moliti da dobiju BiH papire da mogu igrati za nas.Svidja mi se i stav Susica po tom pitanju.Nikoga ne moliti da igra za BiH.Nikoga apsolutno.Ko zeli neka sredi papire i neka je spreman za poziv.

Novi savez radi dobru stvar.Vidim kamp u Njemackoj je bijo pravi pogodak.Treba to organizovati i u Svedskoj.Puno je djece porijeklom iz BiH po Evropi.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Ma da, to je mnogo dobar stav. Ako neće brdo Muhamedu... :roll:
Nema se šta moliti, pozoveš igrača i kraj priče. Ili će igrati ili neće igrati. Ne možeš ti sjediti skrštenih ruku i čekati da tebi neko zakuca na vrata...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 09:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2012, 18:46
STRATOKASTEL je napisao:
skeva je napisao:

Halilović je slučaj.
Ibrahimović je katastrofa.

nije bih izgubila njih 2. tu su izgubiti mogle samo švedska i hrvatska. hrvati su haliloviću dali sve, kao i švedi zlatanu. za bih su oni samo bonus kojeg ne zaslužuju, kao što je i kolašinac i hajrovići i ostali da ne nabrajam. kao što je i subotić srbiji...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 10:39 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
jedno pitanje , sta mislite kako ce izgledat hrvatska repka , kad bh hrvati sve manje sad igraju za hrvatsku ?? ja mislim da ce u skorijoj buducnosti hrvatska pravo losa da bude , nesto kao slovacka u tom rangu :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neće baš biti kao Slovačka, ali osjetiće se razlika. Mislim da će ovo uticati i na reprezentaciju Srbije, u pozitivnom smislu. Budući selektori više neće moći da forsiraju menadžerske igrače kojima je cilj samo da dobiju "reprezentativni pečat" (samo da bi lakše bili prodati vani), već će se morati okrenuti pravom kvalitetu, jer bi ti momci možda mogli da se zamisle nad svojom međunarodnom budućnošću i naprave drugi izbor.
Hrvatska je prije dvadeset godina pročešljala Australiju, Bosna to sada radi sa Evropom, a Srbija će prvo morati da pročešlja savez, da bi tamo došli ljudi kojima je jedini cilj dobrobit istoga, a preko toga i zemlje.
No da se vratimo Bosni.
Pametno se radi. Na žalost, jedina stvar koja više nego dobro funkcioniše u državi.

mrakacha je napisao:
nije bih izgubila njih 2. tu su izgubiti mogle samo švedska i hrvatska. hrvati su haliloviću dali sve, kao i švedi zlatanu. za bih su oni samo bonus kojeg ne zaslužuju, kao što je i kolašinac i hajrovići i ostali da ne nabrajam. kao što je i subotić srbiji...

Nisu ni Hrvati ništa uložili u Eduarda, dobili su ga ispod brazilskog čekića, pa ih ne treba baš mnogo sažaljevati, inače ništa neobična stvar u međunarodnom fudbalu, koliko samo mladih igrača iz Afrike (koji to ne bi smjeli po pravilima FIFA) dolazi u Evropu za malo ili nikakvo obeštećenje, od kojih njihovi savezi ne dobiju ništa a zapadni agenti se bogate. Novi vid trgovine robljem ili sportskog kolonijalizma., ništa drugo. Vrijeme je da se nešto dobije i nazad.

Poslednji put menjao STRATOKASTEL dana 15 Jun 2013, 12:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
kristijan borik je napisao:
jedno pitanje , sta mislite kako ce izgledat hrvatska repka , kad bh hrvati sve manje sad igraju za hrvatsku ?? ja mislim da ce u skorijoj buducnosti hrvatska pravo losa da bude , nesto kao slovacka u tom rangu :)

a koji je to bh hrvat koji bilo sta vrijedi izabrao bih prije hrvatske,u bilo kom sportu.nemoj mi tu racunbati igrace tipa hrgovica ili perisica u kosraci koji ne bi mogli primirisiti reprezentaciji hrvatske

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Marin je izabrao Njemačku, ali pošto tamo najviše sjedi na klupi, možda je počeo da razmišlja o tome da li je napravio najbolji izbor, kada je mogao izabrati Hrvatsku ili BiH.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

STRATOKASTEL je napisao:
Marin je izabrao Njemačku, ali pošto tamo najviše sjedi na klupi, možda je počeo da razmišlja o tome da li je napravio najbolji izbor, kada je mogao izabrati Hrvatsku ili BiH.

ocigledno da ne znas.marin je htjeo igrati za srbiju i samo srbiju.odlucio se za njemacku jer ga niko nikad nije kontaktirao iz fss

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
STRATOKASTEL je napisao:

Mislis Srbiju? Koliko znam Srbin je iz Gradiske. Ne vidim kakve veze ima sa Hrvatskom.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 12:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

My bad! Hrkljuš. Ali duplo veći za FSS.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

mandrak je napisao:
kristijan borik je napisao:

a koji je to bh hrvat koji bilo sta vrijedi izabrao bih prije hrvatske,u bilo kom sportu.nemoj mi tu racunbati igrace tipa hrgovica ili perisica u kosraci koji ne bi mogli primirisiti reprezentaciji hrvatske

Sve i jedan koji igra u mladoj reprezentaciji BIH, kao i svi Srbi, a kvaliteta ima i te kako u tim selekcijama.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 13:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 20 Apr 2012, 12:53
daa , u mladoj repci ima predobri igraca ...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 13:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nisam ja ni rekao da tamo(u bih) nema kvalteta samo sto su i hrvatska i srbija puno puno jace i bolje u svim selekcijama od bih.i onda su ovi hrvati i srbi "prinudjeni" (nesto kao savovic u kosarci) da igra za bih jer znaju da nikad nece dobiti poziv u srbiju ili hrvatsku.
ti sad meni hoces reci da bi bilbija koji nije mogao sastaviti dvije utakmice u vojvodini mogao igrati za reprezentaciju srbije

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 13:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavisi ko mu je menadzer :lol:

Ozbiljno, mlada selekcija BIH je sasvim ravnopravna sa Srbijom, skoro su igrali, a od Hrvatske su bolji i jedni i drugi :D

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 13:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
mandrak,los primjer si naveo,jer prije bi bilbija zaigrao za srbiju,nego za bih....

bolji su spicevi dzeko i ibisevic od filipa djordjevica i marka scepovica (djuricica)...

nadam se da ce ovi lazar markovic (koji bas i nije spic),mitrovic i ostali biti bolji,ali tesko ce i oni biti bolji od dzeke i ibisevica..

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2013, 13:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:01
Lazar ima sansu da postane igracina, neka lajt verzija Mesija. :D Na vrijeme je pobjegao iz ove zabokrecine.
Sa druge strane, Mitrovic je balvan i nema teorije da ce taj dogurati blizu DzekA ili Ibisevica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 1260 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 63  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]