Jesmo mi cigani čudan soj... Sad nam ne valja ni start sezone u Evroligi, sa ubjedljivim trijumfom i tijesnim porazom na gostovanju. Može biti da smo utripali da imamo roster koji sigurno može da ide u Top 16, a vjerovatno ni Fajnal for nije predaleko... A pišanje po Radonjiću ide po defaultu. Najbolje da ga skrajnemo sada i dovedemo nekog eksperta i dokazanog trenera, tipa Boža Maljković, on je valjda slobodan.
Ja sam i dalje zadovoljan, na stranu poraz, kojih će tokom sezone biti sigurno još, ali isto tako će sigurno biti i trijumfa, onih neočekivanih. Od ove sezone je bitno, da se zadrži kontinuitet učešća u Evroligi i profitira od toga, naravno, te da se konačno nekako osvoji titula u ABA ligi i domaćem takmičenju, mada ona osim simbolike, ne donosi previše, nijedna. Druga stvar je i da se nastavi sa sistematskim pružanjem šanse mlađima, dakle da ulogu koju je prošle sezone imao Mitrović, ove godine uzme Tejić. Doziranje minuta i priprema za narednu sezonu, kada bi trebao da postane važan u rotaciji. Dakle, normalno da nije prijatno izgubiti, ali previše se trenerov doprinos i učinak, gleda kroz prizmu isključivo poraza i trijumfa i to pojedinačno. Niko ne gleda, koliko je napredovao Mitrović u svakom segmentu ili recimo Bobi Marjanović, koji više nije igrač koji samo kuca u napadu i pruža ruke u defanzivi. Treba stvari sagledati malo šire, normalno je da Radonjić ima grešaka, ali mislim da i on sazrijeva kao trener, zajedno sa ekipom.
P.S.
Ako ove sezone pobijedimo u Morači, ja sezonu već proglašavam uspješnom