Acrobatico je napisao:
Stojakovic, Jaric, Rakocevic, Krstic, Radmanovic, Pavlovic, ... su najbolje sto srpska kosarka i dalje ima ... zalosno je da ih ne vidimo u drzavnom dresu ... Daleko su kvalitetniji i iskusniji od ovih mladih momaka ( koji su, cinjenica je, talenovani i vrijedni kosarkasi ) ... ali, trenutno bolji nisu!
E, sad ... jesu li bas iskljucivo Stojakovic ili Jaric ili neko treci krivi sto ne igraju za Srbiju ... ili dijelom ima krivice i do trenera, kosarkaskog saveza, medija, ... itd.
Daj ne pricaj gluposti... Stojakovic vec ima godina i nije ono sto je bio nekad. Druga stvar ne zeli da igra i nema motiv. Evo sta su Spanci uradili. Prije nekoliko godina kad su formirali reprezentaciju, svi su to bili mladi igraci iz mlade reprezentacije... Gasol, Navaro.... i oni su ovo zadnje prvenstvo stvarno bili fenomenalni. Uhodana ekipa... Sada Stojakovica ubacivati u tu ekipu nema smisla, a kao sto kazem covjek uopste nema motiv... Iz istog razloga ni Rakocevic ne igra, iako covjek ima motiv i igra fenomenalno, Ivkoviceva je ideja da profilise mlade igrace i to je odlicno. A za Jarica... njega necu ni da spominjem. Neko rece da je u Indijanapolisu izmislio kosarku. Ok, tad je igrao dobro, nije bas toliko dobro, ali fino...i to je bio zadnji put kad je on igrao dobro. Reprezentacija ga nije zanimala (sjecam se nakon onog debakla u Srbiji na prvenstvu kad je rekao kako mi treba njima da budemo zahvalni sto su se uopste pojavili jer oni nemaju nikakav motiv da igraju, vec to cine iz dobre volje. Ranije igraci koji su igrali u reprezentaciji, radili su to jer su se na taj nacin prodavali svijetu...). Mislio je da je igracina i bolila ga je briga za reprezentacijom. Tek kad je poceo da grije klupu u NBA, odlucio je da bi ipak htio da igra. Egoista najveci koji hoce da bude zvjezda. Sad u Realu nekad da 25 poena i bude najbolji igrac meca, a nekad da 2-3. Ne kazem, dobar je on igrac, ali ima problem u glavi i zato ga nikad ne bi stavio u reprezentaciju.
Citiraj:
Ja nešto kontam da Duda Miličića ne bi ni zvao u reprezentaciju. Ima Krstića koji ima iza sebe daleko bolju sezonu, tu su još Raduljica i Marjanović, kao zalog za budućnost i Perović, koji je u odnosu na Miličića, daleko školovaniji i taktički potkovaniji igrač sa takođe odličnom sezonom iza sebe. Bojim se da je Miličić, samo još jedan uludo potrošen talenat, jer je rano otišao u NBA, kao još nedorađen u nekim osnovnim elementima košarkaške igre i tamo ostao igrač ispod prosjeka.
Koliko ja znam Milicic je trebalo da dodje na pripreme. Pricalo se da neki igraci kasne, da ih je 9 vec krenulo sa pripremama, a kasnije ce se ostali pridruziti, medju kojima je bio i Milicic. Tako da mislim da ga je Ivkovic zvao i zelio u reprezentaciji, ali da Milicic nije mogao...
Najveci problem reprezentacije je, kako kaze Ivkovic, mjesto sutera. Tripkovic je povrjedjen, tako da nemamo bas onog klasicnog beka sutera... Isto tako, bilo bi dobro i za reprezentaciju da Tepic i Velickovic malo vise igraju u svojim klubovima, da se razigraju, jer do sad su bas marginalni u ekipama. U nekim utakmicama Velickovic cak nije ni ulazio, a kad udje bude dosta dobar. Ipak, ovaj ga ne uvodi bas cesto...