slučajni prolaznik je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Ташко je napisao:
Ti ocigledno imas neki problem, pa ne mozes neke stvari da shvatis.
da, nikako da shvatim kakva je to liga u drzavi od 4.5 miliona stanovnika koja ima 4 kluba. Znaci na vise od miliona stanovnika dodje jedan klub... mislim ne znam, sta bih trebao da shvatim? Lijepo recite: nas 30 se skupilo i igramo se tamo neke igre izmisljene u skandinaviji... samo nemojte, iz postovanja prema ozbiljnim sportovima, koristiti izraze: liga, sampion, klubovi, treninzi i sl...
Prvo - četiri kluba postoje zato što je sport tek u razvoju i uspjeh je što je ove godine formirana liga bih, kao što je uspjeh i titula za klub koji je osnovan prije nekoliko mjeseci.
Drugo - siguran sam da je jako malo sportova, odnosno sumnjam da postoji neki sport u kojem je odmah prve sezone takmičenje počelo 20 klubova
Treće - govoriš o izmišljenim igrama iz skandinavije. Ajde pametnjakoviću reci koji je sport izmišljen na ovim prostorima. Ne želim da poredim floorball sa bilo kojim drugim popularnim sportom, ali zar i sportovi poput fudbala i košarke nisu izmišljeni tamo negdje drugdje (znamo vrlo dobro gdje) pa su ljudi počeli i kod nas da igraju.
Četvrto - na osnovu tvojih komentara vidim da si lik, koji za razliku od Taška i mene koji se bavimo bar nekim sportom, ne diže dupe od tog tvog kompa nego samo k.nja po forumima omalovažavajući tuđi uspjeh
Uostalom ako te smara floorball, zaobiđi temu, imaš mnogo drugih po kojima možeš pljuvati
Ja u stvari vodim jedan klub, i koliko god bili uspjesni ili ne, nista od toga nemam namjeru da velicam vise nego sto je realno, dok je to u vasem sportu ocigledno prioritet br. 1.
Ni ne kazem da su svi sportovi poceli sa 20ak klubova, ali dok se ne dostigne neka ozbiljna cifra, a sto je bitnije i kvalitet, bolje je sutjeti i raditi...
I budimo iskreni, liga bih nije uopste validna jer bi za tako nesto bilo potrebno da postoje savezi RS i FBiH ujedinjeni u BiH savez, koji bi nadalje organizovao drzavnu ligu, sto u ovom momentu ocigledno nije moguce...
Ukratko, dovoljno pratim sport da mogu sa sigurnoscu uvidjeti koliko je agresivna kampanja za ovaj marginalni sport... Da imate veze i pare kao sto je to bilo sa Raftingom, prevazisli biste nivo rafting-prevaru u sekundi. Sreca je sto nije tako.