Citiraj:
Финансијска криза: Играчи могу из Црвене звезде
19 јан, 2013
Навијачи данима славе освојени Куп, трофеј који је Црвена звезда чекала још од 1993. Љубитељи ватерпола препричавају детаље спектакла финалног турнира.
Међутим, у табору победника је алармантно стање. Нема ништа од испуњења обећања спонзора који су отворили врата повратку и доласку асова Прлаиновића, Пијетловића, Рађена, Шефика, Вапенског и других.
Одржан је састанак управе и играча на којем је предочена изузетно тешка ситуација. Екипа је у тунелу у којем се светло не види.
– Нећу да лажем играче, да им продајем маглу и обећавам нешто што је, како сада ствари стоје немогуће да се испуни. Невероватно је шта се догађа, у каквој су ситуацији клубови који на најбољи начин представљају Србију у Европи. Говорим о Звезди, а сигуран сам да ни код других није боље – каже алфа и омега клуба Виктор Јеленић.
Шта више играчи су добили зелено светло за било коју солуцију.
– Не могу ништа да их терам, када ништа не можемо да дамо. Пружили су нам велико задовољство понашањем, играма и победама. Али како даље? Сви који су обећали, ћуте и то играчи морају да знају. Био сам играч и знам како то изгледа.
Другим речима уколико се сада појави интересовање за било ког играча Звезде, он неће имати никаквих проблема да промени средину.
– Тачно тако ! – каже Јеленић.
Шта ће бити остаје да се види. За ситуацију у клубу интересовао се председник Спортског друштва Петар Шкундрић. За понедељак је најављена седница Управног одбора СД, на којем ће поред честитки ватерполистима бити анализиран жар који прети да се претвори у пожар.
У Звезди сличан проблем имају рукометаши, о фудбалерима да се не прича. Много посла. Обећана средства од Руса чији би део требало да легне на рачун других клубова, још нису стигла.
При томе, када се зна да је буџет клуба који се бори за титулу првака и завидан пласман у Лиги првака једва око 400.000 евра, онда је читава ситуација још тужнија. А није само у Звезди тако.
Drzavni projekat raspusta igrace zbog 400k ojra.