Ajd,valjda su se sad strasti i euforija malo stišale,da se može normalno razgovarati bez napaljenosti i psovki...
Znači,prvenstvo traje već par dana,i meni nekako tužno što ih niko i ne pominje..kontam,kakve su takve su,naše su...čemu ovakav ignore....iako sam već tad znao da ću teško progutati stranca,napišem ovaj post...
Citiraj:
Ne znam zasto niko ne pise o EP i nasim kosarkasicama...Mozda su ljudi iziritirani zbog Danijel Pejdz,a mozda je i nezainteresovanost u pitanju...
Uglavnom,nasa zenska kosarkaska reprezentacija nikad nije bila jaca...Uz devet nosilaca igre sa zadnjeg EP,gdje smo bili cetvrti,u ekipu se nakon sest godina vratila i sjajna Sonja Petrovic....Plus ova naturalizovana Amerikanka,sto mi se ne svidja nikako

Uglavnom,cure su krenule sjajno,demolirale Letoniju 16 koseva razlike na startu prvenstva.
Veceras cemo isto tako demolirati i Hrvatsku,pa preporucujem da od 19h uz njih skratite vrijeme do pocetka utakmice u Kopenhagenu.
Tim prije sto je ovo EP i kvalifikaciono za OI u Riju.
Znam da smo bar svi mi koji redovno pišemo na sportu,znali da je počelo prvenstvo,ali da 90% stalnih,ne piše o tome zbog iritiranosti strancem...Ali nisam siguran da su ovi koji na sportu pišu jednom mjesečno,i koji su najagresivniji postali kad ih je ponijela euforija-uopšte znali da se nešto održava...
Skoro da je do polufinala bilo tako...o čemu govori i ovo što sam pisao (mada,ispalo je da samo gledam zgodne trebe

)
Citiraj:
kosarkasice u polufinalu SP!
to je kao ono kad smo lani pobjedili brazil (muskarci),pa cekali francusku u polufinalu...
gdje vam je gender senzitivnost

međutim,nakon pobjede u polufinalu,a pogotovo finalu,kreće opšte ludilo,psovke,prozivke..

.....i priznajem,kod mene je bilo obrnuto....kako su se ređale pobjede,sve jasnije i jasnije sam shvaćao da mi sa starncem u reprezentaciji ne znače ništa
Ovo sam pisao za ove "leteće" forumaše koji se pojave od euforije do euforije...
Druga grupa su stalni forumaši,koji su (bar po meni) upali u jako opasnu zamku koja se zove "ovi se bore,ovi se ne bore"...
Ispada da navijaju samo za takmičare,ekipe i sportove koji gaze i osvajaju zlata...samo kad se pobjeđuje...Vjerujte da nema ništa lakše nego okrenuti leđa,ismijavati,vrijeđati i psovati kad se gubi,a biti glasan kad se sa Antićem pobjeđivalo,i za godinu dvije opet se početi ložiti ako počnemo redati pobjede...Treba podržavati i kad se gubi i kad se pobjeđuje,a ne sakrivati se iza ovih novinskih floskula,koji dižu u nebesa kad se pobjedi,a kad se gubi pričaju o Ramadaniju,splavovima,kuravama i neborbenosti...
Ramadani,splavovi,Tole i kurve su bili i kad smo gazili sve na putu di Južne Afrike...
Znam da nista takvi,da niste derbi navijači i oni koji navijaju samo kad se pobjeđuje,ali sa ovom pričom o borbenosti i neborbenosti,psovkama i vrijeđanjem sad kad je najteže,ostavljate takav utisak,i žao mi je zbog toga...zato i pišem ovo,jer u direktnom kontaktu sa vama sam stekao drugačiji utisak....Osim,ako ima neko da je za fudbalere govorio tako i u kvalifikacijama sa Petkom i Antićem,na njega se ovaj post ne odnosi...
nadam se da se ne ljutite,ko hoće nek prihvati sugestiju,ko neće nek nastavi po svom...Njegova stvar...
Ovo me podsjetilo i zašto sam podnio neopzivu ostavku na mjesto moderatora za sport...i preporodio se nakon toga

...
To me i na borčevoj temi izbijalo....nekako sam,pogotovo kad je Borac i naši igrači u pitanju,jako teško podnosio što su poslije svakog poraza curice,pičketine,plaćenici i "NE BORE SE",a nakon svake pobjede "ETO,ŠTA SAM PRIČAO..TAKO SE BORI!!!!....HEROJI NAŠI"!!!
Previše godina imam da bih vjerovao da u vrhunskom profesionalnom sportu postoji termin "bori se" i "ne bori se"...svakog igrača kojeg sam upoznao,ne voli ni na treningu izgubiti!!!
A kamoli u reprezentativnom dresu...
Jednostavno,čini mi se da za pet godina nisam nigdje pročitao "Protivnik je danas bio bolji,jbg"
Jednostavno,čini mi se da za pet godina nisam nigdje pročitao "Protivnik je danas bio bolji,jbg"
A jednog dana ćete povjerovati i u moje riječi da nije ni približno ista konkurencija od sporta do sporta...I da je zaista veći uspjeh u jednom biti deseti,nego u drugom prvi...Da ne otvaram ponovo Pandurinu kutiju i ne preciziram...
I još da pomenem i ovu treću grupu,Taško,Ziri,Šakal i ostali koji su bili najpošteniji u ovom svemu...Od prvog dana su rekli ovo nas ne zanima,i svaka im čast...
Toliko od mene...