Citiraj:
Nemanja Bilbija završio u bolnici zbog visokog šećera?!
Nemanja Bilbija, najbolji igrača Borca i Premijer lige BiH, teško je bolestan. Super talentirani ofanzivni veznjak, moderni napadač završio je u bolnici. U Borcu i Banja Luci je mobilno stanje. Svi su u šoku, jer su ostali - nadaju se privremeno - bez svog najboljeg igrača. Premda niko u Borcu ne želi komentirati odlazak Bilbije u bolnicu, saznajemo da je mladić preko noći izgubio nekoliko kilograma, i da navodno ima problema sa povećanim nivoom šećera u krvi!
Bilbiju su posjetili čelnici Borca, saigrači, treneri, navijači... Jučer je svog pulena posjetio i Branimir Tulić, selektor mlade reprezentacije BiH.
Nemanja je bio pred debijem za A-reprezentaciju BiH. Miroslav Blažević mu je spremio poziv za mečeve protiv Estonije i Španije. Bilbija se tome silno radovao.
Bilbija je kolegi Mirzi Kusturici noć prije nego će završiti u bolnici priznao:
- Nekako mi je nestvarno što ću dobiti poziv. Drago mi je što ću igrati sa igračima poput Misimovića, Džeke, a godi mi poziv stručnjaka kakav je Miroslav Blažević - izjavio je između ostalog za «Sportin.ba» Nemanja Bilbija.
Iako Nemanja neće igrati naredni susret, zbog koga je Miroslav Blažević najavio dolazak u Banja Luku, saznajemo da Ćiro neće zaobići gradski stadion. Dolazi da da podršku Bilbiji u njegovoj borbi za što brži oporavak.
Ibrišimbegović: Doktori optimisti
Sportski direktor Borca Muhamed Ibrišimbegović kazao nam je kakao se na Bilbiji vrše detaljne pretrage, ali da doktori ne žele još ništa konkretno da otkrivaju.
- Na redovnim je pretragama, a doktori kažu da je samo iscprljen i da će sve biti u redu s njim. Mi smo vidjeli još na utakmici protiv Slavije da se slabo kreće - kaže Ibrišimbegović dodavši kako će, bez obzira na Nemanjino stanje, u Banja Luku doći i selektor Ćiro Blažević jer ima tu još materijala za reprezentaciju poput Maksimovića, Vranješa…