Igor Duljaj pravo sa aerodroma u Partizan!
re samo nekoliko dana Igor Duljaj je osvojio sa svojim sadašnjim klubom Šahtjorom iz Donjecka pehar Lige kupa UEFA, a njega i njegove drugove odlikovao je i predsednik Ukrajine Viktor Juščenko visokim ordenom za zasluge. To je nešto što svakom igraču ostaje urezano za ceo život, a Duki je to primio, na svoj način, kao nešto svakodnevno.
Danas je odmah po sletanju iz Donjecka, a pre odlaska u svoju Topolu, gde ga je iščekivao sin Stefan (rođen pre par meseci), svratio do Humske 1 i odmah otišao u trofejnu salu da „pogladi pehare“ koje su crno-beli osvojili ove sezone. Zajedno sa njim u Beograd je stigao i jedan od dvojice kondicionih trenera u Šahtjoru, Italijan Masimo Ugolini, koji je izrazio želju da vidi „taj Partizan“ o kome Duljaj stalno priča u Donjecku.
-Odmah posle osvajanja trofeja kupa UEFA kada ste mi čestitali, rekao sam vam da mi je pored trofeja koji je osvojio Šahtjor, želja da Partizan osvoji duplu krunu, jer, moje srce je ma gde se nalazio, uvek u Partizanu! Drago mi je što su moji crno-beli u tome uspeli, pa mi je sada sve potaman. Nadam se da će ova generacija uspeti u onome što je moja i Drulina generacija uradila (bio je tu i Ljubinko Drulović) i ponovo uđe u Ligu šampiona. Partizan je sposoban za tako nešto, samo ne treba opterećivati momke imperativom.
Doveo sam u Beograd i mog kondicionog trenera Masima, da i on malo pogleda u kakvom sam klubu odrastao, a Masimo je posle samo nekoliko sati u Beogradu i Partizanu ostao bez teksta.
Usput, Duki je svratio i do crno-belog butika, malo se ispazario zajedno sa Masimom, a na primedbu vašeg reportera da ima na sebi majicu neadekvatne boje, Duki se isprepadao:
-Joj, nemoj da me slikaš, molim te, daj da obučem neku drugu majicu.
Ipak ga ubedismo da je to šala i da boja majice ne opredeljuje ono što je u srcu. Kod njega to nikad nije bilo u pitanju, a na naše pitanje da li ima nameru da jednog dana ponovo zaigra u Partizanu, dobismo ekspresno odgovor:
- Pa ti me valjda dobro znaš, ne treba tako nešto uopšte da me pitaš! O tome ćemo kada za to dođe vreme.