Citiraj:
FIBA: Reagovaćemo žestoko ako treba!
Partik Bauman, generalni sekretar svetske kuće košarke, najavio da će u Ženevi, posle ispitivanja svih činjenica, reagovati protiv igrača koji su odgovorni za tuču na Akropolis kupu
objavljeno danas u 15:31; autor: Kosarka.rs
Ključni pojmovi: Partik Bauman, FIBA
Svetska košarkaška federacija FIBA oštro je osudila nasilje koje se dogodilo u poslednjem meču Akropolis kupa između Srbije i Grčke. U saopštenju iz sedišta u Ženevi navodi se da su viđene scene "neprihvatljive jer košarkaši moraju da budu uzori mladim navijačima kao ambasadori košarke na globalnom nivou".
Patrik Bauman, generalni sekretar FIBA, rekao je: "Bio sam užasnut kada sam video sramne scene na utakmici Grčka-Srbija. To je velika mrlja na dobro ime koje košarka ima svuda u svetu. FIBA će preduzeti sve potrebne korake protiv svakog igrača za kojeg se utvrdi da je bio umešan u šokantan incident. Nećemo dozvoliti da se se sve završi na ovome. Mi u FIBA trenutno po urgentnom postupku ispitujemo okolnosti koje su dovele do nasilja. Nećemo komentarisati postupke igrača ponaosob dok se ne utvrde sve činjenice. Ipak, želimo da bude jasno da nećemo oklevati da reagujemo na najjači mogući način protiv svakog individualca za kojeg se ispostavi da je osramotio košarku".
Ovo svakako ne zvuči dobro...
ovo uopste ne zvuci dobro. ne znam da li se ikad desilo da se zbog prijateljske utakmice kazne igraci jedne reprezentacije za zvanicne utakmice, ali me ne bi cudilo da za nas naprave presedan i suspenduju krstica i, cini mi se, keselja, koji su bili najagresivniji.
a evo sta italijanski peder ima da izjavi...
Citiraj:
Skariolo: Opasno je ako Krstić prođe bez kazne
Selektor svetskog šampiona Španije smatra da naš kapiten ne sme da prođe bez oštre kazne zbog učešća u tuči na Akropolis kupu
objavljeno danas u 18:36; autor: Kosarka.rs
Ključni pojmovi: Serdjo Skariolo, Nenad Krstic, SP 2010.
Povodom tuče Srba i Grka na Akropolis kupu, oglasio se i selektor svetskog šampiona Španije Serđo Skariolo. Na svom internet sajtu italijanski stručnjak je objavio sledeći tekst: "Jako sam negativno iznenađen sukobom grčkih i srpskih igrača. Iznad svega mislim da je ono što je Nenad Krstić uradio apsolutno prebacilo sve limite takmičarske agresivnosti, a da ne spominjem da je u pitanju bio prijateljski meč. Ne znam da li će se protiv njega pokrenuti disciplinska akcija, ali mislim da je stav koji je on pokazao jako opasan za naš sport i da bi takvo ponašanje, ako Krstić ne dobije oštru kaznu, bilo jako opasan presedan za disciplinu u košarci i njenu reputaciju".
Skariolo je poznat po tome da na svom internet sajtu objavljuje razmišljanja o svemu i svačemu, čak i onome što ne bi trebalo naročito da ga zanima. Čak je nedavno Špancu Karlosu Kabezasu preko "mreže" saopštio da ne računa na njega za sledeću sezonu u ruskom Himkiju.