banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 59  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Apr 2009, 22:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Dejan_BH je napisao:
Koji je ovo kralj

Robbie Fowler je isto to uradio, i dobio nagradu za fair play naravno.

Vrh

PostPoslato: 06 Apr 2009, 22:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 12:43
Citiraj:
Probna "Yugo liga" starta 2011., a pozivnice će dobiti Dinamo i Hajduk?
Probna "Yugo liga" starta 2011., a pozivnice će dobiti Dinamo i Hajduk?

IDEJA o regionalnoj nogometnoj ligi naišla je na puno plodnije tlo u Srbiji nego u Hrvatskoj. I dok se predsjednik HNS-a, Vlatko Marković, javno grozi takve pomisli, a ostatak hrvatskih nogometnih dužnosnika s rezervom progovara o nogometnom pandanu NLB lige, u Srbiji je situacija kudikamo drukčija. Već se neko vrijeme vode javne debate o pozitivnim i negativnim aspektima takvog projekta, a većina smatra da bi udruživanje najvećih klubova s područja bivše Jugoslavije donijelo svima veliki pomak u kvaliteti, ali i financijski prosperitet koji bi vratio sjaj "jugoslavenskom" nogometu.

U emisiji RTS-a "Oko" na temu "Je li moguća regionalna nogometna liga?" gostovali su glavni tajnik Partizana Darko Grubor, kao i eminentni sportski novinari Marko Marković i Zoran Marković. Svoje su mišljenje o regionalnoj ligi dali i predsjednik Udruge prvoligaša HNL-a Igor Štimac, hrvatski izbornik Slaven Bilić i legendarni nogometaš Crvene Zvezde Darko Pančev.

Tajnik Partizana: Pozivnicu bi dobili Dinamo i Hajduk

Prema izjavi Darka Grubora, za očekivati je da bi se probna verzija Regionalne nogometne lige mogla očekivati najranije 2011. ili čak 2012. U prvoj verziji natjecanja sudjelovali bi samo klubovi s pozivnicom u formatu sa četiri skupine po četiri kluba. Utakmice bi se održavale u terminima kada ne bi bilo domaćih ili europskih obveza, a osim klubova s područja bivše države pozivnicu bi dobili i neki klubovi iz Austrije i Mađarske.

"Ako se ispuni uvjet da format natjecanja ne ugrožava nacionalna prvenstva niti nastupe u Europi, onda Uefa ne bi sigurno imala ništa protiv. Klub bi dobivao financijsku nagradu za svaka tri ili jedan bod, ali bi se izdvajao i novac solidarnosti za pomoć svim nogometnim savezima. Pobjednik bi dobio i milijun eura", objašnjava tajnik Partizana koji smatra da bi cijelu priču trebali inicirati nogometni savezi bivših YU republika.

"Za sada je sve u domeni ideje. Službeni kontakt bi trebao biti iniciran od strane domaćih Saveza. Prije toga bi klubovi trebali sastaviti neki koncept i nogometni, ali i marketinški. S tim bi trebali u izaći u javnost. Tu je i Uefa koja je na vrhu svega. Ukoliko ne bi bila ugrožena nacionalna prvenstva, kupovi i euro natjecanja, ne bi smjelo biti crvene lampice."

Osim povećanja konkurencije koja bi rezultirala većom kvalitetom, liga bi prema Gruboru donijela i znatnu financijsku dobit koju sadašnja domaća prvenstva ne mogu donijeti.

"Logično je da bi ovako jaka liga koja bi imala 43 milijuna gledatelja privukla pozornost sponzora, ali i velikih europskih klubova koji bi se zainteresirali za naše igrače. To je jedan dodatni motiv više", zaključuje Grubor koji bi sigurnosni rizik riješio privremenim nedopuštanjem dolaska gostujućih navijača.

Pančev: Regionalna liga jedino je rješenje

Pozitivno mišljenje o ligi ima i legenda Crvene Zvezde Darko Pančev koji smatra da bi se navijači nakon nekog vremena navikli na ovakvo natjecanje.

"Natjecanje bi funkcioniralo kao što funkcionira i regionalna košarkaška liga. Bez obzira na to što bi bilo problema s navijačima na početku, mislim da bi se to riješilo. Neki navijači ne bi išli na gostovanja na početku, a nakon nekoliko godina bi se i navijači naviknuli. Sličnih problema s navijačima ima i u uglednim ligama, a smatram da je to jedino rješenje za povećanje kvalitete nogometa na ovim prostorima."

Štimac: Prerano je uopće govoriti o regionalnoj ligi

Upitan o svom razmišljanju na ovu temu Igor Štimac je zvučao dosta rezervirano i smatra da je preuranjeno uopće govoriti o regionalnoj ligi.

"Svi u primislima ove ideje vidimo neke pozitivne strane ove ideje: šire tržište, financijsku dobit i slično. No, to je puno šire. Treba napraviti elaborat, prognozu i ukupnu analizu. Treba se upitati što bi ona donijela onima koji bi bili unutra, a što je s onima koji ne bi bili u toj ligi. Što je s tim klubovima? Prerano je uopće govoriti o tome. Nogometni savezi trebaju napraviti prvi korak", zaključio je Štimac.

Bilić: Treba vremena da se zalijeće rane od rata

Slično razmišlja i hrvatski izbornik Slaven Bilić. I on misli da je ideja o regionalnoj ligi došla prerano.

"Ekonomski bi ta liga značila mnogo za klubove, tržište je veće i bilo bi zanimljivije za sponzore. Liga bi, naravno, bila jača. No, mislim da je prerano, treba proći vremena da se zaliječe rane od rata", smatra Bilić.

Vrh

PostPoslato: 07 Apr 2009, 15:01 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 07 Apr 2009, 12:39
Bez obzira na sve ove pritiske lige nece biti... Platini je prilikom gostovanja u Beogradu rekao ja podržavam ideju ali....u sustini dok UEFA ne aminuje nema nista od lige

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2009, 09:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Apr 2006, 00:30
http://www.b92.net/sport/zimski/hokej.p ... _id=355462

Svaka cast momcima!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2009, 12:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Zvonko Milojević: Deset sekundi na nogama

Prošlo je godinu i po dana otkako je trofejni golman Crvene zvezde Zvonko Milojević preživeo tešku saobraćajnu nesreću u Nemačkoj.

Posle deset meseci lečenja u inostranstvu, 14. septembra je prebačen u Beograd, a od pre nekoliko nedelja nalazi se na rehabilitaciji u Ribarskoj banji, sa željom da ponovo prohoda...

"Stanje u kojem se sada nalazim je sjajno, mnogo bolje od prvih prognoza nemačkih lekara, koji su tvrdili da ću godinama biti u komi i čak sumnjali da ću iz nje izaći", rekao je Milojević u razgovoru za dnevni list "Sport".

U sudaru "audija A6" i kamiona, stradali su mu baza lobanje, pršljenovi, kičmena moždina, gornji ekstremiteti, imao je krvarenje u mozgu.

"Nisam se predavao. Posle 12 dana sam se probudio iz kome, pa je krenulo na bolje".

Stara izreka kaže da bolestan čovek ima samo jednu želju - da ozdravi.

"Želeo bih da preko noći budem ono što sam bio pre udesa, ali je to nemoguće. Potrebni su vreme i strpljenje, ja ih imam. Uspevam da stanem na noge po desetak-petnaestak sekundi. Možda se nekom čini da je to malo, ali je veliki pomak", kaže golman koji je u Zvezdinom pohodu na evropski tron bio rezerva Stevanu Stojanoviću, ali je stajao na golu šest meseci kasnije u Tokiju.

"Pobeda nad ekipom Kolo Kolo u finalu Interkontinentalnog kupa mi je najdraža u karijeri. Na poluvremenu smo vodili 1:0 i ostali bez isključenog Savićevića. Trener Vladica Popović nam je rekao da se za titulu prvaka sveta igra samo jednom u životu. Sa igračem manje smo postigli još dva gola, a ja nisam primio nijedan. Popeli smo se na krov sveta, to ostaje za sva vremena".

Milojević je upoznat sa teškom situacijom u Crvenoj zvezdi i nada se da će uskoro biti stavljena tačka na probleme.

"Zvezda je, bez dileme, brend srpskog fudbala. Ona je uvek na nebu, iznad svih".

Vrh

PostPoslato: 05 Maj 2009, 17:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Srpske sudije u rumunskom prvenstvu

Fudbalske sudije iz Srbije Dragomir Stanković, Nikola Tomičić i Igor Radojčić sudiće na utakmici rumunskog prvenstva između Kluža i Brašova, 16. maja.

Stanković će biti glavni arbitar, dok će Tomičić i Radojčić biti pomoćne sudije. Zahtev da srpski arbitri dele pravdu stigao je iz sedišta Fudbalskog saveza Rumunije što je generalni sekretar FSS Zoran Laković ocenio kao "istinski dokaz kvalitetnog rada na svim instancama u srpskom fudbalu poslednjih godina".

"Često smo svedoci isključivih kritika na račun kvaliteta domaćeg fudbala i veoma čestih loših strelica upućenih ka našim sudijama, a sada vidimo da smo svi zajedno itekako cenjeni u internacionalnim okvirima", izjavio je Laković.

Laković je dodao da se nada da će to doprineti da se promeni slika o srpskom fudbalu u sudijama.

Utakmica Kluža i Brašova je važna za oba tima zbog borbe za plasman u Kup UEFA. Kluž je na petom mestu sa 48 bodova, a Brašov na osmom sa 45.

Vrh

PostPoslato: 06 Maj 2009, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Okt 2005, 23:57
Sport
Mujića vrijeđali na nacionalnoj osnovi
D. ADŽIĆ | 04.05.2009 18:29

Poraz Laktaša na "Koševu" od Sarajeva (1:0) ostao je u sjeni nemilih dešavanja na zelenom terenu najvećeg stadiona u BiH.

Tokom svih 90 minuta igre prvotimac Laktaša Senad Mujić bio je izložen torturi većine igrača "bordo tima", koji su ga vrijeđali na nacionalnoj osnovi.

- Još ne mogu da vjerujem šta sam doživio u Sarajevu, glavnom gradu BiH, koji bi trebalo da bude primjer tolerancije i suživota na ovim prostorima - počeo je priču Mujić.

- U verbalnim napadima prednjačio je Nedim Hiroš. Šta mi je sve taj čovjek izgovorio to je za nepovjerovati. Pored uvreda na račun toga što hljeb koji jedem pošteno zarađujem u Laktašima, psovao mi je muslimansku majku ne znam ni koliko puta, nazivajući me četnikom. Ne znam kako ga nije sramota onih Srba koji danas igraju u Sarajevu (Belošević i Muminović). Kako se ti momci danas osjećaju - pita se Mujić i dodaje da u tom istom Sarajevu ima i onih koji i drugačije misle.

- Svaka čast golmanu Muhamedu Alaimu i prekaljenom internacionalcu Alenu Škori, koji su smirivali strasti i ne mogu ni da zamislim šta bi se sve dogodilo da njih dvojica nisu stali u moju zaštitu. Zaprepašćen sam odnosom, jer igrao sam u Orašju s Hrvatima, evo sada sa Srbima u Laktašima i nigdje nisam doživio takve neugodnosti kao na "Koševu" - nastavio je Mujić.

On je istakao da mu je tokom meča sugerisano zašto Sarajevo igra grubo i po svaku cijenu želi doćio do tri boda, ne birajući sredstva.

- Optuživali su nas da smo prodali bodove Borcu, kako Sarajevo ne bi vidjelo Evropu. Poslije ovoga što sam doživio najbolje je da nigdje i ne idu, jer svojim ponašenjem nisu ni zaslužili ne samo Evropu, već i bilo koje domaće takmičenje - zaključio je Senad Mujić, prvotimac Laktaša.

J.be lud zbunjenog. :D

http://www.youtube.com/watch?v=dk5FBE1L-Kc

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2009, 16:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Desetoro povređenih u Solunu

Deset osoba lakše je povređeno u skobima koji su izbili u predgrađu Soluna, između navijača Arisa i PAOKA, prenele su svetske agencije.

Do incidenta je došlo kada se oko 250 pristalica Arisa sakupilo ispred sedišta PAOK- odakle su kamenicama gađali zgradu u kojoj su bile pristalice protivničkog tabora. Sukob je eskalirao u trenutku kada je navijačima PAOK-a stiglo "pojačanje" od još 200 osoba i tada su porazbijani izlozi na desetak radnji, a uništeno je i osam automobila.

Policija je tada uspešno intervenisala i rasterala navijače.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2009, 15:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Đanfranko Zola dobio spor sa BBC

Trener engleskog fudbalskog prvoligaša Vest Hema Đanfranko Zola i njegov pomoćnik Stiv Klark dobili su odštetu po tužbi za klevetu protiv televizije BBC.

Visina novčane odštete nije saopštena. Zola i Klark su tužili pomenutu televizijsku kuću zbog toga što je u februaru objavila da će njih dvojica po završetku sezone preći u redove gradskog rivala Čelsija. Zolin i Klarkov advokat Džejms Kvortermajn istakao je da su njegovi klijenti ugovorima vezani za Vest Hem, i da nemaju nameru da napuštaju klub.

"Oni su se uplašili da će ovakva informacija naneti štetu njihovom odnosu sa Vest Hemom i navijačima tog kluba", rekao je Kvortermajn.

On je, takođe, dodao da je BBC priznao da su informacije o Zoli i Klarku bile netačna, kao da će ta kuća, pored odštete, platiti i sve sudske troškove.

Advokat BBC-ja Dejvid Karington izvinio se u ime te kompanije dvojici trenera.

Ekipa Vest Hema, dva kola pre kraja Premijer lige, zauzima deveto mesto na tabeli sa 48 bodova, čak 35 manje od vodećeg Mančester junajteda.

Vrh

PostPoslato: 01 Jun 2009, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Nov 2005, 01:35
Citiraj:
SVJETSKA (FIFA) i Europska nogometna federacija (UEFA) zajednički uvode sustav s petero sudaca/sutkinja u novoformirano UEFA-ino natjecanja, Europa ligu.

Objavio je to predsjednik FIFA-e Sepp Blatter u nedjelju.

Eksperiment kojem je cilj dodatno smanjiti broj sudačkih pogrešaka na nogometnim utakmicama krenut će u fazi po skupinama natjecanja koje nasljeđuje Kup UEFA-a. Dva će dodatna suca stajati iza svakog gola i motriti na događanja u 16-ercu. Zasad nije poznato hoće li imati ulogu pomoćnika glavnog suca, ili će suditi sami.

Iako se eksperiment provodi pod okriljem FIFA-e, u potpunosti će ga realizirati i financirati UEFA. Predsjednik UEFA-e Platini nada se da bi sustav mogao sasvim zaživjeti i uhodan se primjenjivati na Europskom prvenstvu 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini.

FIFA je dosad isprobavala sustav na jednome međunarodnom turniru mladih reprezentacija u Cipru, te u Sloveniji i Mađarskoj.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 13:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Džeko išamaran u sarajevskom restoranu!

Više BiH medija objavilo je informaciju da je Edin Džeko, jedan od najtraženijih napadača u Evropi dobio batine u jednom elitnom sarajevskom restoranu!

Iako informaciju nije potvrdio sam fudbaler ni ondašnja policija, prema navodima očevidaca nepoznati mladić prišao je napadaču Volfsburga i tresnuo mu nekoliko šamara. Nakon što se situacija smirila, smirio se i nepoznati napadač, te se na nagovor nekoliko ljudi ipak odlučio izviniti zbog svog postupka.

Džeko je trenutno najpopularniji sportista u BiH, pa je nejasno šta je isprovociralo nepoznatog čoveka da nasrne na njega.

:lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2009, 17:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Apr 2007, 16:49
^^^ omg :lol:

Citiraj:
6. međunoradni košarkaški turnir „Radivoj Korać 2009" (12.06.2009 - 14.06.2009); Sportska dvorana Obilićevo;
Banja Luka je od danas domaćin košarkaškog turnira „Radivoj Korać". Naredna tri dana mladi košarkaši Bosne, Novog Sada, Hemofarma, Budućnosti, Partizana i KK Radivoj Korać odmeriće snage na jednom od najboljih turnira u regionu.

Crno-beli se u prvom delu turnira sastaju sa Bosnom i Novim Sadom, dok su Hemofarm, Budućnost i domaćin turnira KK Radivoj Korać nalaze u grupi B. Prvog takmičarskog dana igraće Bosna i Novi Sad (18h), a nakon te utakmice sledi svečano otvaranje turnira koji nosi ime legendarnog košarkaškog asa. Odmah zatim snage će odmeriti domaći košarkaši i ekipa Hemofarma (20h).

U subotu će biti odigrana četiri meča. Prvi startuju crno beli i ekipa Novog Sada (9h), a potom igraju Hemofarm i Budućnost (11h). Preostali susreti po grupama su zakazani za 18 časova kada igraju Bosna i Partizan, odnosno 20 časova kada će ekipa Radivoja Koraća dočekati Budućnost. Poslednji dan turnira otvara utakmica za 5. mesto koju igraju trećeplasirani iz obe grupe (9h), potom se igra za 3. mesto (11h), a finale, u kom će se sastati pobednici grupa, zakazano je za 13 časova.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 22:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
Seksualne provokacije Argentinaca i Brazilaca

Iako je do njihovog kvalifikacionog duela za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. ostalo skoro tri meseca, argentinski i brazilski navijači već su počeli sa provokacijama, i to na vrlo duhovit način.

Slika

Naime, prvi su se "oglasili" Argentinci, i to plakatom plakatom na kojem se vidi veliko slovo "B" (Brazil) koje predstavlja zadnjicu u koje penetrira veliko slovo "A" (Argentina). Ubrzo je usledio i odgovor Brazilaca, pa je veliko "B" ostalo kao u prvoj šali, ali se ono veliko slovo "A" se pretvorilo u malo i impotentno "a". Šaljivo, nema šta...

Slika

Inače, jedno od najvećih fudbalskih rivalstava, između Brazila i Argentine, datira dugi niz decenija. Dve selekcije ukupno su odigrale 93 međusobne utakmice, a Brazilci su za nijansu uspešniji sa 35 pobeda, naspram 34 "gaučosa".

Brazil se može pohvaliti i s pet naslova svetskih prvaka, dok je Argentina dva puta bila na krovu sveta. Sledeći njihov meč je na rasporedu 5. septembra u sklopu kvalifikacija za SP 2010, a provokacije između navijača, kao što se može videti, su već počele. Mora se priznati da i jedni i drugi imaju dobar smisao za humor.

А будала боже драги... :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2009, 23:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A boksa i gluposti, Klicko kao da se borio protiv nekog amatera, jos na kraju covek predao mec... Kako jadno od njega, pa ne mozes predati mec u borbi za titulu svetskog prvaka :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 00:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
nema vise pravog boksa kao sto ga je nekad bilo. Ovo je stvarno katastrofa, ne mogu da vjerujem da cagajev nije mogao nista da uradi u ovom mecu ili ako nista bar jednom da udari klicka. Ovaj mec mi je djelovao toliko bezznacajno kao da je prodan i kao da se znalo odavno ko ce da pobjedi. katastrofa sve ukupno!

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 09:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ajde racunam da je dosao da uzme pare, ali jbt Klicko se nije ni oznojio, a ovaj cim je malo krenuo da krvari predao mec, smesno. Mozda i nije prodan, ali je on usao u ring samo da uzme pare i nije hteo da rizikuje ozbiljnu povredu.

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 15:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Cim je poceo da krvari morao je da preda mec jer covjek ima hepatitis B i mislim da stoji u ugovoru da ne smije boksati sa otvorenim ranama....
Jedino je njemacka federacija dozvolila da se mec odrzi pod njenim okriljem dok su skoro sve druge drzave odbile organizovati mec i zabranile cegajevu da se bori u njima...

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znam to, zato mu je i oduzeta titula tj. sada je u vlasnistvu Valujeva. Ma sve je to zbog para odradjeno, sada smo gledali mec njih dvojice, a kako je titula presla u vlasnistvo Valujeva, Klicko mora da se bori i sa njim da bi ujedinio titule

Vrh

PostPoslato: 21 Jun 2009, 16:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Cim je poceo da krvari morao je da preda mec jer covjek ima hepatitis B i mislim da stoji u ugovoru da ne smije boksati sa otvorenim ranama....
Jedino je njemacka federacija dozvolila da se mec odrzi pod njenim okriljem dok su skoro sve druge drzave odbile organizovati mec i zabranile cegajevu da se bori u njima...

Da, covjek je fakticki suspendovan. Ovi ostali su ljuti na svabe sto su mu uopste dozovlili da se bori.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2009, 23:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Amerikanci dobise Spance u polufinalu Kupa Konfederacija i tako im nanese prvi poraz posle 36 utakmica,neverovatno

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1169 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 59  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]