Erazmo Roterdamski je napisao:
Jebo te ne sjećam se kada sam pogledao ozbiljan košarkaški meč u dvorani Borik. Pašće i Igosi jednom, a nadam se da će tad Borac biti onaj stari.
Ipak smo se malo zeznuli u racunici. Nije dvojba Igokea ili Borac.
Dilema je Igokea ili nista.
Kosarke u RS sem igokeJe ni nema, da li je opravdana drzavna direktiva da svi sponzori moraju prici igokei zarad tih par jakih utakmica koje narod ovog regiona ima prilike vidjeti, to je na vama da odlucite.
Dok sve ovo postoji, ja cu vrlo rado ici na CZ, Partizan i ako bude koja jaca utakmica, kad igokeJa propadne, a to ce biti za godinu, dvije, pet.. samo bataliti, jebe mi se za privatni projekat.
Slager je lijepo objasnio..
Schlager je napisao:
Nisu oni baš tako naivni,pa da KK Igokeu finansira država
Imaju oni poprilično veći budzet nego Ministarstvo sporta RS!
Njih finansira Optima,Hypobanka,Venera,Niskogradnja,NLB,Integral,Krajina Osiguranje,Mtel,Nestro i ostali...
Krucijalni problem si dobro nagovjestio....Ni Borac,niti bilo ko drugi u RS nema ni prilaz ozbiljnom sponzoru od njih.
Znamo kakva je situacija u FK i RK Borac. Ko nam to Slageru garantuje da ce ti sponzori, ma bilo koji od njih, prici nekad u futuru KK Borac da IgokeJa uopste ne postoji?
Ja ipak mislim da ovi sponzori, da se njih pita nikad ni nebi finansirali nesto mnogo, jer para nema. A posto moras biti dobar sa vlasti, onda se guraju ko ce finansirati i koliko god moze dati, pa kad dodje utakmica, hvatati mjesto u dvorani odmah iznad Dodika, jer im on u stvari i kroji sudbinu u RS.