banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 03:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3377 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 169  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Sep 2012, 22:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Tue 23/10/12 UCL Manchester United 20 : 45 Sporting Braga
Sun 28/10/12 PRL Chelsea 17 : 00 Manchester United
Sat 03/11/12 PRL Manchester United 13 : 45 Arsenal
Wed 07/11/12 UCL Sporting Braga 20 : 45 Manchester United

i jos 31.10 igraju u kupu protiv celzija...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Da da...bilo bi bas zjbno da sve Webb sudi...al ima sad i drugih sudija koji cekaju svoju sansu da se pokazu...tako da...nema zime za ManU....

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 23:51 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Nema nikad zime za Junajted.
I Željo sa predgrađa se više godina žali na suđenje i evo ga u četvrtoj ligi i ni tu ne može biti u vrhu. Teška je sudbina takvih klubova.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ja sam mislio kako je moguce da je Utd dobio ovako tezak raspored i kako izvuce Celzija u liga kupu, a po pisanju nekih ovdje bi to trebalo biti nemoguce posto SAF drzi konce kopletne FA u engleskoj!?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pa svaka od tih vodecih ekipa jednom u sezoni najebe sa ovakvim rasporedom. Igras LS, prvensto i 12 engleskih kupova, mora te zadesiti.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 10:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa znam ja to, to objasni ovim ljubiteljima teorije zavjere koji kazu da saf ima velikog i debelog uticaja u FA. Tom logikom se Utdu ne bi trebali desavati ovako teski rasporedi.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 11:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nikakve to veze nema... kad igras 60 utakmica u sezoni, mora te ovako zapasti.
Jeste znali da raspored za ligu sastavlja samo jedan covjek? :)
Prije pocetka, on i laptop... pa salje timovima upitnike na koje datume ne bi igrali i slicno...
Navodno ispuni cak 90 posto zahtjeva.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 13:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://www.hrsport.net/kolumne/447538/n ... i-u-crnom/

Citiraj:
Po završetku prošle sezone u kojoj je Manchester City nakon više od četiri desetljeća podigao trofej namijenjen prvaku, britanski dnevnik Telegraph objavio je rezultate zanimljive neovisne studije provedene analizom svih 370 odigranih utakmica i izdvajanjem 674 ključne sudačke odluke koje su imale utjecaja na konačan ishod.

Nakon više od 200 sati pregledanog materijala utvrđena je i alternativna ljestvica prema kojoj bi Manchester United s 92 boda, odnosno četiri boda prednosti ispred Manchester Cityja osvojio svoj 20. naslov prvaka i prije odlučujućeg, posljednjeg kola, dok bi treće mjesto i put u Ligu prvaka zaradio – Tottenham.

Rezultati studije pokazuju da je u utakmicama Manchester Uniteda doneseno 79 tzv. ključnih odluka, od kojih je 27 bilo pogrešno. Od tih 27, u korist Crvenih vragova dosuđeno ih je 11, a na njihovu štetu – 16. Oštećenim se može smatrati i Liverpool, kojemu je od 19 pogrešno dosuđenih ključnih odluka na ruku išlo samo njih pet, a loše su prošli i Everton i Wigan, u čiju korist je doneseno pet, a na štetu čak 11 odluka.

Tko se onda okoristio sudačkim pogreškama? Studija kaže kako su suci najviše bili skloni Stoke Cityju, kojemu je od 26 pogrešaka na ruku išlo njih čak 19, a ništa lošije nije prošao ni Newcastle, koji se okoristio s 13 pogrešaka sudaca, a oštećen je u sedam navrata.

Chelsea? Također među povlaštenima: od 24 sudačke pogreške, njih je 14 dosuđeno u korist europskog prvaka.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 13:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
richa je napisao:
http://www.hrsport.net/kolumne/447538/nogomet-engleska/ljudi-u-crnom/

Citiraj:
Po završetku prošle sezone u kojoj je Manchester City nakon više od četiri desetljeća podigao trofej namijenjen prvaku, britanski dnevnik Telegraph objavio je rezultate zanimljive neovisne studije provedene analizom svih 370 odigranih utakmica i izdvajanjem 674 ključne sudačke odluke koje su imale utjecaja na konačan ishod.

Nakon više od 200 sati pregledanog materijala utvrđena je i alternativna ljestvica prema kojoj bi Manchester United s 92 boda, odnosno četiri boda prednosti ispred Manchester Cityja osvojio svoj 20. naslov prvaka i prije odlučujućeg, posljednjeg kola, dok bi treće mjesto i put u Ligu prvaka zaradio – Tottenham.

Rezultati studije pokazuju da je u utakmicama Manchester Uniteda doneseno 79 tzv. ključnih odluka, od kojih je 27 bilo pogrešno. Od tih 27, u korist Crvenih vragova dosuđeno ih je 11, a na njihovu štetu – 16. Oštećenim se može smatrati i Liverpool, kojemu je od 19 pogrešno dosuđenih ključnih odluka na ruku išlo samo njih pet, a loše su prošli i Everton i Wigan, u čiju korist je doneseno pet, a na štetu čak 11 odluka.

Tko se onda okoristio sudačkim pogreškama? Studija kaže kako su suci najviše bili skloni Stoke Cityju, kojemu je od 26 pogrešaka na ruku išlo njih čak 19, a ništa lošije nije prošao ni Newcastle, koji se okoristio s 13 pogrešaka sudaca, a oštećen je u sedam navrata.

Chelsea? Također među povlaštenima: od 24 sudačke pogreške, njih je 14 dosuđeno u korist europskog prvaka.

након недавне анализе популарности клубова у манчестеру,изгледа да је срушен још један мит :D

мада и поред евидентних глупости које се дешавају са судијама(ни мање ни више у односу на друге лиге), премијершип је и ћаћа и матер 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kacili smo to ja mislim. No nema veze.
Ali ta "studija" ima jednu zackoljicu: nije isto kad ti pokloni penal kad se rezultat lomi i kad te "pokrade" za penal kad vodis 2-3 gola razlike.
Te "projektovane" tabele su glupe, pa makar one govorile da bi Liverpul bio prvi, uvijek cu to reci... Jednim golom gore/dole, sav tok utakmice bi se promijenio.
Fino je procitati takva istrazivanja, ali uzimati sa oooogromnom rezervom. Pogotovo su mi glupi ti eventualni bodovi...

Sminkanje sudjenja uvijek postoji. Pogotovo u utakmicama timova koji se bore za pozicije. Tako su za Barsu prosle sezone dosudili 2-3 penala do 32og kola, a u zadnjih 6, toliko i penala. Ili je to bilo sa crvenim kartonima protivnika; ali nebitno.
Na kraju je statistika njih i Reala bila tu negdje. Ali su ovi kljucni momenti se desili vec kad je Barsa izgubila titulu.
I ne govorim da Real nije zasluzeno uzeo titulu, nego da je sminkanje statistike jako aktuelno.

Liverpul da je neki dan pobijedio Junajted, to bi bio vjetar u ledja samo takav. Nadigrati najveceg rivala i pobijediti... Ovako je borba i dalje...

I richa, je s' vidio penala nad Suarezom? :P

Smijesno je da najjaca liga na svijetu ima najgore sudjenje na svijetu. Zalosno.
Prije 3-4 godine je bilo vrhunsko, sad je agonija. Prosle sezone je na Liverpulovim utakmicama bila takvih odluka, uglavnom protiv njih, kakve ni Pilav ne bi dosudio za 2 milje funti u dzepu.
Ostale timove sam pratio slabije nego prije, jer nemam vise mogucnosti gledati na TVu; samo preko neta... Ali bilo je odluka i tu "da se najezis".

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 13:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Engleskim sudijama treba promijeniti mentalitet i objasniti da oni ne bi trebali biti centralna figura utakmice, nego igraci. Meni su odavno dopizdili sa onim pedagoskim razgovorima... pa daj mu zuti, koji se kurac raspravljas sa njim i objasnjavas mu neke stvari kao da je dijete! Mnogo ce vise razmisljati i biti oprezniji kad ima zuti karton nego posle roditeljskog nagrdjivanja...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 13:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Italijanske sudije su najbolje. (osim kad nisu kupljeni)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 13:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I kad smo kod sminkanja, nije isto kad za Arsenal ne dosude dva crvena kartona, u trenutku kad ih Junajted gazi nogama (utakmica 8-2) i kad sudija pogura Junajted protiv Celzija, pa sa 3-0 dodju na 3-3. To se u toj studiji ne vidi.
Sto se tice FAa, u njemu se nalaze clanovi odbora tri tima:
Boltona, Midlzbroa i Junajteda. Iz Junajteda je David Gill, koji u klubu ima funkciju izvrsnog direktora.
Ostalih 6-7 clanova se bira iz "regionalnih" saveza.
Znaci, ne iz Liverpula, Celzija, Sitija, Arsenala... Nego Junajteda.
Rafa je nekad davno rekao:"Ne mozemo imati nepristrasnu Fudbalsku Asocijaciju, kad u njenom odboru sjede direktori Mancester Junajteda". Znaci bilo to sudjenje dobro ili ne, ostali timovi i njihovi navijaci nece priznati da se ne sudi u korist ManU. Sve dok njihov direktor sjedi u upravnom odboru FA-a.
I to je tacno.

Italijanske sudije jesu najbolje, sem kad ih podmazu da malo poguraju utakmicu. Ali generalno, najbolje sudije.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 14:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Kacili smo to ja mislim. No nema veze.
Ali ta "studija" ima jednu zackoljicu: nije isto kad ti pokloni penal kad se rezultat lomi i kad te "pokrade" za penal kad vodis 2-3 gola razlike.
Te "projektovane" tabele su glupe, pa makar one govorile da bi Liverpul bio prvi, uvijek cu to reci... Jednim golom gore/dole, sav tok utakmice bi se promijenio.
Fino je procitati takva istrazivanja, ali uzimati sa oooogromnom rezervom. Pogotovo su mi glupi ti eventualni bodovi...

Sminkanje sudjenja uvijek postoji. Pogotovo u utakmicama timova koji se bore za pozicije. Tako su za Barsu prosle sezone dosudili 2-3 penala do 32og kola, a u zadnjih 6, toliko i penala. Ili je to bilo sa crvenim kartonima protivnika; ali nebitno.
Na kraju je statistika njih i Reala bila tu negdje. Ali su ovi kljucni momenti se desili vec kad je Barsa izgubila titulu.
I ne govorim da Real nije zasluzeno uzeo titulu, nego da je sminkanje statistike jako aktuelno.

Liverpul da je neki dan pobijedio Junajted, to bi bio vjetar u ledja samo takav. Nadigrati najveceg rivala i pobijediti... Ovako je borba i dalje...

I richa, je s' vidio penala nad Suarezom? :P

Smijesno je da najjaca liga na svijetu ima najgore sudjenje na svijetu. Zalosno.
Prije 3-4 godine je bilo vrhunsko, sad je agonija. Prosle sezone je na Liverpulovim utakmicama bila takvih odluka, uglavnom protiv njih, kakve ni Pilav ne bi dosudio za 2 milje funti u dzepu.
Ostale timove sam pratio slabije nego prije, jer nemam vise mogucnosti gledati na TVu; samo preko neta... Ali bilo je odluka i tu "da se najezis".

Nije mi bio cilj da se fokusiram na to istrazivanje gdje bi Utd dobio titulu, to i ja smatram da je glupo i vec ide u sbbdbb...
Nego mi je interesantan ovaj drugi dio gdje pise koliko je pogresnih odluka bilo i koliko je njih islo na stetu/korist tima. Tu vidim da je i Utd debelo ostecen, doduse ne kao Lpool kojem je crno da crnje ne moze biti...

Sto se tice penala i poslije tog usporenog snimka tesko bih rekao da je to za penal. To je bio veoma mali kontak gdje je Suarez ladno mogao ostati na nogama, ali se bacio u svom stilu i onda naravno da nema penala. Mislim da nema tog sudije koji bi njemu ono sudio, ali da je bio Gerard u pitanju vjerovatno bi dobio penal. Tako da smatram da je i mogao i nije svirati penal. Zahvaljujuci Suarezu ga niste dobili. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

richa je napisao:

Nije mi bio cilj da se fokusiram na to istrazivanje gdje bi Utd dobio titulu, to i ja smatram da je glupo i vec ide u sbbdbb...
Nego mi je interesantan ovaj drugi dio gdje pise koliko je pogresnih odluka bilo i koliko je njih islo na stetu/korist tima. Tu vidim da je i Utd debelo ostecen, doduse ne kao Lpool kojem je crno da crnje ne moze biti...

Sto se tice penala i poslije tog usporenog snimka tesko bih rekao da je to za penal. To je bio veoma mali kontak gdje je Suarez ladno mogao ostati na nogama, ali se bacio u svom stilu i onda naravno da nema penala. Mislim da nema tog sudije koji bi njemu ono sudio, ali da je bio Gerard u pitanju vjerovatno bi dobio penal. Tako da smatram da je i mogao i nije svirati penal. Zahvaljujuci Suarezu ga niste dobili. :D

Ma znam da nije, samo napominjem da je glupo.
A za penal nije kljucan udarac u kopacku, nego Evansovo koljeno.

Spoiler:
Slika

Naravno da reputacija igra ulogu... Stevan je znao dobiti par kljucnih penala, koji su bili kriticni. Cak i onaj protiv Atletiko Madrida onomad. Ali na ime, jbg.

Poenta je da FA nesto mora podhitno poduzeti. Unistice ligu ovim ogavnim sudjenjem.
Mene ne zanima kome se stima i da li se stima. Mene nerviraju debili sa pistaljkom. Pa neki dan su Everton satrale sudije.
A Liverpul je za ovu sezonu vec previse ostecen, a te mi greske naravno vise smetaju :)

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

John Terry banned for four games & given £220,000 fine following FA disciplinary hearing.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ferguson se dvoumi - Gvardiola ili Murinjo

http://wap.mtel.ba/preview_story/190719/

Ser Aleksander Čepmen "Aleks" Ferguson rođen je 31. decembra 1941. i uskoro će napuniti 71 godinu. Na mjesto menadžera slavnog Mančester junajteda postavljen je davnog 6. novembra 1986. godine, tako da je do danas zabilježio najduži staž na klupi jednog tima u istoriji fudbala.

Mater nepismenu novirarsku... A ko je onda bio Guy Roux?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma novinar debil... Ako vec pises clanak, a ocigledno nemas pojma o istom, bar konsultuj nekog.
26 godina je mnooogo manje od 44.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 15:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
John Terry banned for four games & given £220,000 fine following FA disciplinary hearing.

A ovo je tek komedija.

Za "negrito" "bijeli" Suarez dobije 8 utakmica, a za "ruzna, smrdljiva crncuga", Teri dobije 4 utakmice.
S tim da Suarezov slucaj nisu zabiljezile kamere, a Terijev jesu. Sjajno.

Roberto Martinez je isto kaznjen, jer se zalio na sudjenje protiv Junajteda.
"Ovo mi je treći put da gostujem kod Uniteda. Iz nekog razloga suđenje nije isto za domaćine i goste. Ponekad mi se čini da se borim sa planinom. Bilo je nekih startova sa njihove strane, koji bi, da su ih učinili moji igrači, bili startovi za crveni karton."

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 16:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
све стоји,али када би енглеским судијама одузео тај "гард" не би то било то....бар мени.....
мислим да је код њих друга ствар у питању када гријеше,не раде то због кеша или слично,већ су грешке плод управе те дозе ароганције.....ако га играч нешто прозива,или кука на терену,да му докаже да је он бог,спуцаће му картон или неће досудит прекршај.....на крају крајева,не сјећам се да је иједан енглески судија имао аферу око мита или намјештања у лигашким или европским утакмицама....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3377 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 169  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]