Harvester je napisao:
Можда и би, не спорим. Слично би могло да се каже и за многе друге екипе, нпр. Бразил (знам да Бразил није у Европи, али први су ми пали на памет

). Али не можемо ми да гледамо шта би било кад би било, већ шта ЈЕСТЕ. Тренери су такође дио екипе. Чињеница је да је "полуекипа" Велс растурила Белгију, коју су прије почетка првенства сврставали међу главне фаворите (а и тада је Вилмотс био тренер). Значи Белгија у тренутном саставу, са Вилмотсом, НИЈЕ велесила. Слично важи и за Енглеску.
Оно што покушавам да кажем је да не стоји Попокатепетлова поента да су Велс и Исланд ту због "глупог система такмичења". Чак и у претходном, "паметном", систему такмичења, са 16 екипа умјесто 24, Велс и Исланд би имали мјесто. Глуп систем такмичења може да доведе до тога да се у осмину финала пласира нпр. Сјеверна Ирска (или да то замало пође за руком Шиптарима и Турској), али не може да утиче на то да у директном окршају "слабија" екипа побиједи "бољу". Дакле, немојте да ми вријеђате Велс и Исланд. Људи лијепо играју, боре се, дају голове, побјеђују фаворите, потпуно су заслужили да буду ту гдје су сад. Ко хоће да удара по екипама које су стварно апсолутна пропаст и беспотребно трошење ресурса, ето му Турске, Чешке и Русије.
Белгија је екипа без карактера, и то сам писао и на прошлом СП, и на самом почетку ове теме, и то мислим и сад, да нису толико квалитетни колико се мисли. Но, то сад није ни битно. Чињеница да их је полуекипа попут Велса избацила само потврђује моје ријечи, више оне о недостатку карактера него квалитета.
Него, да ли су Велс и Исланд ту због глупог система такмичења? У ствари, јесу. Као другопласирани у својим квалификационим групама, без баража су стигли на најразводњеније ЕП икад, гдје су били у прилици да играју у групи са још неколико полуекипа. Не говорим да су ту незаслужено, искористили су све слабости система и сад су ту гдје јесу, свака им част. На најбољи начин су доказали тезу коју су многи подржавали још кад је донесена одлука о 24 екипе на завршном турниру, да ће да буде најгоре првенство икад.