Citiraj:
Ajd' da bacim svoju pretpostavku - mislim da će otpasti Štimac i, nešto manje izvijesno, Simonović.
Nema šanse za Simonovića... Mislim da je on upravo ono što Sale vidi kao idealnu alternativu za startnu trojku. Dobri procenti spolja, odlična atletika, dobar defanzivac i po potrebi može da čuva i više igrače. S tim da uvijek postoji šansa da ga krene šut i da zatrpa protivnika, što mu je samo bonus, na postojeće kvalitete. Po meni on je prilično siguran a dileme (a nešto mi se čini da ih Sale baš i nema) su Dangubić ili Milosavljević i Štimac ili Milutinov. Po meni, Milosavljević je prilično izgledan putnik, samo ako je 100 odsto spreman, mada on nije ni blizu igrača od prije povrede, što je prava šteta. Dangubić ima još dosta da radi ovog ljeta, i njega tek od iduće godine, očekujem kao ravnopravnog člana reprezentacije....
Milutinov ili Štimac je opcija u kojoj nema puno greške. Ni jedan ni drugi, neće imati bitiniju ulogu u rotaciji, s tim da je Milutinov određen zalog za budućnost, od Štimca se može više očekivati trenutno, na samom parketu. Mada mi ne izgleda da se Đorđević nešto previše vodi tom logikom vođenja mladih igrača, radi sticanja iskustva. U tom slučaju je recimo Mitrović bio logičniji izbor umjesto Ercega, jer je 10 godina mlađi, a nijedan se nije nešto istakao tokom priprema. Opet Erceg je kvalitetniji igrač u ovom trenutku i to je izgleda bilo glavno mjerilo...