Upravo to, imas-nemas, to ce unistiti mnoge generacije djece (ne, ne mislim fudbalski). Ok, slazem se izasli smo iz socijalizma, ali mora se gledati i na siru zajednicu, jer danas sutra od te djece ce sve krenuti dalje oni ce biti drustvu.Fudbal je do skora svima bio dostupan, sada, hm... ne znam ne vjerujem da je svima dostupan. Pobrojane organizaije, gore pomenute necu spominjati ne znam ni kako je kod je kod njih rijesen imovinsko pravni odnosi ali kako god, prviatizovanje malih klubova nece nista dobro donjeti.
FK Borac treba privatizovati, vlasnik tog kluba treba da placa malim klubovima talente koji dolaze iz njih u vidu naknade za treniranje, mali klubovi treba da zive od toga, od masovnosti omladinaca (FK Zeljeznicar je pod kraj 90tih imao preko 100 djece u svom pogonu, od pjetlica do juniora i niko mi ne moze reci da to i danas nije moglo tako), od pomoci grad itd. jer FK Zeljeznicar za normalno funkcionisanje je mjesecno trebao oko 3000KM (a mnogo vise je dobijao od Zeljeznica RS do skora a to je sada drugo pitanje ko sve sjedio u toj upravi i gdje su te pare).
A sta roditelji misle i kolliko mogu izdrzati placanje prvatnih skola sporta mogli ste vidjeti u ATV prilogu prije par dana:
http://www.atvbl.com/atv-videoroditelji ... ko-sporta/Opet kazem, nisam protiv privatnih skola sporta, ali izgradi svoju infrastrukturu i na tome zaradjuj, mislim da niko nece imati nista protiv.