digitalija je napisao:
MuskoBre je napisao:
Mi smo ovde vodili raspravu oko ovogodisnjeg challengera, i piskarali smo, ko bi od nas volio kojeg igraca da vidi. Taj dio ti je promakao, i moj komentar da ce ovogodisnji turnit biti za qrca, je manje vise u odnosu na te neke nase zelje, koga bi voljeli vidjeti, a ta "nasa lista" je bila savrseno realna....
U tom slucaju sam profulao smisao posta. Znam da, realno, challenger moze biti i bolji, ali ne volim kad ga neko pljuje. Ipak je to jako nezgodan termin, gdje se igra Davis Cup, pa jos nekoliko takvih turnira, od toga dva u Evropi, jedan Sczeczin sa nagradnim fondom preko 100k Eur, a drugi u Istanbulu. Oba zvuce bolje nego Banja Luka, kako god gledao....
MuskoBre je napisao:
Btw, to sa zabranama, o kojima pricas, nema veze ni sa cim.
Zar ne postoji neko pravilo da top 30 igraci, i kad bi htjeli, ne mogu igrati Challenger? Zato Vico nije igrao na Gemax-u prosle godine....
Ma meni ne pada na kraj pameti da pljujem "nas" turnir. Tenis mi predstavlja veliki dio interesovanja, hobija, da ne kazem i zivota, a plus kad se nesto tako desava u mom gradu, mogu samo da budem sretan i zadovoljan. Poenta mog piskaranja je da mi je zao sto IZGLEDA da nisu uspjeli da privuku nove "zvijezde" u usponu, dakle igraci koji su izmedju 130-160. mjesta, koji strasno napreduju, i od kojih ce neko jednog dana biti top 50. Npr, ja sam mislim 2002. godine, mislim da je bilo na Gemaksu, gledao Nadala, dal je bio challenger ili cak futures, ne mogu se vise sjetiti, ispao je u drugom kolu. Tada ni u Bg nije mnogo ljudi culo za njega, ali oni koji to prate jako ozbiljno, vec tada su namirisali nesto kod njega. I ja sam se odusevio kad sam ga gledao prvi put, iako nije napravio neki rezultat. Ribu, Travera, Hidalga & Co, gledamo ovde vec par godina.
Sto se tice tih "zabrana", postoji nesto slicno, ali to ima veze sa menadzmentom igraca, agentima, agencijama koje ih zastupaju, itd, ali ne postoji nista slicno od strane ATP-a, dakle nista zvanicno. Ovo su neke klauzule u ugovorima izmedju igraca i agencija.