Brigate BL je napisao:
Kvalitet i popularnost sporta donose novac...Fudbal, pa nekoliko praznih mjesta kosarka, rukomet odbojka pa vaterpolo...
Kakve koristi bi BL imala od instant kluba koji bi se ugasio nakon dvije tri sezone maksimalno...
Sta je sad bitno Beceju sto je bio evropski vrh prije nekoliko godina...
ljudi samo rad sa mladima daje rezultate sve ostalo u ovakvoj situaciju je pisa... uz vjetar...
i to davanje para FK, RK i KK je problematicno jer se na njima upravo vidjelo da kad ima para onda se razbacuje a onda se kasnije kuka kako grad nece da spasi klubove i rijesi dugovanja
Bravo Brigate, potpisujem od pocetka do kraja tvoj upis!Vaterpolo se nalazi mozda i trenutno u najvecoj krizi od nastanka.
LENA je jedna parazitska organizacija koja zivi od vaterpola, a trebalo bi da zivi za vaterpolo, FINA je samo majka od LENE, FINA forsira iskljucivo plivanje, koje po mene ne moze da se poredi sa vaterpolom, ali jedan plivac pobjedi u trci na 50m i donese jednu medalju sa olimpijade, dok 13 igraca odigra 8 utakmica da bi donjeli isto takvu jednu medalju...
E sada razmislite koliko ima disciplina na olimpijadi u plivanju puta cetiri stila...
LENA naplacuju ucesnicima lige prvaka 10 000eura kotizacija, plus 1500 svaki susret, a mislim da je na fajnalforu cetveroplasirani zaradi oko 1300 franaka...
Najjaci klubovi u Evropi su htjeli napravi bez LENE Superligu ali je ideja propala, jer LENA nije dala da klubovi najvise zaradjuju.Buduci da sada crnogorski klubovi ne zele igrati Evropu, osim Katara, u Italiji samo Savona mislim, u Hrvatskoj samo Jug, ne znam za Madjare...vlada haos, LENA cak ne zna jos u kojem formati ce se igrati liga sampiona, ali su zabranili "pobunjenicima" da ucestvuju u kupovima.
laoce je napisao:
Mozda je Vanja iskren, mozda samo hoce da lapi pare ( slava mu ne treba vise) - mi na to ne mozemo nikako uticati. Ako se utali sa Dodom, projekt ce proci, ako ne - nema sanse.
Pricati o nekoj tradiciji Vaterpola u BL je,neka izvine Volim Borac, smijesno - nekad prije rata su igrali sa nekim klubovima u BiH, koji ni sami nikad nisu igrali u Prvoj Ligi - vaterpolo jednostavno nema tradicije u BiH.I sada, kad postoje uslovi , umjesto jednog postoji 5 klubova ( ako se neki nije vec ugasio ili se koji roditelj posvadjao sa trenerom,pa osnovao svoj klub) - srpska posla. Ono sto bi se isplatilo je dovesti nekog dobrog trenera iz Srbije koji ce obuciti nase trenere, koji onda mogu nesto vise napraviti, inace je sve kratkog daha i uzaludno.
Prica da bi se nas klub takmicio u Srbiji je vise nego smijesna - mislim da smo mi bili zadnji klub koji je imao tu privilegiju da se kao klub sa sjedistem u BL ravnopravno takmici u Srbiji i to zadnji put 2001.
Edit: sad sam vidio da je Djogo u skupstini - pitanje je koliko on ima vremena i volje da nesto uradi po strucnom pitanju( mislim da je igrao u Zvijezdi).
Laoce naravno da postoji velika tradicija, igrati u drugoj ligi bivse drzave je bio upsjeh. Evo danas pogledaj sta se desava kada Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Makedonija nastupaju posebno, desava se da jedna Makedonija izbaci Svabe sa olimpijade. O klubovima na prostoru bivse drzave ne trebam trositi rijeci, u Incelu su igrali izmedju ostalog Galijas i Skolnekovic, ljudi koji imaju nekoliko stotina nastupa za bivsu reprezentaciju i osvojene medalje, plus tonu igraca koji su bili odlicni igaci u bivsoj drzavi ali je konkurencija bila nadnadnadprosjecna.
Za podebljano, situacija se iskristalisala, tako da je sve jasno.
Saradnja i seminari vec postoje odavno sa VS Srbije, i odrzavaju se seminari, mislim da cak ove sedmice dolazi delegacija odredjena koja ce ostati par dana i drzati seminare, treninge itd.
Banja Luka ima tradiciju u vaterpolu i treba se napraviti VS BiH, to je buducnost.