digitalija je napisao:
MuskoBre je napisao:
Ako se zna ko su prva cetiri nosioca, onda zdrav razum govori kakav je ostatak igraca.
Logika je cudna stvar.
Narocito kada je pogresna. I tako prosle godine turnir uze 5. nosilac, tada 110 na listi.... Po tvojoj logici, on je los igrac?
Evo ti pitanje za razmisljanje: da li je za kvalitetan i uzbudljiv mec bitnije da su protivnici blizu po kvalitetu ili da je jedan mnogo bolji od drugog? Na nivou Challenger Toura za turnir je mnogo bitnije da su ucesnici izjednaceni po kvalitetu, nego da imas neko zvucno ime. Ionako je onim najzvucnijim, koje bi svi voljeli vidjeti i koje svi znaju, zabranjeno ucesce na challengerima.
Mi smo ovde vodili raspravu oko ovogodisnjeg challengera, i piskarali smo, ko bi od nas volio kojeg igraca da vidi. Taj dio ti je promakao, i moj komentar da ce ovogodisnji turnit biti za qrca, je manje vise u odnosu na te neke nase zelje, koga bi voljeli vidjeti, a ta "nasa lista" je bila savrseno realna. Ja licno sam 80% igraca (ne racunajuci kvalifikante) vec gledao, i to po vise puta, i to ne u Bl, nego na bezbroj turnira koje sam pratio van Bl. Neke poznajem licno, sa nekima od njih sam nekad poodavno i nesto sitno sparingovao, itd.
Ja sam razocaran sto necu gledati Carreno Bustu, Matea Violu, Grigu Velikog (ali dobro, on je napravio ove godine malo jaci iskorak da bi dolazio u Bl na turnir), Gojowcyka, Ignatika, Rosola, da ne nabrajam dalje, ima ih mnogo.
Dalje, poznajuci neke stvari iza kulisa, da dolazi kvalitetniji igraci nego npr. zadnje 2 godine ( a logika je da se to desava, iz godine u godinu da turnir ima bolje igrace) to bi se vec znalo, trubilo se na sve strane, itd. Daj Boze da grijesim, ali vidjecemo. I kad kazem bolji igraci, mislim na BOLJI, a ne bolje rangirani. Npr. za tog malog Bustu, zna 10 ljudi u Bl, a mali ce biti medju 70 za 2 godine, glavu dajem.
Btw, to sa zabranama, o kojima pricas, nema veze ni sa cim.
Pozdrav.