Sport
Mujića vrijeđali na nacionalnoj osnovi
D. ADŽIĆ | 04.05.2009 18:29
Poraz Laktaša na "Koševu" od Sarajeva (1:0) ostao je u sjeni nemilih dešavanja na zelenom terenu najvećeg stadiona u BiH.
Tokom svih 90 minuta igre prvotimac Laktaša Senad Mujić bio je izložen torturi većine igrača "bordo tima", koji su ga vrijeđali na nacionalnoj osnovi.
- Još ne mogu da vjerujem šta sam doživio u Sarajevu, glavnom gradu BiH, koji bi trebalo da bude primjer tolerancije i suživota na ovim prostorima - počeo je priču Mujić.
- U verbalnim napadima prednjačio je Nedim Hiroš. Šta mi je sve taj čovjek izgovorio to je za nepovjerovati. Pored uvreda na račun toga što hljeb koji jedem pošteno zarađujem u Laktašima, psovao mi je muslimansku majku ne znam ni koliko puta, nazivajući me četnikom. Ne znam kako ga nije sramota onih Srba koji danas igraju u Sarajevu (Belošević i Muminović). Kako se ti momci danas osjećaju - pita se Mujić i dodaje da u tom istom Sarajevu ima i onih koji i drugačije misle.
- Svaka čast golmanu Muhamedu Alaimu i prekaljenom internacionalcu Alenu Škori, koji su smirivali strasti i ne mogu ni da zamislim šta bi se sve dogodilo da njih dvojica nisu stali u moju zaštitu. Zaprepašćen sam odnosom, jer igrao sam u Orašju s Hrvatima, evo sada sa Srbima u Laktašima i nigdje nisam doživio takve neugodnosti kao na "Koševu" - nastavio je Mujić.
On je istakao da mu je tokom meča sugerisano zašto Sarajevo igra grubo i po svaku cijenu želi doćio do tri boda, ne birajući sredstva.
- Optuživali su nas da smo prodali bodove Borcu, kako Sarajevo ne bi vidjelo Evropu. Poslije ovoga što sam doživio najbolje je da nigdje i ne idu, jer svojim ponašenjem nisu ni zaslužili ne samo Evropu, već i bilo koje domaće takmičenje - zaključio je Senad Mujić, prvotimac Laktaša.
J.be lud zbunjenog.