Vader je napisao:
zerocool je napisao:
Ma jebo niz, mogu se kladiti da je njemu najmanje zao niza, najzalije mu je sto nije osvojio RG, pa onda sto nije uzeo prvo mjesto, niz je poslije toga tek..
Meni lično je najviše žao zbog niza. RG se može osvojiti kasnije kao i prvo ATP mjesto a niz teško da će ikad ponovo doći u priliku da obori, a sa njim bi imao svoj jedinstven rekord, ne znam ima li on bar jedan. Do nedavno su pričali da rekord drži Mekinro a sad kažu da neki amerikanac ima još duži niz.
Ionako će se sada još više približiti Nadalu a ako se ne varam biće prvi ako Nadal izgubi u finalu.
Oborio bi rekord da mu onaj lik nekidan i ranije Tipsarević nisu predali meč bez borbe

Opet cu ponoviti, niz mu je bio najmanje vazan, a drzi Novak par rekorda, po meni najvazniji je da je najmladji igrac u istoriji koji je bio u 1/2 finala sva 4. GS. RG ne mora znaciti da ce osvojiti u buducnosti, Nadal je stariji od Djokovica samo godinu dana, znaci nista, a ove godine je igrao ubjedljivo najslabije u zadnjih 5 godina na sljaci, tako da mu je ovo bila perfektna sansa da osvoji RG, a samim tim i da uzme prvo mjesto, naravno da bi se u tom slucaju niz nastavio ali prilicno sam siguran da su mu ove dvije stvari dosta vaznije od niza.
A stvarno ne znam sto ljudi misle da su sanse 50:50 i to? Pa Federer se uvjek usere od Nadala, to je do sad vec jasno, Nadal je igrao lose u Madridu (turnir na sljaci koji mu najmanje odgovara a Federeru najvise, turnir na kojem ga je Federer uzeo 2009) pa je opet pobjedio Federera! A RG uz Monte Karlo Nadalu najvise sjeda od svih turnira na sljaci, igra se na pet setova, Federer je izgubio od Nadala 2005,2006,2007 i 2008 na RG. Federer ima 2:6 skor u finalima GS protiv Nadala (obe pobjedu su na Wimbledonu i to na guzove), itd, itd.. Naravno da postoji sansa da Federer uzme, ali po meni Nadal je ogromni favorit, najvise zbog zbog psihe, ja stvarno ne vjerujem da on misli da uopste moze pobjediti Nadala na RG.. A i ako misli nakon par gemova bombardovanja njegovog backhanda predomislice se..
A i za taj niz, imaju dva niza, jedan je najduzi niz pobjeda ikad, to drzi Vilas iz Argentine i taj niz je 46. pobjeda (svih 46. je bilo na sljaci), a drugi niz je broj pobjeda od pocetka sezone, to drzi McEnroea i taj niz je 42. pobjede.. Djokovicu da nisu predali Tipsarevic i Fognini imao bi 43. i prestigao bi njega, ali sta da se radi.