Schlager je napisao:
Vaterpolo igra pet drzava u svijetu...Imaginarno,jace bi bilo prvenstvo bivse Jugoslavije nego prvenstvo ostatka svijeta.....U ozbiljnim drzavama se i ne objavi ko je osvojio titulu u vaterpolu...
A fudbal igra citav svijet...
Recimo,sledece godine kad bude EP u Francuskoj,i igraju npr Island-Belgija,to je jedina ozbiljna utakmica u citavom svijetu...nema druge u tom terminu!!.....Ne daju ni Uefa ni Fifa da se igra neka druga (osim jedna,ali samo u onom zadnjem kolu grupne faze,zbog regularnosti)..Prenosice je i BBC,ARD,ZDF,RAI,americke i juznoamericke televizije,CCNN,Japan,Australia,RTS,RTRS,HRT,TV SLOVENIA...I nekoliko milijardi ljudi na svijetu ce vise cuti za Island,taman da Srbija istog dana postane prvak svijeta u vaterpolu!!!
Veci je uspjeh samo se plasirati na EP u fudbalu,nego postati prvak svijeta u vaterolu.
I ne znam zasto me vuces za jezik,previse sam ja puta na ovom forumu napusavan zbog ovako kontroverznih stavova

Твоји ставови око овога уопште нису контроверзни, и ја се у потпуности слажем с тобом. Уз ватерполо бих додао и рукомет, за који се, осим у Европи (мада ни солидно парче Европе рукомет посебно не интересује) и сјеверној Африци (за шта су, чини ми се, најзаслужнији екс ју тренери), нешто пуно не мари. Одбојка је прелијеп и раширен спорт на аматерском нивоу, јер је бесконфликтан и тако погодан за све, али га на врхунском нивоу игра такође мањи број земаља, а 90% људи на свијету вјероватно ни не зна ко је тренутни првак свијета.
Фудбал је заиста феномен који надилази границе самог спорта, и са њим се тренутно ниједан спорт не може поредити, по популарности, те утицају на све аспекте живота људи у цијелом свијету.
Мада, кад сконта човјек, колико је то све релативно и ствар перспективе. И фудбал се до неких осамдесетих, па можда и мало касније, озбиљно играо и пратио на свега два континента. Он јесте био "најважнија споредна ствар на свијету", али углавном свијету Европљана и Јужноамериканаца. Контам да један Индијац није баш најбоље разумијевао зашто се сви толико фурају на спорт који је популаран и има поклоника једва колико и крикет