Schlager je napisao:
Glupost ti je Gorana prozivati da ne voli Borac,on je to dokazao hiljadu puta samim tim koliko je vremena potrosio praveci ove najave,slike i sve ostalo.Covjek koji ne voli Borac sigurno ne bi trosio vrijeme na to.
Ja ga u ovom njegovom stavu cak ponekad i razumijem kad vidim neke vehabije i ljiljane na tribinama,ili citam ove ratoborne internet huligane iz ST Louisa ili Skandinavije,pukne mi film i da sam malo mladji vjerovatno bih rekao,nema veze nek ne igra ni borac ali nece ni oni. Ali,zivot nauci covjeka da pogleda i drugu stranu medalje,sjetim se ove sirotinje po Bosni,bijednih klubova u kojima igraci igraju za par stotina maraka,i koje bi ova suspenzija dotukla skroz (da je suspendovan Man Utd,ili Real smijao bih se...),sjetim se destina hiljada onih bijednika koji izlaze garavi iz rudnika Kreka,Banovici,Zeljezare Zenica i ostalih koje stranci izrabljuju od jutra do sutra za pisljivih par stotina maraka,i kad takav izadje iz okna ta reprezentacija i fudbal mu je jedino zadovoljstvo i sad ja treba da se radujem toj suspenziji,ne mogu jebiga,takav sam covjek da me nikad tudja nesreca na raduje.
Ali,zato nama samo nas Borac mora biti najvazniji,i da vidimo kako da nas ne ubiju po treci put. Sad nam treba mudrosti i latinskog lukavstva vise nego ikad,jer niko iz FBiH ne bi zaplakao za Borcem,ako bi oni uspjeli napraviti neki Savez,kome bi se dobrovoljno prikljucivali klubovi a njihove reprezentacija nesmetano nastavila takmicenje,kao i klubovi u evropi koji pristupe tom novom savezu.Ako dodje do te nezeljene situacije,imacemo samo dvije varijante.Ispasti pitchke i prikljuciti se tom nametnutom savezu ili igrati godinama amaterski nasu ligu za kikiriki,a ne zna se koje je gora od te dve varijante.
Zato ne treba likovati zbog ove situacije nego traziti nego dostojanstveno rjesenje gledajuci prvenstveno interes Borca,a ne radujuci se njihovoj nesreci.
Kada sam otvarao temu nadao sam se da cu naici na ovakve sugovornike.
Citiraj:
Iskreno se nadam da ovi nasi delegati imaju neku rezervnu varijantu ili nesto za sta ja ne znam.To bi bilo pozitivno iznenadjenje za mene,a ne da se ,kao dosad,samo ide grlom u jagode,bez plana B
Ne znam koja bi to mogla biti varijanta ili rezervi plan, jedino sto mi pada na um jeste nastavak odbijanja. Analogno tome mozda dodje do formiranje posebnih liga sto opet uefa/fifa nece dozvoliti. Posto je sport bitna stavka svima u ovoj drzavi je li moguce da ovo bude pocetak kraja!? Kada kazem pocetak kraja, mislim na postojanje ove drzave!'