banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Poslednja poseta: 02 Jul 2026, 19:02 Danas je 02 Jul 2026, 19:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

[ 12944 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 648  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Jun 2015, 18:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2010, 12:19
vaterpolo je raspad od kako se stara garda od prije 10-15 godina povukla, kvalitet je ofalio poprilicno... mislim na generaciju sostara, vujasinovica, kasasa, molnara, pereza... imao si tad 6-7 vrh reprezentacija da gledas...
rukomet je isto tu negdje, kvalitet drze njemacka i spanska liga i tu je kraj.
po meni je odbojka ekipni sport broj 3 na svijetu trenutno! bez diskusije, primio se u americi, brazilci su odlicni, kinezi pokusavaju da igraju...

a da se malo vratimo na temu :D

francuzi su ekstra, opasna su ekipa!

Citiraj:
Toni Parker (plejmejker, 32, San Antonio)
Boris Dijao (krilni centar – centar, 33, San Antonio)
Tomas Ertel (plejmejker, 26, Anadolu Efes)
Antoan Dio (plejmejker, 26, Strazbur)
Mikel Želabal (krilo – krilni centar, 31, Limož)
Nando de Kolo (plejmejker – bek, 27, CSKA Moskva)
Fabijen Kozer (bek, 27, Laboral Kuća)
Kim Tili (krilni centar, 26, Laboral Kuća)
Evan Furnije (bek, 22, Orlando)
Nikola Batum (bek – krilo, 26, Portland)
Šarl Kaudi (bek – krilo, 28, Le Man)
Floran Pijetrus (krilo, 34, Nansi)
Mamadu Žeti (centar, 20, Nanter)
Žofri Lovernj (krilni centar – centar, 23, Denver)
Aleksis Ažinsa (krilni centar – centar, 26, Nju Orleans)
Rudi Gober (centar, 22, Juta)

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Ево да и ја ускочим и пружим максималну подршку колези Шлагеру. Какав црни ватерполо, лијепо је наравно кад ту будемо први или кад набијемо Хрвате, али све титуле бих без трунке размишљања мијењао за једно ЕП у фудбалу (мислим за прво мјесто на ЕП, мада како смо кренули за коју годину ћемо нудити све титуле у ватерполу и одбојци само за пласман на ЕП).

А што се тиче женске кошарке, ово првенство не гледам. Као и неки други, због Американке. Исто бих урадио и да је мушка кошарка у питању. Такође нисам гледао ни ову Евровизију на којој је наша дебела представница пјевала на енглеском, мада то нема тако велику тежину (но пун интендед) јер ту Евровизију нисам ни прије пратио.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Ја женске спортове не пратим (не пратим ни мушке, кад боље размислим :D ) из простог разлога зато што су у питању женски спортови. Мислим да није чак посебно ни политички некоректно рећи да је већина њих, са становишта врхунског перформанса, смијешна и неозбиљна, и осим шире родбине такмичарки то нико не би требало да гледа.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
ovo sto cu sad napisati je jako ruzno...pogotovo nije trenutak sad,kad su cure u finalu.....nisam dosad to htio pisati...ali moram,jace je od mene :(

rijec je o nacionalnim penzijama....gdje de jure i de facto,svaki osvajac medalje na evropskim i svjetskim prvenstvima rjesava sve svoje najosnovnije egzistencijalne probleme do kraja zivota....zagarantovana jako fina penzija od trenutka kad navrsis 40 godina.

po meni je ta penzija sa amerikankom u timu jedna vrsta varanja drzave,bez obzira ko drugi sta mislio o tome....

iz tog svjetla ja gledam na sve ovo,a ne ovo sto pisete da je ovo neki hir marine maljkovic

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Шлагер гријешиш и то пуно.

Што се тиче пензија које Србија даје. Да видиш мало списак свих имена која пензију добијају од Србије, схватио би суштину. Не видим ако један Насер Орић,Бисерко, куац палац прима пензију од Србије, зашто једна Пејџ која се бори и прољева зној у дресу Србије је мање вриједна??? При томе ниједну ружну ријеч није рекла о тој Србији...

Што се тиче популарности спортова... И ту подцјењујете неке ствари.
Не огледа се снага једног спорта искључиво у освајачима медаља... Тај ватерполо се не игра само у региону, како би неки да представе... У последње три деценије итекако се играо и у Шпанији, Њемачкој, Италији, Русији, Грчкој. Наравно и у Аустралији, Америци. То што азијати и африканци не играју не значи да је мање вриједан, без да вријеђам наведене, ко им је крив кад не знају.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Schlager je napisao:
po meni je ta penzija sa amerikankom u timu jedna vrsta varanja drzave,bez obzira ko drugi sta mislio o tome....

A ova tri momka iz BiH što igraju za mladu selekciju Srbije u fudbalu?
Osvojili zlato, dobiće penzije.
Je li varanje države?
Ja ne mislim tako!

Ja ne gledam tako. Ako je neko odabrao Srbiju i ako igra srcem za nju, neka mu penzija ako reprezentacija sa kojom igra osvoji medalju!
I treba osvajati medalje. To je cilj svakog sportiste, jebemu, niko ne trenira da bi bio zadnji.

Edit: Da dodam, mišljenja sam da fudbalskoj reprezentaciji Srbije, seniorskoj, treba stranac, da reprezentativci vide kako se neko drugi više zalaže od njih. Eto.

Poslednji put menjao Choban dana 27 Jun 2015, 19:57, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:56 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

niko nije shvatio sta sam htio reci,ali nema veze...nije ovdje rijec o danijelinoj penziji,vec o 20 penzija juce zaradjenih,koje bi se po meni malo postenije trebale zaraditi,pa da dignem sve cetiri uvis za penzije...

i da napomenem,da to nisu obicne penzije,vec od 1,5 pa do 3 prosjecne PLATE u Srbiji!!!...zavisno od takmicenja...Ep,Sp,OI

A ovaj post kolege RS o nenadjebivosti vaterpola sam i shvatio i nisam...Kakva popularnost u svijetu?

Ko se i nasalio u zadnjih 20 godina da dodje do medalje bilo gdje,osim JU,Madjarske,Italije i Spanije?

Poslednji put menjao Schlager dana 27 Jun 2015, 19:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka

Schlager je napisao:
niko nije shvatio sta sam htio reci,ali nema veze...nije ovdje rijec o danijelinoj penziji,vec o 20 penzija juce zaradjenih,koje bi se po meni malo postenije trebale zaraditi,pa da dignem sve cetiri uvis za penzije...

Ne igra prva petorka Amerikanki i nije nikakvo varanje.
Treba težiti osvajanju medalja tamo gdje se to može.

Neka uzori mladima budu sportisti, a ne političari i starlete.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 19:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ok....posteno

Tvoje misljenje.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 20:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2011, 15:35
Schlager je napisao:

i da napomenem,da to nisu obicne penzije,vec od 1,5 pa do 3 prosjecne PLATE u Srbiji!!!...zavisno od takmicenja...Ep,Sp,OI

A ovaj post kolege RS o nenadjebivosti vaterpola sam i shvatio i nisam...Kakva popularnost u svijetu?

Ko se i nasalio u zadnjih 20 godina da dodje do medalje bilo gdje,osim JU,Madjarske,Italije i Spanije?

1. Закон о спорту је неопходно мијењати. Али зато ниједна власт у Србији није нашла право рјешење. Пензије су нека врста захвалности. А онај ко освоји ЕП, СП, ОИ и треба да их добије.

2. Нико не прича о ненадјебивости. Већ причам да си подцијенио ватерполо као спорт. Од 5 најпопуларнијих код нас, ради се о далеко најтежем и најзахтјевнијем спорту.
Што се тиче популарности... све је то релативно... код нас је данас тенис популарнији од одбојке, а ми у одбојци деценијама сила. У Индији рецимо фудбал није најпопуларнији. Ни у УСА сокер није најпопуларнији... па ни у Русији. Што наравно не значи да није најпопуларнији спорт у свијету. Односно да је испред свих осталих за неколико копАља.

Ко се нашалио? Нико се није нашалио, Американци су на претпрошлим ОИ освојили сребро, а ладно су могли злато. Руси су такође освојили сребро и бронзу на ОИ.
На СП-У си у последњих 10 такмичења имао 6 различитих шампиона.А и Грци и Руси су освајали медаље.

Што се женске конкуренције тиче, Аустралијанке, Американке, Рускиње, Кинескиње, Италијанке, Шпањолке, Канађанке су у врху.

Истина је да је у ватерполу мањи број "звијезда" него раније. Мањи број финансијски моћних клубова него раније... Али не треба подцјењивати овај олимпијски спорт. Нити минимализирати медаље освојене у њему.

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 20:17 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ok.

ali mislim da cemo se svi sloziti da bi i nasi muskarci u kosarci lakse osvojili nacionalnu penziju da je za nas igrao Kevin Garnett...

Bar u tome da se slozimo,pa da ne sirimo pricu dalje....Mozda i nije najsrecniji primjer jer on je predobar,ali eto,on mi je prvi pao na pamet,kao ni neko najbolji iz NBA,niti neki anonimus...

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka

Ne bi, jer košarku igra pet igrača na terenu.
Koga je Srbija pobijdila na prošlom SP u košarci? Ajde sad nabroji.
Da li te selekcije imaju vanserijske igrače koji igraju u NBA? Imaju.
Ali mi imamo tim! I to je ono što je najvažnije. Imamo igrače za sve pozicije.
Ne podcjenjuj košarkaše.

Poslednji put menjao Choban dana 27 Jun 2015, 20:27, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 20:27 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

ja ih uopste ne potcjenjujem,naprotiv...govorim da je njihov podvig time jos mnogo veci....

a i inace,kosarka je poslije fudbala,zadnji sport koga bih potcjenjivao.....i za kosarkasice nisam ciljao na sport,nesto drugo sam pokusavao docarati,ali izgleda da nisam uspio :lol:

zaboravi....

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
Najbolje je rekao onaj ustasa Ivanisevic....boze dragi koja budala racuna zenski tenis i zensku kosarku u sport...pa to je patnja gledati .....i u pravu je 100 posto......umjetnicko klizanje.....odbojka al spustiti mrezu bar jos 10 cm....izmedju dvije vatre....lastis i dosta

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 21:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Nasi U19 danas jedva izvukose zivu glavu protiv jedne Dominikanske Republike

Vrh

PostPoslato: 27 Jun 2015, 21:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Gledao sam. Odlicni su dominikanci. Mnogo atleticizma, a i dobro barataju loptom. Mogli bi imati finu generaciju.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2015, 02:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
_Krol_ je napisao:
Najbolje je rekao onaj ustasa Ivanisevic....boze dragi koja budala racuna zenski tenis i zensku kosarku u sport...pa to je patnja gledati .....i u pravu je 100 posto......umjetnicko klizanje.....odbojka al spustiti mrezu bar jos 10 cm....izmedju dvije vatre....lastis i dosta

Jest vala, neka one igraju, ali to nije vidjelo sporta, to pogotovo moram reci za tenis. :D
A Chobane, ne mozes porediti njih trojicu, nevazno gdje su rodjeni, oni su i dalje Srbi, dok ona nije. Do juce vjerovatno nije znala ni gdje je Srbija, a sad dobija 500-1000 (koliko vec) eura mjesecno do kraja zivota. A jel bi one dosle u finale bez nje? Nisam pratio utakmice, ali ne vjerujem da bi. A ako stvarno ne bi, onda to jeste "varanje drzave" kao sto Schlager kaze.. Bolje biti posljednji samo sa svojim igracima, nego prvi sa tudjim. Koja je poenta reprezentacija ako ce ti igrati stranci? Gdje je onda razlika izmedju reprezentacije i kluba?

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2015, 09:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
vlakanje je napisao:
vaterpolo je raspad od kako se stara garda od prije 10-15 godina povukla, kvalitet je ofalio poprilicno... mislim na generaciju sostara, vujasinovica, kasasa, molnara, pereza... imao si tad 6-7 vrh reprezentacija da gledas...

:roll: To što od tada ti nisi gledao vaterpolo je tvoj problem.

Citiraj:

Jugoslavija ne postoji. To što su raspadom te zemlje nastale tri nacionalne reprezentacije ide na ruku i vaterpolu kao sportu ali pogotovo i našim protivnicima. Kao i u ostalim sportovima. Zar ne bi bili jači da smo ostali jedna zemlja?

Uostalom isto kao i u ostalim sportovima. Tačno je samo da imaš 6-7 jakih reprezentacija koje se mogu domoći zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu ili OI.

Btw koliko je reprezentacija od tamo onih mojih godina rođenja, od 1970. pa na ovamo osvajalo titule prvaka svijeta u fudbalu? 6? 7? Brazil 3 puta, Njemačka 3 puta, Argentina 2 puta, Italija 2 puta i po jednom Francuzi i Španci. 6.

Naravno da se fudbal i vaterpolo ne mogu porediti, ali postaje već malo dosadno omalovažvanje svih drugih sportova na ovom forumu. Treba cijeniti svakog našeg sportistu koji u bilo kojem sportu donese medalju za našu zemlju jer je za svaku od njih trebalo veliko odricanje, rad, trud, volja, i vrijeme. A do medalje uopšte nije lako doći.

Pratio sam intenzivno Evropske igre i vidio kako je jaka konkurencija u svim sportovima, pogotovo ovim manje komercijalnim ali i kako iza svake medalje stoji veliki trud i rad. Od streljaštva, preko kajaka, do borličakih sportova.

Zato ću ja navijati za naše cure danas, kao i u prošlim utakmicama, i pored toga što nam nekada zna biti čudno kako djevojke drže loptu i bacaju slobodnjake jer pobogu njihovi pokreti ne liče na pokrete košarkaša. To je naša reprezentacija, reprezentacija Srbije, i svako omalovažavanje iste, ili bilo kojeg sportiste pojedinačno, u bilo kojem sportu je u - najmanju ruku - ružno!

Nemojte se ljutiti ostali forumaši, ali mene su tako vaspitali!

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2015, 09:26 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ala atleta ovde...Pa te ženskinje bi vas pojele za doručak. I ne govorim o seksu.

Vrh

PostPoslato: 28 Jun 2015, 09:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@drug,naravno da nema ljutnje,pobogu :D

i post ti je sasvim ok...s nekim stvarima se ne slazem,ali sa mnogim stvarima u postu se slazem...da ga ne seciram sad :D

ne bi ni valjalo da svi imamo iste stavove...

i sinoc,kad sam pisao ovdje sa Chobanom i ostalima...sve to godi uhu ta prica "ako je pejdz tu,nije petorka amerikanki","ne bi ni sa Garnettom bilo lakse",'kosarka kolektivni sport".....sve to jako fino zvuci ,ali niko da mi odgovori na jako jednostavno pitanje....sta ce ti onda ona ako je tako? 8)

Poslednji put menjao Schlager dana 28 Jun 2015, 09:52, izmenjena samo jedanput

Vrh

[ 12944 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309 ... 648  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]