Citiraj:
Нитро, ко је овај нови шеф омладинске школе? Толико се наглашавало како Газпром потенцира развој омладинске школе, како је то најбитније.
Које референце он има да преузме омладинску школу осим што је и сам прошао кроз исту?
Ne bih da osudim ikoga unaprijed, ali bivši (neuspješan) trener BSK Borče i Čukaričkog, pomoćnik još neuspješnijeg selektora Srbije, Vladimira Petrovića, vodi omladinsku školu, koja bi u narednim godinama, morala da stvara vrhunske igrače. Reference su mu otprilike onakve, kakve su mu i aktuelni poslodavci imali, kad su stupali na svoje funkcije... Možda je on neshvaćeni ekspert, ali meni ne uliva povjerenje. Bolje da su postavili Radmanovića ili Momčilovića, koji bar imaju određenih uspjeha kao treneri mlađih kategorija. Pogotovo se to odnosi na Momčilovića, koga mlađi igrači koje trenira, stvarno gotive, kako sam ja čuo. Ne znam šta da kažem... Po meni još jedan u nizu poteza kojim se mažu oči javnosti. "Postavimo nekoga na mjesto šefa omladinske škole, predstavimo ga kao vrhunskog stručnjaka, malo skrenemo pažnju sa aktuelnih problema, usput opet pomenemo naš čuveni koncept Zvezdine djece, pa dok javnost ukapira da dotični nema pojma, smislićemo nešto novo"
Inače, nisam stigao da ranije dam opaske, oko ovog dvomeča, ali suštinski se moje mišljenje nije puno promijenilo, s tim da moram konstatovati da je odgovornost za ovakvu igru, ovog puta uveliko i na samom Prosinečkom. Ako je mogao lani protiv Ventspilsa, da motiviše ekipu da postigne sedam golova, onda je isto morao da uradi i sada. Pa neka prime i 3, ako postigneš 6-7, opet je to prihvatljivije...
Cijenim da se on gubi u balansu između toga da se ne zamjeri igračima, već da sa njima bude u drugarskim odnosima, a sa druge strane ima veliki teret, da pred licem javnosti on u stvari biva uran kao odgovoran za rezultate. U izjavama naših čelnika, uvijek se može pronaći provučena teza da je Prosinečki siguran na svojoj poziciji, da njegovo mjesto nije upitno, ali da je ipak trener taj koji odgovara za rezultate i igru tima...
Stefanović mi se ogadio posljednjim intervjuom poslije utakmice, tako da mogu slobodno da konstatujem da ga trpam u isti koš sa Lukićem i ostalom svitom, i lično priznajem da ako dočekam dan da ovima vidim leđa, njegov odlazak će mi biti jednako drag... Možda je i on žrtva činjenice da radi mira u kući, mora da pojede puno izmeta sadašnej uprave, ali bar može da ćuti, a ne da mjeri Zvezdaštvo onih koji su izrazili nezadovoljstvo na utakmici, ili da proziva igrače koji su bili bezobrazni do te mjere da traže ono što su zaradili. Strašno...