Ево мојих одговора и објашњења.
Први и свобухватан одговор на твоју реченицу о Ивићу и његовим "мегаломанским" потезима...
Citiraj:
Пошто не могу свако мало да реагујем на поједине изјаве овде на форуму, поготово оне које се односе на играче, прелазни рок, Ивића, сад ћу написати шта мислим, на једном мјесту.
Мислим да је невиђена грешка трпати у исти кош ове набројане, па и Чеду донекле са лопинама у фотељама, потпомогнутима бурек новинарима Србије...
Прво ћу резимирати рад нашег СД-а.
1) СВЕ, али СВЕ шти је најавио, у смислу куповине играча, је и остварио.
2) Никад није најављивао "бомбе", није насједао на провокације "седме силе", у стилу да им отвара карте, већ је сачувао образ и професионални интегритет (несвојствен претходницима на тој функцији), како пред новинарским шљамома, тако пред навијачима.
3) Без превелике помпе је успио да доведе у Звезду једног од најбољих играча репрезентације ЈАР, домаћина сљедећег свјетског првенства и једне од бољих екипа на том континенту. А ми у суштини треба, у најмању руку да га задржимо до тог првенства, и већ ћемо моћи 5, 6, пута зарадити на њему. Слично важи за Исаха, који се, као и Паркер, добро показао, који је репрезентативац Гане (U-21), момак који је на списку А селекције своје земље. Ко се разумије у фудбал, зна колики је квалитет (инидивидуално) афричког фудбала, и са каквим талентима располаже.
4) Као нико прије њега, пропутовао је хиљаде километара у мање од мјесец дана, да би се ЛИЧНО, НА ЛИЦУ МЈЕСТА увјерио у квалитете потенцијалних појачања! Знате неког ко је слично радио? А и зашто би? Много је једноставније сједити у Мадери и састављати тим на кафанској салвети...

5) Посебна ставка је поправљање грешака које је направио Буња са Топлицом, отписивање играча који би били већи терет него корист, за ово не треба само памет и храброст, већ визија неке будуће Звезде...
6) Такође, човјек није дошао у Звезду да учи занат који је изабрао. За разлику од других, он већ иза себе има резултате као спортски менаџер (видјети под АЕК и Олимпијакос). Зар то не значи ништа? Не треба заборавити да није дошао код нас зато што је негдје попио отказ, или добио напад жеље да "заврши каријеру у клубу из којег је потекао". У најбољим је годинама за врсту посла којим се бави и утолико је чудо да је дошао код нас, поготово у стању у каквом смо и са буџетом какав има. За мене је велики плус и то што је задржао Милијаша, јер није могао добити за њега цијену коју заслужује, што се показало као одлично, јер је момак већ сад стандардан првотимац репрезентације, и на љето ће се са новим уговором (на 4 године), друга пјесма пјевати са потенцијалним купцима...
Овде се прича о његовој плати, а мало ко спомиње да исту (у пар хиљада) плату добија и наш Огњен Короман. Да ли је он своју заслужио?
За крај, не могу да вјерујем да неко прича о неким "мегаломанским" потезима. Ово је најјефтинији прелазни рок икада! Па све кад сабереш, нема ту ни 2-3 милиона еура! НЕМА шансе да смо могли по Србији купити такве играче, са таквим потенцијалом за зараду и напредовање, за те паре. Најскупљи је Паркер са 500 хиљада (3 или 4 год), док нпр. Мирнес за џаба дошао (2,5 год), Врањеш 100 хиљада (4 године), Исах 200 хиљада (4 год). Итд, да не набрајам даље...
Већина играча су још млади, имају одличне уговоре (нема оних пола-пола варијанти Жигића, Јанковића, Јоветића, Тошића...). Њима "САМО" треба стабилан клуб у својим организационим структурама, основни услови за рад, и мало стрпљења. О Чеди можемо причати...
У каквим условима раде, окружени пљувачином новинара, прозивкама "навијача", дерикожама од финансијера, квази љубитеља Звезде... Добро уопште изађу на терен.
Шупци и хоће да ми причамо о Ивићу, играчима, а не о њима, дерикожама!
P.S. - И да, да се разумијемо, нису ови играчи играчи све и свја фудбалске игре, али су сасвим солидни, са много простора за напредак, и уз 2 добра појачања на љето, уграни, са мало јачим тренером могу бити веома добра екипа за УЕФА куп, поготово за ЈСЛ. А све то, само уз услово да се клуб структурно стабилизује, што реално није до наваданих у овом посту...
Број 2
bigman je napisao:
Ивић тражи 230.000 еура за свој рад.
Исах дошао за 500.000 еура, вриједност му је послије прве утакмице износила 1 мил (данaс дупло више). За 90 минута игре против Партизана, Ивић се отплатио за читаву годину! Толико једноставно... Исто примјенити за Паркера, Шишића...
А сјетимо се Броновицког, Тадеуа, Аилтона, Саласа, Баркоса, Мисдонгарда и осталих, и колико је Звезда зарадила или могла зарадити на њима? Излишно је причати о високој плати, кад човјек направи прилику да клуб узме 10 (ДЕСЕТ) пута већи кеш. (да уопште не причамо о резултатима) Е сад што ови "стручњаци" нису у стању да то реализују, већ вођени сујетом, све то одбацују, друга је прича. За мене је сваки цент заслужио. И више. Бољег спортског директора неће Звезда имати. Дуго.
Број 3
bigman je napisao:
Шишић је одлличан играч, репрезентативац Словеније и бивши првотимац Олимпијакоса.
Уз то дошао за 0 (НУЛА) еура... За колико год да га продаш, чист профит. То може само добар СД да уради.
Као што сам хиљаду пута рекао. Задужи се још 2-3 милиона, па као господин узми 10, кад ти је човјек то омогућио... Ако је Лукић довољно глуп да пропусти чист профит од 7-8 милиона за свега 15 дана (у оваквој кризи у клубу), боље да није ни долазио. За њега је онда Ден Тана - Лапорта, лично.
Број 4
bigman je napisao:
Друго, ајме мајко...
Испаде Аџић способан што је ЗАДРЖАО играче које је неко други скаутирао, бирао, довео. Неспособност, сујета имањак жеље ове управе да заустави Паркера и Клеа су једини разлози због којих они нису сада у нашем дресу. Паре које су требале дати за њих, дали су већ сад на ова "појачања".
Е сад, да појасним. Ја сам се већ помирио да ти то нећеш схватити. Претпостављам да си тврдоглав па не желиш.
МЕНИ ТО НЕ СМЕТА. Не слажемо се и крај. Проблем је што ти ПИТАШ за наш аргумент по том питању. Није ми се дало тражим, али знам да има још макар један случај. Нитрове одговоре да не бројим.
Предлажем да све поново прочиташ (пробај наглас, можда ти се тако уреже у памћење), па онда поново поставиш питање у којем тражиш аргумент, одговор...шта год...
Сад да одговорим и на посљедњи пост. (сад је то већ број 5., и увелико се дивим мојим својој смирености)
Нигдје нисам величао УПРАВУ, нити икога у њој, осим Ивића. Евентуално у поређењу са досадашњим радом Лукића. Ово за плату сам већ одоговарао (број 2). Ивића издвајам из управе и причам само о њему.
Што се тиче резултата. Кад би Звезда у домаћем шампионату све тукла, играла у Европи, за мене би опет Ивић био бољи СД од Аџића. Убјеђен сам да је ова титула изгубљена ван терена, а Ивић и његови играчи су НАЈМАЊИ кривци за то. Зато немам образа њега сврставати и оцјењивати "чопоративно" са Мишковићем, Мићовићем, Козићем...