Utakmice Crvene zvezde u prolećnom delu sezone prenosiće se i na sajtu tog fudbalskog kluba, za početak samo one na domaćem terenu, prenosi Beta. Crveno-beli su i do sada pokušavali da mečeve emituju na sajtu kako bi zadovoljili potrebe navijača iz dijaspore, ali im je sistem uglavnom padao zbog velikog interesovanja.
Direktor Zvezdinog marketinga Goran Broćić rekao je da je poslednja proba propala pošto server nije mogao da izdrži posetu skoro 30.000 navijača. Zvezda je zato danas potpisala ugovor sa novim internet partnerom, kompanijom Eunet.
И интервју са Адијем (најјачи је одговор како је дошао у Звезду, као менаџер му рекао да иде, а није имао појма гдје):
Malo je onih stranaca koji su se tako brzo podvukli pod kožu navijača Crvene zvezde kao Li Adi. Za relativno kratko vreme reprezentativac Gane je zalaganjem i ponašanjem na terenu postao ljubimac probirljivih simpatizera crveno-belih, pre svega onih najvatrenijih sa severne tribine. Stameni štoper Zvezde ne krije da mu prija pažnja, zahvalan je svima što mu pomažu da se brzo aklimatizuje u Srbiji i veruje da će pomoći ekipi da se na kraju okiti trofejima.
Kako su vas primili u Crvenoj zvezdi i šta mislite o saigračima?- Prvo želim da kažem da su uslovi koje mi je Crvena zvezda ponudila bili odlični. Od kako sam došao ovde svi, od igrača do ostalih ljudi, postavili su se veoma prijateljski prema meni. Dosta mi pomažu i smatram da su Srbi narod koji je pun ljubavi. Drago mi je što sam došao ovde, što sam izabrao Zvezdu kao moj naredni stepenik u karijeri i, za sada, odlično napredujem - počinje priču za SPORTAL.RS Li Adi.
Koliko vam je Vaš zemljak Isah pomogao da se prilagodite na novu sredinu?- Moram da priznam da mi je mnogo pomogao od kako sam ovde. On je veoma dobar prijatelj, kao da mi je brat, mnogo mi pomaže kuda god da idemo ovde u Srbiji. U zavisnosti od toga gde smo, savetuje me "uradi ovo, uradi ono", uči me običajima. Veoma sam mu zahvalan za sve što čini za mene od kako sam stigao na "Marakanu", on je mnogo dobra osoba.
Na čiju preporuku ste došli u Crvenu zvezdu?- Moram vam reći da to ne znam, moj agent mi je samo rekao "ideš u Zvezdu", i to je bilo to.
Šta mislite o Milovanu Rajevcu, dojučerašnjem selektoru Gane?- Rajevac je moj veoma dobar prijatelj, odličan je trener, ali prvenstveno on je jedna divna osoba.
Da li vam je Rajevac rekao nešto o stanju u Zvezdi i srpskom fudbalu pre nego što ste došli?- Nije mi pričao ništa o stanju u Zvezdi i Srbiji, samo mi je rekao gde idem i da prelazim u veliki klub. Želim da iskoristim priliku da još jednom naglasim da je on divna osoba i koliko sam mu zahvalan na savetima. O Zvezdi sam saznao od njenog bivšeg igrača, Dramanija, koji mi je rekao da je Zvezda veliki klub sa veoma jakim timom i velikim ambicijama.
Šta očekujete od Zvezdinog tima ove sezone, koji su krajnji dometi?- Mislim da možemo i da osvojimo prvenstvo, samo nam je potrebna podrška uprave, navijača i naravno zalaganje igrača na terenu. Smatram da se ovaj tim trenutno kreće u pravom smeru i da će biti sve bolje. Izgubili smo nekoliko mečeva, ali i u velikim ligama favoriti gube mečeve. Evo, primer su recimo Barselona i Real Madrid, i njima se dešava da izgube utakmicu, to je normalna stvar, fudbal je takva igra. Mislim da je vreme da se mi probudimo i da pokažemo svima da smo mi Zvezda, dobar tim i da možemo ravnopravno da se borimo za titulu. Na nama je sada da svima dokažemo da smo najbolji.
Kakvo je vaše mišljenje o glavnom konkurentu - Partizanu?- Smatram da Partizan ima odličan tim, odlične igrače, ali ipak smatram da u proteklom derbiju nisu igrali bolje od nas, samo su imali više sreće i iskoristili su šanse, ali mislim da smo na terenu bili izjednačeni. Veoma ih poštujem, oni trenutno predstavljaju Srbiju u Ligi šampiona, a to nije mala stvar.
Da li ste svesni činjenice da ste bili najbolji igrač Zvezde u večitom derbiju i šta to sa sobom nosi, da ćete od sada biti pod pritiskom da na svakoj utakmici pružite identičnu partiju?- Naravno da znam da će očekivati to od mene, očekivaće od mene i da pokažem još više nego u derbiju i nemam ništa protiv toga. Za sebe verujem da sam najbolji, zato sam i došao ovde. Da ne mislim da sam najbolji ne bih bio tu gde sam sada. Ako nisi najbolji, ne možeš da igraš u Zvezdi. Zahvalan sam treneru, menadžmentu kluba i navijačima za podršku koju za sada imam i želim da se zahvalim i mojim saigračima. Jer, da oni nisu dobri, ni ja ne bih mogao dobro da igram, ne bih mogao da igram sam, tako da je to sve i njihova zasluga. Mislim da je Zvezda odličan tim.
Gde biste želeli da nastavite karijeru posle Zvezde i ko je trenutno po Vašem mišljenju najbolji igrač na svetu?- Uh, teško pitanje. Ne znam, trenutno volim kako igraju Mesi, Kristijano Ronaldo, Ronaldinjo. Sve su to vrhunski igrači i volim njihov stil igre, ali ako bih morao da biram najboljeg igrača sveta, ne samo trenutno, onda bi to svakako bio Dijego Maradona. Što se tiče nastavka karijere, moje ambicije su da odem u Španiju. Privlači me Primera i voleo bih, recimo, da zaigram u Barseloni. Poštujem sve klubove, ali Barselona mi je san još od kad sam bio dete.
Šta mislite o Beogradu s obzirom da ste ovde kratko vreme? Šta mislite o srpskoj kuhinji i kako se hranite?- Beograd mi se sviđa, ali nisam imao mnogo vremena da ga vidim. Što se tiče hrane, mislim da je dobra. Znate kako kažu: "Kad si u Rimu, ponašaj se kao Rimljanin". Time se ja i rukovodim, tako da se u Srbiji ponašam kao Srbin. Snalazim se i mislim da ću se uskoro navići, tako da je to ok - zaključio je Li Adi.