Trener Real Madrida Žoze Murinjo uveren je posle prve polufinalne utakmice Lige šampiona da sudije favorizuju Barselonu. Madriđani su ostali bez Pepea u 62. minutu, a nedugo zatim i Murinjo je morao na tribine pošto su mu sudije pokazale crveni karton zbog protesta.
- Čestitam sjajnom fudbalskom timu. Čestitam im i na svemu što imaju, nije lako doći do toliko moći. Odakle sve to dolazi. Ne znam da li je možda do reklame Unicefa? Ne znam da nije možda UEFA, upitao se Murinjo pred novinarima posle meča.
On je za primer uzeo skandaloznu pobedu Barselone nad Čelsijem u polufinalu Lige šampiona 2009. godine, polufinalni meč iz prošle sezone protiv Intera i novi "skandal na Bernabeu", tvrdeći da protivnici Barse stalno dobijaju crvene kartone.
- To se desilo u svakom od ovih polufinala. Ja se ovde samo pitam i nadam se da ću dobiti odgovor jednog dana. Poštujem Gvardiolu ali bih voleo da vidim kako osvaja Ligu šampiona bez stalnih skandala, nastavio je Murinjo.
On je dodao da bi ga bilo stid da osvoji Ligu šampiona na ovaj način.
- Dva puta sam osvajao Ligu šampiona i to na terenu. Bilo bi me sramota da osvojim titulu posle skandala na Stemford Bridžu. I ova titula biće osvojena skandalom na Santijago Bernabeuu, zaključio je Murinjo.
Sa druge strane trener Barselone nije želeo da ulazi u "rat rečima" sa Murinjom.
- Nemam ništa da kažem, izjavio je Gvardiola na pitanje kako komentariše Murinjove izjave.
On je želeo da priča samo o svojoj ekipi, tvrdeći da su ispravljene neke greške iz finala španskog Kupa kralja.
- Došli smo ovde sa 12 igrača poniklih u našoj fudbalskoj akademiji i na to smo izuzetno ponosni. Odigrali smo dobru igru, ekipa je bila agresivna, dobili smo mnogo duela, a Keita nam je posebno pomogao. Imamo još 90 minuta do ulaska u finale Lige šampiona i pokušaćemo sve da tamo i stignemo, rekao je Gvardiola.
http://www.sportskacentrala.com/?s=read ... z1KosLkJHePuši ga, Žoze!!! I onda se spremi na još pušenja...