vlakanje je napisao:
vaterpolo je raspad od kako se stara garda od prije 10-15 godina povukla, kvalitet je ofalio poprilicno... mislim na generaciju sostara, vujasinovica, kasasa, molnara, pereza... imao si tad 6-7 vrh reprezentacija da gledas...

To što od tada ti nisi gledao vaterpolo je tvoj problem.
Citiraj:
Ko se i nasalio u zadnjih 20 godina da dodje do medalje bilo gdje,osim JU,Madjarske,Italije i Spanije?
Jugoslavija ne postoji. To što su raspadom te zemlje nastale tri nacionalne reprezentacije ide na ruku i vaterpolu kao sportu ali pogotovo i našim protivnicima. Kao i u ostalim sportovima. Zar ne bi bili jači da smo ostali jedna zemlja?
Uostalom isto kao i u ostalim sportovima. Tačno je samo da imaš 6-7 jakih reprezentacija koje se mogu domoći zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu ili OI.
Btw koliko je reprezentacija od tamo onih mojih godina rođenja, od 1970. pa na ovamo osvajalo titule prvaka svijeta u fudbalu? 6? 7? Brazil 3 puta, Njemačka 3 puta, Argentina 2 puta, Italija 2 puta i po jednom Francuzi i Španci. 6.
Naravno da se fudbal i vaterpolo ne mogu porediti, ali postaje već malo dosadno omalovažvanje svih drugih sportova na ovom forumu. Treba cijeniti svakog našeg sportistu koji u bilo kojem sportu donese medalju za našu zemlju jer je za svaku od njih trebalo veliko odricanje, rad, trud, volja, i vrijeme. A do medalje uopšte nije lako doći.
Pratio sam intenzivno Evropske igre i vidio kako je jaka konkurencija u svim sportovima, pogotovo ovim manje komercijalnim ali i kako iza svake medalje stoji veliki trud i rad. Od streljaštva, preko kajaka, do borličakih sportova.
Zato ću ja navijati za naše cure danas, kao i u prošlim utakmicama, i pored toga što nam nekada zna biti čudno kako djevojke drže loptu i bacaju slobodnjake jer pobogu njihovi pokreti ne liče na pokrete košarkaša. To je naša reprezentacija, reprezentacija Srbije, i svako omalovažavanje iste, ili bilo kojeg sportiste pojedinačno, u bilo kojem sportu je u - najmanju ruku - ružno!
Nemojte se ljutiti ostali forumaši, ali mene su tako vaspitali!