banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 21:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Avg 2012, 16:15 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Kvalitet i popularnost sporta donose novac...Fudbal, pa nekoliko praznih mjesta kosarka, rukomet odbojka pa vaterpolo...
Kakve koristi bi BL imala od instant kluba koji bi se ugasio nakon dvije tri sezone maksimalno...
Sta je sad bitno Beceju sto je bio evropski vrh prije nekoliko godina...
ljudi samo rad sa mladima daje rezultate sve ostalo u ovakvoj situaciju je pisa... uz vjetar...
i to davanje para FK, RK i KK je problematicno jer se na njima upravo vidjelo da kad ima para onda se razbacuje a onda se kasnije kuka kako grad nece da spasi klubove i rijesi dugovanja

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 16:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Mozda je Vanja iskren, mozda samo hoce da lapi pare ( slava mu ne treba vise) - mi na to ne mozemo nikako uticati. Ako se utali sa Dodom, projekt ce proci, ako ne - nema sanse.
Pricati o nekoj tradiciji Vaterpola u BL je,neka izvine Volim Borac, smijesno - nekad prije rata su igrali sa nekim klubovima u BiH, koji ni sami nikad nisu igrali u Prvoj Ligi - vaterpolo jednostavno nema tradicije u BiH.I sada, kad postoje uslovi , umjesto jednog postoji 5 klubova ( ako se neki nije vec ugasio ili se koji roditelj posvadjao sa trenerom,pa osnovao svoj klub) - srpska posla. Ono sto bi se isplatilo je dovesti nekog dobrog trenera iz Srbije koji ce obuciti nase trenere, koji onda mogu nesto vise napraviti, inace je sve kratkog daha i uzaludno.
Prica da bi se nas klub takmicio u Srbiji je vise nego smijesna - mislim da smo mi bili zadnji klub koji je imao tu privilegiju da se kao klub sa sjedistem u BL ravnopravno takmici u Srbiji i to zadnji put 2001.
Edit: sad sam vidio da je Djogo u skupstini - pitanje je koliko on ima vremena i volje da nesto uradi po strucnom pitanju( mislim da je igrao u Zvijezdi).

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2011, 14:43
Brigate BL je napisao:
Kvalitet i popularnost sporta donose novac...Fudbal, pa nekoliko praznih mjesta kosarka, rukomet odbojka pa vaterpolo...
Kakve koristi bi BL imala od instant kluba koji bi se ugasio nakon dvije tri sezone maksimalno...
Sta je sad bitno Beceju sto je bio evropski vrh prije nekoliko godina...
ljudi samo rad sa mladima daje rezultate sve ostalo u ovakvoj situaciju je pisa... uz vjetar...
i to davanje para FK, RK i KK je problematicno jer se na njima upravo vidjelo da kad ima para onda se razbacuje a onda se kasnije kuka kako grad nece da spasi klubove i rijesi dugovanja

Bravo Brigate, potpisujem od pocetka do kraja tvoj upis!

Vaterpolo se nalazi mozda i trenutno u najvecoj krizi od nastanka.
LENA je jedna parazitska organizacija koja zivi od vaterpola, a trebalo bi da zivi za vaterpolo, FINA je samo majka od LENE, FINA forsira iskljucivo plivanje, koje po mene ne moze da se poredi sa vaterpolom, ali jedan plivac pobjedi u trci na 50m i donese jednu medalju sa olimpijade, dok 13 igraca odigra 8 utakmica da bi donjeli isto takvu jednu medalju...
E sada razmislite koliko ima disciplina na olimpijadi u plivanju puta cetiri stila...
LENA naplacuju ucesnicima lige prvaka 10 000eura kotizacija, plus 1500 svaki susret, a mislim da je na fajnalforu cetveroplasirani zaradi oko 1300 franaka...
Najjaci klubovi u Evropi su htjeli napravi bez LENE Superligu ali je ideja propala, jer LENA nije dala da klubovi najvise zaradjuju.Buduci da sada crnogorski klubovi ne zele igrati Evropu, osim Katara, u Italiji samo Savona mislim, u Hrvatskoj samo Jug, ne znam za Madjare...vlada haos, LENA cak ne zna jos u kojem formati ce se igrati liga sampiona, ali su zabranili "pobunjenicima" da ucestvuju u kupovima.

laoce je napisao:
Mozda je Vanja iskren, mozda samo hoce da lapi pare ( slava mu ne treba vise) - mi na to ne mozemo nikako uticati. Ako se utali sa Dodom, projekt ce proci, ako ne - nema sanse.
Pricati o nekoj tradiciji Vaterpola u BL je,neka izvine Volim Borac, smijesno - nekad prije rata su igrali sa nekim klubovima u BiH, koji ni sami nikad nisu igrali u Prvoj Ligi - vaterpolo jednostavno nema tradicije u BiH.I sada, kad postoje uslovi , umjesto jednog postoji 5 klubova ( ako se neki nije vec ugasio ili se koji roditelj posvadjao sa trenerom,pa osnovao svoj klub) - srpska posla. Ono sto bi se isplatilo je dovesti nekog dobrog trenera iz Srbije koji ce obuciti nase trenere, koji onda mogu nesto vise napraviti, inace je sve kratkog daha i uzaludno.
Prica da bi se nas klub takmicio u Srbiji je vise nego smijesna - mislim da smo mi bili zadnji klub koji je imao tu privilegiju da se kao klub sa sjedistem u BL ravnopravno takmici u Srbiji i to zadnji put 2001.
Edit: sad sam vidio da je Djogo u skupstini - pitanje je koliko on ima vremena i volje da nesto uradi po strucnom pitanju( mislim da je igrao u Zvijezdi).

Laoce naravno da postoji velika tradicija, igrati u drugoj ligi bivse drzave je bio upsjeh. Evo danas pogledaj sta se desava kada Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija nastupaju posebno, desava se da jedna Makedonija izbaci Svabe sa olimpijade. O klubovima na prostoru bivse drzave ne trebam trositi rijeci, u Incelu su igrali izmedju ostalog Galijas i Skolnekovic, ljudi koji imaju nekoliko stotina nastupa za bivsu reprezentaciju i osvojene medalje, plus tonu igraca koji su bili odlicni igaci u bivsoj drzavi ali je konkurencija bila nadnadnadprosjecna.
Za podebljano, situacija se iskristalisala, tako da je sve jasno.
Saradnja i seminari vec postoje odavno sa VS Srbije, i odrzavaju se seminari, mislim da cak ove sedmice dolazi delegacija odredjena koja ce ostati par dana i drzati seminare, treninge itd.
Banja Luka ima tradiciju u vaterpolu i treba se napraviti VS BiH, to je buducnost.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 18:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Zadnjih 20 godina se nista nije desilo po pitanju vaterpola u BL - bilo je objektivnih problema ( bazen), ali i subjektivnih ( svadja i nezainteresovanost). Ni plivanje nije imalo tradiciju , a vidi sta se postiglo za to vrijeme. Sta se prije desavalo - nisam toliko upucen - znam samo iz prica da su isli po nekim turnirima i da su nekad igrali drugu ligu( kad i koliko sezona - ne znam). Za Galijasa sam cuo , ali nemam pojma kad je igrao i gdje. Skolnekovic (ako je Sinisa) - kad je igrao u Incelu?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 18:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Schlager je napisao:
evo novih kusturica i bregovica,namirisali pogodne levate i seljacine za izmust pare :D

interesantno da se nisu sjetili banjaluke dok se vaterpolo nije poceo raspadati kao sport,a italijani digli ruke cak i od lige sampiona u vaterpolu...

a sto se tice promocije banjaluke preko vaterpola,neka hvala,ne treba....

i becej je bio prvak evrope u vaterpolu prije deset godina,pa se sve yebalo od turista po beceju,morali becejski zid napravit da sprijece najezdu :angry4:

mislim stvarno,ako se i od ove bijede sto se ulaze u banjalucke sportiste sad otkine pola kolaca za yebeni vaterpolo koji se raspada,onda nek ide sve u p.m.,bolje nismo ni zasluzili... :(

iskreno,ja se nadam da ce vrlo brzo uslijedit demant,i da je ovo necija bujna masta...

tu uvijek postoje dvije strane. imaš primjer crnogoraca koji su forsirali ženski rukomet još tamo pred referendum da bi se nacionalno afirmisali i evo ih sad u finalu olimpijade. zašto se republika srpska ne bi afirmisala preko sporta? a vjerovatno da ne postoji sport koji je jeftiniji od vaterpola a da se preko njega može napraviti rezultat. to bi bilo 1000000 puta veća promocija grada i države nego izdvajanje za neke druge sportove.
ogromna stvar bi bila da udovičić i filipović dođu i mi sledeće godine osvojimo prvenstvo srbije i len kup.

zerocool je napisao:
Udovicic ima godisnju platu od 200-300k sigurno, vjerovatno i vise. Onda racunaj da tu treba jos 10tak igraca (i to dobrih ako zelis nesto postici) + ostale gluposti eto par miliona po sezoni.
Na stranu sto vec ima odredjen budzet za sport znaci oni bi to dobijali na ustrb nekih drugih sportova, a Borac tu vec dobija najveci dio znaci ne bi bilo cudno da i od Borca uzmu dio.

a zašto bi išlo preko budžeta? neka dodik organizuje pul sponzora, pa jedan finansira udovičića, drugi filipovića, treći nikića i tako dalje. šta je njima 100.000 (a plate nisu tolike sigurno) po sezoni. ovo bi se trebalo posmatrati kao nacionalni interes.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Frisky_Dingo je napisao:

zerocool je napisao:
Udovicic ima godisnju platu od 200-300k sigurno, vjerovatno i vise. Onda racunaj da tu treba jos 10tak igraca (i to dobrih ako zelis nesto postici) + ostale gluposti eto par miliona po sezoni.
Na stranu sto vec ima odredjen budzet za sport znaci oni bi to dobijali na ustrb nekih drugih sportova, a Borac tu vec dobija najveci dio znaci ne bi bilo cudno da i od Borca uzmu dio.

a zašto bi išlo preko budžeta? neka dodik organizuje pul sponzora, pa jedan finansira udovičića, drugi filipovića, treći nikića i tako dalje. šta je njima 100.000 (a plate nisu tolike sigurno) po sezoni. ovo bi se trebalo posmatrati kao nacionalni interes.

Tako bi bilo normalno, al' valjda ti je jasno gdje zivimo i ko je na vlasti.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 18:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
laoce je napisao:
Zadnjih 20 godina se nista nije desilo po pitanju vaterpola u BL - bilo je objektivnih problema ( bazen), ali i subjektivnih ( svadja i nezainteresovanost). Ni plivanje nije imalo tradiciju , a vidi sta se postiglo za to vrijeme. Sta se prije desavalo - nisam toliko upucen - znam samo iz prica da su isli po nekim turnirima i da su nekad igrali drugu ligu( kad i koliko sezona - ne znam). Za Galijasa sam cuo , ali nemam pojma kad je igrao i gdje. Skolnekovic (ako je Sinisa) - kad je igrao u Incelu?

Skolnekovic cini mi se pred rat,par utakmica,nekakav turnir druge lige a Galijas je bio i reprezentativac,igrao u Zagrebu negdje.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 19:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Citam zadnje 4 strane ove teme i ne mogu da vjerujem sta sam sve procitao. Prvo, sto mi bode oci jeste negativan stav protiv vaterpola kao sporta uopste. I stvarno ne razumijem zasto bi neko uopste imao negativan stav protiv vaterpola? Citam pojedine postove i opet ne razumijem. Jedino sto mi pada na pamet da ljudi koji pisu protiv vaterpola nikad nisu bili ni na jednoj utakmici reprezentacije Srbije, Partizana ili vaterpolo utakmici uopste. Bogu hvala, Beograd nije daleko, stize se do njega za tri sata, pa bih molio sve one koji pisu o tome kako to nije sport neka odu na bar jednu utakmicu u zivotu i neka onda donose zakljucke. Ili neka oprobaju trenirati. U ovoj cijeloj prici, za nadati se da ce ova ideja zazivjeti, da bi Banjaluka u skorijoj buducnosti, jer to ne ide preko noci, mogla dobiti jak vaterpolo klub koji bi igrao i Prvu ligu Srbije i Kup LEN, pa ce evropske utakmice biti nadohvat ruke.

Drugo, vidim da je krenula i hajka na Vanju i ovo oko love. Vanja je ljudi igrao za Mladost za 100 000 evra godisnje. A on je ipak the best. Neka cijeli tim kosta i 3 miliona, ako ce to ovom gradu, i Republici Srpskoj donijeti titulu osvajaca kupa Len, dodatnu promociju i grada i RS, ako ce podstaci bar 20 klinaca da pocnu ozbiljno trenirati u ovaj jako zahtjevan sport, a gradu, i nama banjalucanima donijeti malo sportske radosti ( koju su propali politicari i jos propaliji sportisti u nekim drugim sportovima potpuno zagasili, zahvaljujuci prvenstveno svojoj nesposobnosti, urodjenim nepotizmom, kradjom narodnih para, pranjem novca i svim ostalim oblicima lopovluka ) e onda odmah treba odrijesiti kesu - jer bi to bio itekako ispravan potez.

Naravno, grad sam nema te pare. Ali uz podrsku i grada, i Republike i "jakog predsjednika" ( po moguctvu vlasnika neke od Dodinih firmi ) moguce je zatvoriti finansijsku konstrukciju.

I da se vrati nakratko na novac. Imam osjecaj, mozda se varam, ali imam osjecaj da neki ljudi na ovom forumu rade u pojedinim sportskim klubovima na odredjenim poslovima pa su metodom drz-te lopova i je*es vaterpolo, daj pare meni, mom klubu i klubu u kojem radim, sistemski svojim porukama na forumu blatili sve sto ima veze sa vaterpolom, sto je jako, jako ruzno. A ne bi bilo lose procitati naslov u novinama koji bi glasio recimo - VK Banjaluka na krovu Evrope, jel da?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 19:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Ove 'bratske' ideje i prijedlozi su gori i porazavajuci nego kad nam svi Talibani svijeta prijete da ce nas pobiti i spaliti... Boze me sacuvaj i sakloni...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
http://www.pressrs.ba/sr/sport/ostali_s ... aluke.html

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 21:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:13
Ja obožavam vodene sportove, i volio bih iskreno da se ovo ostvari.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 21:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
simpatican clanak :D ..meni ovo zapalo za oko...

-Finansijska kriza ozbiljno je uzdrmala vaterpolo.
-Crnogorski klubovi su pred bankrotom i neće učestvovati u Ligi šampiona
-s ogromnim problemima se susreće i zagrebačka Mladost, koju je Udovičić već napustio
-Grčki i španski timovi iz godine u godinu smanjuju budžete,
-Mađari nisu spremni da izdvajaju velike sume na klubove
- glavni finansijer Pro Reka Gabrijel Volpi napustio je ekipu, pa je aktuelni prvak Italije i Evrope pred gašenjem.
-Ti problemi su za posledicu imali egzodus vaterpolista koji su se praktično našli na ulici

znaci nema kesa za vaterpolo u hrvatskoj,italiji,grckoj,madjarskoj,spaniji,ali kod nas nema finansijskih problema :( :( :(ja bih to po seljacki nazvao "dok je ovaca,bice i vune!"

nece zagrebacka mladost vise da te placa,pa bi sad malo ovdje...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Prije godinu dana Vozd je pricao da je nas svjetska ekonomska kriza zaobisla. Do dana danasnjeg nisam vjerovao u to :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A mozda je ovo sjajna prilika da se sa jako malo novca, cak neocekivano malo novca, na brzinu klepi evropska titula, dodatno ispromovise nas grad, i konacno omasovi vaterpolo kod nas koji tapka godinama u mjestu. Samo sto se nije ugasio.

Samo da neko od vlasnika neke od Dodinih firmica stane iza projekta, uz podrsku Republike i Grada koji je vec obezbijedio sjajne uslove gradnjom Olimpijskog bazena i eto sanse koja se ne propusta.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

drug je napisao:
A mozda je ovo sjajna prilika da se sa jako malo novca, cak neocekivano malo novca, na brzinu klepi evropska titula, dodatno ispromovise nas grad, i konacno omasovi vaterpolo kod nas koji tapka godinama u mjestu. Samo sto se nije ugasio.

Samo da neko od vlasnika neke od Dodinih firmica stane iza projekta, uz podrsku Republike i Grada koji je vec obezbijedio sjajne uslove gradnjom Olimpijskog bazena i eto sanse koja se ne propusta.

Kako to mislis malo novca? Sta za tebe predstavlja "malo novca"?

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:09 
Stara kuka
Stara kuka

Bolje neka plate trenere iz Partizanove skole vaterpola da uce nasu djecu pa ako koji talenat iskoci dobro iskocio ostala djeca ce bar biti zdrava i odvojena od ulice....koji ce nam andrak instrant ekipa.......hljeba i igara...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Kako to mislis malo novca? Sta za tebe predstavlja "malo novca"?

Malo novca je recimo sadasnja situacija u kojoj bi vecina vaterpolista igrala i za puno manju svotu negoli prije dvije tri godine recimo. Malo novca je recimo kada za tim koji kosta 1 - 2 miliona evra napravis drim tim koji hara Evropom, i jos afirmise gomilu klinaca u gradu da zaplivaju uopste.
Ubaci taj isti novac u bilo koji drugi kolektivni sport u nasem gradu i bice kao kap u moru, pored alavih direktora, kilavih strucnjaka na celima jos strucnijih stabova, njihovih rodjaka, prozdrljivih "prijatelja klubova" i nesposobnih sportista, koji su svojim tzv "sportskim rezulatima" doveli nas grad na ivicu sportskog ambisa.
Eto to je malo novca.

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:20 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
Svi klubovi u Banjaluci zajedno nemaju budzet od dva miliona evra...

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka

Sa dva miliona eura Borac bi ponovo bio prvak Evrope u rukometu a FK bi igrao Ligu Evrope......
na koju foru su u svim sportovima lopovi a u vaterpolu bi se sakupile same postenjacine..med vrcati a prste ne lizati je tesko.....nema od toga nista

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2012, 22:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
Svi klubovi u Banjaluci zajedno nemaju budzet od dva miliona evra...

Vjerovatno si htio reci da svi klubovi u Banjaluci iz gradske kase ne dobijaju tu sumu. Budzet nekog kluba i sredstva koja dobijaju kao podrsku iz gradske kase su potpuno dva razlicita pojma. Svi banjalucki klubovi imaju vise izvora finansiranja i skoro ni jedan ne zavisi iskljucivo od novca iz gradske kase. Ni ja nisam mislio da se vaterpolo klub finansira iskljucivo iz gradske kase sto je iz ranijih postova valjda vidljivo. Cak sam misljenja da Grad ne bi trebao ni izdvajati sredstva, Grad je napravio bazen. Od njih - dosta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 172 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]