banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 03:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 125  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Jan 2015, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
+1

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2015, 20:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Citiraj:
Naime nakon što je stigao Portugalac Luis Alves dos Santos, te bivši fudbaler Arsenala Daniel Boateng, na Otoku dolazi još jedno veliko pojačanje. Olimpic će pojačati napadač Stefan Figueiredo Pereira. Naime on će se pojaviti na prozivci koja je zakazana za 15. januar.

:confused2:
http://scsport.ba/vijesti/varesanovic-s ... ebna/85933

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 01:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kakvi su ovo panjoooooovi :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 12:58 
Stara kuka
Stara kuka

Kod Olimpica izgleda nema krize: Osmanagić i Đelmić dogovorili saradnju sa Olimpicom

http://scsport.ba/vijesti/osmanagic-i-e ... icom/85963

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 14:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Biće na kraju džaba vam novci moji sinovci kad Borac bude ispred njih. 8)

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2015, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 19:38
Slika

http://sportsport.ba/bh_fudbal/siroki-b ... nja/150657

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 14:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel neko čuo bar, ovako na kavi u prolazu, imal išta od smanjenja lige ili će se cirkus nastaviti do daljnjeg?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 15:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 10 Nov 2011, 18:38
Prvi čovjek Čelika osvrnuo se i na igrački kadar kluba.

"Ono što je poznato da je ugovor istekao Ognjenu Đelmiću, dali smo mu ponudu da produžimo saradnju u granicama mogućnosti kluba, međutim on licitira s imenima klubova i potpisat će za onaj klub koji mu bude dao najviše novca. Mislimo da je to nekorektno s njegove strane, budući da smo ga mi vratili u život nakon što nije igrao u Kazahstanu, te je bio bez kluba.

samo potvrda onog to se pricalo ranije o djelmicu.znaci prepisan scenario koji je bio i sa nama ljetos i sva ona njegova prica od ranije pada u vodu.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 16:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2011, 19:13
POVRATAK U SLOBODU?
Blažević: Doći ću pješke u Tuzlu

“Sine moj, pa zar zaista misliš da Ćiro baca “bombe”!? Naravno da bih prihvatio poziv iz Slobode da se vratim u Tuzlu i ponovo preuzmem tim s Tušnja. Što se mene tiče, kada bi me Azmir Husić, predsjednik Slobode nazvao na telefon i pitao da li bih došao, Ćiro bi iz ovih stopa iz Zagreba krenuo pješke prema Tuzli. Znam da bi me moji Tuzlaci dočekali kao u januaru prošle godine“, kazao je Miroslav Ćiro Blažević za “Dnevni avaz”, nakon što su se u BiH i regionu pojavile glasine da bi se bivši selektor naše reprezentacije vratio u Tuzlu da preuzme klubu Slobode, koju je prošle sezone uveo u Premijer ligu BiH.

Blažević je podvukao i da prati dešavanja u tuzlanskom klubu, kojem je početkom današnjeg dana i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović obećao pomoć.

“Lova nije problem, lako bismo se dogovorili. Tako je bilo i početkom 2014, a tako bi bilo i ove 2015. godine. Bitno je samo da postoji volja. Nje ima s moje strane, samo je potrebno da se i oni u Tuzli pomjere iz svojih vrućih fotelja. Bilo bi mi teško da slušam tokom 2015. da se Sloboda vraća u Prvu ligu Federacije BiH. Mislim da bi mi od tuge srce ‘puklo’“, kaže Blažević, koji je od kraja prošle godine slobodan trener nakon što je napustio Zadar.

PS:Pa hocel ikada reci zbogom fudbalu :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ipak nista od Cire :lol:
Husref Musemić novi trener Slobode

Husref Musemić, nekadašnji trener Sarajeva, Olimpica i Čelika, novi je trener tuzlanske Slobode. Trofejni trener Sarajeva na kormilu crveno-crnih naslijedit će Portugalca Alfreda Casimira.
Musemić je treći trener Slobode u tekućoj sezoni Premijer lige BiH, a peti otkako je u februaru 2013. godine Azmir Husić došao na kormilo kluba.
"Istina je dogovorili smo saradnju do ljeta sa mogućnošću produženja. Znam da situacija u Slobodi nije ružičasta. Ipak, odmorio sam se i spreman sa da radim najbolje što znam i umijem“, kaže Husef Musemić.
Ranije je Musemić također bio na meti tuzlanske Slobode, ali nije došao na Tušanj.
"Nismo se tada dogovorili. Sada su se neke stvari poklopile. U nedjelju dolazim na Tušanj kada je zakazana i prozivka", kaže Musemić.
Sloboda nakon 15. odigranih kola ima 12 osvojenih bodova i na proljeće Musemića i igrače očekuje grčeviti borba za opstanak u Premijer ligi BiH.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nakon ovoga će se sve promijeniti u Premijer ligi BiH
Klubovi Premijer lige Bosne i Hercegovine mogli bi da se nađu u velikom problemu uoči sezone 2016/17.

Naime, Evropska fudbalska federacija (UEFA) najavila je da će u pomenutoj sezoni biti drastično izmijenjeni kriterijumi za licenciranje klubova za takmičenje u elitnim rangovima, pa bi tako većina klubova koji se takmiče u Premijer ligi BiH morala da poradi na stadionima, kako bi dobili licencu za takmičenje.

Trenutno u Bosni i Hercegovine samo dva stadiona zadovoljavaju stroge kriterijume evropske kuće fudbala – “Bilino polje” u Zenici i Gradski stadion u Banjaluci.

Na svim ostalim objektima morat će da se odrade rekonstrukcije, kako bi bili spremni za dvije godine.

“Situacija je teška, a vremena je sve manje i to je ogroman problem. Na našim stadionima u BiH malo se ulagalo proteklih godina i sad sve to izlazi na vidjelo. Rekonstrukcija je obavljena na ‘Bilinom polju’ i na Gradskom stadionu u Banjaluci, ali i tu ima nekih sitnih nedostataka. Jednostavno, primjetna je razlika između onih klubova koji su ozbiljno shvatili naša ranija upozorenja i onih koji su ih ignorisali. Ovi drugi će sada biti u velikim problemima“, izjavio je za “EuroBlic” Adnan Džemidžić, zadužen za licenciranje bh. klubova.

U suprotnom, klubovima koji ne budu ispunili infrastrukturne, ali i finansijske kriterijume, neće biti dozvoljeno da se takmiče u Premijer ligi BiH.

“Pravilnici o licenciranju se moraju poštovati bez pogovora, posebno što dolaze iz UEFA. Naši klubovi su se uglavnom orijentisali na rješavanje finansijskih kriterijuma, ali ništa manje nisu važni ni oni infrastrukturni“, tvrdi potpredsjednik Fudbalskog saveza Darko Ljubojević.

On dodaje da su stadioni u BiH trenutno u katastrofalnom stanju.

“Naši stadioni su u očajnom stanju i zahtijevaju mnogo ulaganja, a pitanje je da li klubovi imaju sredstva. Bojim se da oni to neće moći bez pomoći lokalnih zajednica, ali i države i entiteta. Mislim da ćemo biti prinuđeni da smanjimo broj klubova u Premijer ligi BiH, jer drugog izlaza nemamo. UEFA nam viši neće praštati“, svjestan je Ljubojević situacije u kojoj se nalaze bh. klubovi.

I domaći stručnjaci složni su da bi, prevashodno zbog kvaliteta, Premijer liga BiH morala da broji manje od 16 klubova, koliko ih se trenutno takmiči u “eliti” BiH.

Čini se da će odluka UEFA-e da pooštri kriterijumi samo ubrzati skraćenje lige u najvišem rangu fudbalskog takmičenja Bosne i Hercegovine.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 17:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
S obirom da je FK Sarajevo skoro zavrsilo prelazni rok, tj. ostao je samo golman (Kelava) da dodje, ovo ce biti vjerovatni sastav Sarajeva za slijedecu polusezonu.
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 17:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
pa i treba da premijer ligu bih igra 10 klubova,npr sarajevo,željezničar,olimpik,borac,velež,čelik,zrinjski,široki brijeg,slavija,sloboda tuzla...

ovi ostali kozojebi,tipa obarska,vitez,gabela,travnik i ostali samo ostavljaju utisak da se ovdje igra bezvezan fudbal,sto uopste nije tacno....samo u zadnjih par godina,sarajevo je izbacilo atromitos,haugesund,željezničar šerifa,borac pobjedio bar jednom makabija,široki redovno izbacuje one kazahstanske i ostale majmune,zrinjski ravnopravno igra sa bragom....

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Neznam ja bi tu malo gledao i na rivalitet.Ipak lijepo je gledati Borac-Rudar recimo.Dugo godina oni su "nerijatelji" da se tako izrazim.Mozda malo grub naziv ali ovog momenta mi bas nepada napamet kako bi nazvao njihov rivalitet.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 17:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Mozda malo grub naziv

za tebe možda grub jer si davno otišao,ali za Rudar ja nemam adekvatniji naziv nego kozojebi!!..kao što napisah u prethodnom postui! 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka

Kakvo je to vrijeđanje, gdje je sportski duh? :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 17:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jebo stadione smanjite ligu na 10-12 klubova, ne bili se bar malo publike vratilo

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 18:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2013, 15:24
Schlager je napisao:
pa i treba da premijer ligu bih igra 10 klubova,npr sarajevo,željezničar,olimpik,borac,velež,čelik,zrinjski,široki brijeg,slavija,sloboda tuzla...

Slazem se.

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2015, 19:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
jebo stadione smanjite ligu na 10-12 klubova, ne bili se bar malo publike vratilo

Pa gdje ces igrati ako ne na stadionima.Ma to prvo treba srediti,a ne da se igra na livadama,a okolo kuruzi.Cim se uvedu da stadioni moraju imati osnovne uslove otpasce pola ekipa.

Vrh

PostPoslato: 17 Jan 2015, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tridesetjednogodišnji bh. nogometaš Zajko Zeba novo je pojačanje tuzlanske Slobode.

Zajko Zeba potpisao za Slobodu
Zeba je nakon raskida ugovora s makedonskom Shkendijom dobio nekoliko ponuda, a odlučio se za Slobodu.
"Imao sam nekoliko ponuda, konkretna je stigla iz Osijeka, gdje sam i krenuo na dogovor, ali me je u međuvremenu kontaktirao predsjednik Slobode, ponudio mi odličan ugovor, koji sam i prihvatio. Ekipi ću se priključiti u ponedjeljak, kad ćemo početi pripreme za proljetni dio sezone. Dogovoreno je da potpišem ugovor na godinu i po dana", izjavio je Zeba.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 125  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]