Е па људи, дође и дерби на дневни ред...
Некада велики празник фудбала на овим просторима, а можда и мало шире, догодиће се по 137. пут, на нашем највећем стадиону. Као и сваки до сада, и овог прате "игре" пред утакмицу, препуцавања по новинским ступцима, бенигне пријетње, испразне флоскуле... Реалност упућује на објекитвно нижи квалитет фудбала, него раније, али дерби је дерби.
Један велики плус је оволика помама. Пуштено је у продају 40.0000 карата, прича се да је већ 30.000 нашло пут до џепа навијача. Плус велики борј скаута. Мало оваквих утакмица одиграју наша два највећа клуба у току једне године, а зна се да се на оваквим утакмицама рађају нове звјездице српског фудбала. Традиција? Зна се на чијој је страни...

Али од историје се не живи, мора се даље.
Омјер снага.
Партизан и даље, индивидуално, бољи. Нису у најбољој форми, нема хемије у екипи, сви су фаце, тренер нема ауторитет. Пошто је у питању дерби, убјеђен сам да ће играти пуно боље него у сезони, јер такве утакмице мотивишу много и превазилазе се ти проблеми. Њих ова побједа лако може да врати на прави пут, да се забораве проблеми, макар неко вријеме. Ова утакмица мало више значи Партизану. Али мало.
Звезда = тим. Све своје индивидуалне недостатке надокнађују огромном вољом и изгарањем, поготово пред Делијама. Тренер је поприлично ограничен и сујетан, али и мотиватор, ауторитет. Сигуран сам да неће ништа мијењати у саставу, јер до сада све иде како је планирао. Ова утакмица му је битна много, и он то показује. Неће се залијетати, играће са три задња везна, од кога ће Гума бити лијево крило, а Исах и Савио у средини. Десно ће бити Лаза и Нинков који су много добри и уиграни, што би требало донијети битну превагу, јер су тамо Ломић и Илић. У нападу ће бити Перовић и Лекић, који су прилично брзи и правим притском би могли да направе доста проблема спорим Крстајићу и Гавранчићу. Кључ је, и даље, зауставити Мореиру. Колико год био ван форме, и даље је он основна снага комшија. Ту би Савио требао да га преузима и само правим пресингом и "паметним" прекршајима, ако је неопходно.
Лично имам осјећај, а до сада га нисам имао ни пред један дерби, да ћемо добити ову утакмицу. Поготово рани погодак би само продубио раздор у њиховим редовима, што би нам олакшало посао.
П.С. - надам се да ће се имати шта видјети на овој утакмици, и да она неће бити пусто убијање времена пред "Ел Класико"
АЈМО ЗВЕЗДО!!!!!